Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 18346 tot 18350
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Volvo Group schrapt wereldwijd 1.000 jobs

Volvo De Zweedse vrachtwagenbouwer Volvo gaat wereldwijd een duizendtal jobs schrappen. Dat is het gevolg van een operatie waarbij een deel van de productie van bouwmachines naar China wordt verhuisd, zo heeft de onderneming donderdag bekendgemaakt. De maatregel zal geen gevolgen hebben in België, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Houd je vast: massale QE voor de deur in Europa

Recent stuurde de Europese Centrale Bank nog een sterk signaal naar de buitenwereld dat het alles zal doen binnen hun mogelijkheden om de lage inflatie en economische groei te bestrijden. Het zal daarvoor niet alleen overheidsobligaties opkopen maar ook private obligaties.

Dat Europa een inflatie probleem heeft, is al langer duidelijk. In augustus stond het inflatieniveau voor de volledige Eurozone op 0,3%, het laagste niveau sinds de deflatiedip naar aanleiding van de financiële crisis.

7 van de 18 leden van de Eurozone kampen momenteel al met deflatie, waarbij Griekenland al meer dan 1% deflatie kent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Deze 13-jarige ondernemer bouwde een braille-printer met Lego. Nu investeert Intel in hem

De 13-jarige Shubham Banerjee wist een jaar geleden niets van braille. Nu leidt hij een bedrijfje dat een goedkope braille-printer op de markt wil brengen.

Shubham kwam er bij toeval achter dat bestaande braille-printers wel 2.000 euro kosten. Dat moest goedkoper kunnen, dacht hij. Met Lego Mindstorm en wat onderdelen van een bouwmarkt, bouwde hij een eerste prototype.

De rest is geschiedenis. Hij won diverse prijzen voor ondernemersideeën en nu investeert techreus Intel in zijn startup, genaam Braigo Labs. Inderdaad, een samentrekking uit de woorden braille en lego. Intel fourneert waarschijnlijk enkele honderdduizenden dollars.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Obama flatert er maar op los

President Barack Obama stond nog niet zo heel lang geleden te trappelen om ten strijde te trekken tegen de Syrische premier Assad die van allerlei lelijke zaken beschuldigd werd. Uiteindelijk kwam er niets van: Obama staat bekend als een president die het niet van daden maar van woorden moet hebben.

Maar de Amerikanen kregen een koekje van eigen deeg opgediend want precies die eens zo verachte Assad (inderdaad, met zijn gaswapens en andere gevaarlijke spullen) blijkt nu een bondgenoot te zijn in de strijd tegen IS. Barack Obama mag nu denken aan het spreekwoord ‘eigen schuld dikke bult’. Als klap op de vuurpijl staat nu ook Irak weer in de vuurlinie.

Eigenlijk hebben de Amerikanen IS zelf geschapen en wordt nu als de nieuwste dreiging voor het Amerikaans grondgebied ervaren. De onthoofdingen van Amerikanen hebben grote beroering verwekt in het land van de free. De bedreiging van IS te zullen achtervolgen tot aan de poorten van de hel weegt niet zo zwaar.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Chinese goudkoorts neemt af

Ook in China is de goudkoorts wat afgenomen. Hoewel de goudprijs ook in China het laagste niveau in ruim vier jaar bereikt heeft staan koopjesjagers nog niet te springen om goud te kopen. Vergeleken met een jaar geleden daalde de vraag met 37%.