Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 18336 tot 18340
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Rusland is bereid om oorlog te voeren als SWIFT toegang verbiedt

Om iedereen voor te zijn, heeft Rusland aan een alternatief voor het SWIFT-systeem gewerkt, meldt Russia Today. Aanleiding daarvoor is het plan om Russische banken te weren van de internationale markten. Eerst heeft de Britse premier David Cameron daartoe opgeroepen, een idee dat later door het Europees Parlement is opgepikt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Poetin geeft amnestie aan wie kapitaal terughaalt uit belastingparadijzen

De Russische president Vladimir Poetin heeft vandaag een "volledige amnestie" aangekondigd voor rijke Russen die hun kapitaal terughalen uit belastingparadijzen. Hij deed dat in zijn jaarlijkse 'state of the nation' voor het Russische parlement. Bedoeling is de massale kapitaalvlucht een halt toe te roepen waarmee Rusland wordt geconfronteerd sinds het begin van de crisis in Oekraïne.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Dalende roebel jaagt Inflatie in Rusland op tot 9,1 procent

De dalende roebel heeft de inflatie in Rusland vorige maand stevig opgevoerd. Dat blijkt uit cijfers die het Russische statistiekbureau donderdag heeft gepubliceerd.

De inflatie in Rusland steeg vorige maand naar 9,1 procent en kwam daarmee uit op het hoogste peil sinds juni 2011. In oktober steeg het prijspeil nog met gemiddeld 8,3 procent. De stijging van november was iets sterker dan economen voorspelden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

ECB houdt rente ook in december ongewijzigd op 0,05 procent

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de belangrijkste rentetarieven in het eurogebied deze maand opnieuw ongewijzigd. Dat maakte de centrale bank donderdag bekend na afloop van zijn beleidsvergadering.

De herfinancieringsrente ging in september omlaag naar het historisch lage niveau van 0,05 procent en blijft daar op staan. De depositorente blijft 0,2 procent negatief, wat inhoudt dat financiële instellingen rente moeten betalen om middelen bij de ECB onder te brengen. De rente die banken betalen voor zeer korte leningen bij de centrale bank blijft staan op 0,3 procent.

Bron: HollandGold
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Meer goud verhandeld in Shanghai dan vorig jaar

De handel in goudcontracten aan de Shanghai Gold Exchange is dit jaar verder toegenomen. In de eerste tien maanden van dit jaar werd er op papier meer goud verhandeld dan over heel 2013. De goudhandel in yuan wint aan terrein, maar vertegenwoordigt nog altijd maar een fractie van de wereldwijde handel in goud.