Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 18341 tot 18345
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

IMF introduceert minimale rente SDR

Het IMF heeft een minimum vastgesteld voor de rente op de SDR. De rente wordt afgeleid aan de hand van de rente in vijf belangrijke valuta, maar omdat die rentestanden dalen dreigt ook de rente op de SDR in negatief terrein te komen. Het IMF wil voorkomen dat landen geld moeten betalen om SDR's aan te houden en hanteert daarom een minimale rente van 0,05%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Hoe zal een bail in concreet verlopen?

Hoe zal een bail in concreet verlopen? Stel dat bijvoorbeeld Frankrijk in moeilijkheden zou komen als gevolg van de economische problemen waar dit land al geruime tijd mee worstelt. Op een bepaald moment in een afzienbare toekomst zou Frankrijk moeten komen vertellen dat het niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen.

Op dat moment zou er beroep gedaan worden op het geld dat geparkeerd staat bij de banken om het gat te helpen dichten. Is dat gat niet zo heel groot dan zal deze ingreep waarschijnlijk volstaan om het ergste kwaad af te weren. Maar in een worst case scenario kan zich een kettingeffect voordoen.

In dat geval kunnen bijvoorbeeld ook buitenlandse banken in moeilijkheden raken omdat ze verliezen moeten slikken op Franse staatsobligaties. De bail in zou zich dan naar andere landen verplaatsen waar de bezitters van een rekening bij die welbepaalde bank in de bres zullen moeten springen om het gat te dichten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Poetin klaagt dat het Westen de Russische belangen in Oekraïne niet ernstig neemt na verkiezingen

Gisteren hebben de Oekraïners een nieuw parlement verkozen. Het was dan ook even wachten op een reactie van de Russische president Vladimir Poetin. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Op een andere manier in goud investeren?

Er zijn vele manieren om in goud te investeren. De meeste mensen kopen gewoon gouden munten of gouden staafjes of baren. Sommigen die echt geloven in een grote uitbraak van het goud durven het aan om een 1 kilo goud te kopen waarna die in een kluis wordt weggeborgen in afwachting van moeilijke tijden.

Een andere manier om in goud te beleggen is onrechtstreeks via goudmijnaandelen. Het probleem, voor zo ver dit een probleem hoeft te zijn, is dat de goudmijnaandelen niet altijd synchroon bewegen met de goudprijs. Soms hinken de mijnaandelen achterop, in andere gevallen lopen ze voorop.

Dit jaar hebben de mijnbouwaandelen voorop gelopen, maar in de voorbije jaren konden ze het hoge tempo waaraan de goudprijs steeg niet volgen. Een reden waarom de mijnbouwaandelen een gedrag vertonen dat afwijkt van het goud zelf kunnen we u niet geven. Het is een van de geheimen van de goudmarkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Burgers met gasmaskers in grote Chinese steden

Wie een bezoek heeft gebracht aan een van de grote Chinese steden zal zijn ogen niet hebben kunnen geloven. Duizenden mensen lopen er soms op straat met iets wat bijna aan een gasmasker doet denken. De reden ligt voor de hand: de luchtvervuiling is zo groot geworden dat de lucht bijna niet meer in te ademen is.

De industrie is voor een groot stuk verantwoordelijk voor de vervuiling, van beperkende maatregelen voor de uitstoot van kwalijke gassen hadden de Chinezen nog nooit gehoord. Inmiddels zijn dergelijke maatregelen wel degelijk getroffen want de Chinese regering besefte dat het zo niet langer verder kon.