Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 18346 tot 18350
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Op een andere manier in goud investeren?

Er zijn vele manieren om in goud te investeren. De meeste mensen kopen gewoon gouden munten of gouden staafjes of baren. Sommigen die echt geloven in een grote uitbraak van het goud durven het aan om een 1 kilo goud te kopen waarna die in een kluis wordt weggeborgen in afwachting van moeilijke tijden.

Een andere manier om in goud te beleggen is onrechtstreeks via goudmijnaandelen. Het probleem, voor zo ver dit een probleem hoeft te zijn, is dat de goudmijnaandelen niet altijd synchroon bewegen met de goudprijs. Soms hinken de mijnaandelen achterop, in andere gevallen lopen ze voorop.

Dit jaar hebben de mijnbouwaandelen voorop gelopen, maar in de voorbije jaren konden ze het hoge tempo waaraan de goudprijs steeg niet volgen. Een reden waarom de mijnbouwaandelen een gedrag vertonen dat afwijkt van het goud zelf kunnen we u niet geven. Het is een van de geheimen van de goudmarkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Burgers met gasmaskers in grote Chinese steden

Wie een bezoek heeft gebracht aan een van de grote Chinese steden zal zijn ogen niet hebben kunnen geloven. Duizenden mensen lopen er soms op straat met iets wat bijna aan een gasmasker doet denken. De reden ligt voor de hand: de luchtvervuiling is zo groot geworden dat de lucht bijna niet meer in te ademen is.

De industrie is voor een groot stuk verantwoordelijk voor de vervuiling, van beperkende maatregelen voor de uitstoot van kwalijke gassen hadden de Chinezen nog nooit gehoord. Inmiddels zijn dergelijke maatregelen wel degelijk getroffen want de Chinese regering besefte dat het zo niet langer verder kon.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Jobcreatie op laagste peil in tien jaar

Arbeidsmarkt Bedrijven, organisaties en overheden slagen er steeds minder in hun personeelsbestand uit te breiden. Het aantal nieuwe jobs in ons land is gezakt naar het laagste peil in tien jaar, blijkt uit cijfers van Dynam, een samenwerking van de RSZ en de KU Leuven. Dat meldt De Standaard vandaag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

25 Europese banken zullen de uitgebreide beoordeling niet doorstaan

25 Europese banken staan ​​op het punt om een uitgebreide beoordeling van de ECB niet te doorstaan, volgens Bloomberg. Het is de grootste test van dit soort ooit gedaan door de Europese Centrale Bank. De volledige resultaten worden zondag bekendgemaakt. Ongeveer 10 van deze banken zullen tekorten in het vermogen van de bank moeten dichten.

De ECB zegt dat het geen commentaar zal geven op speculatie en niet de resultaten van de tests zal publiceren tot de raad ze dit weekend heeft goedgekeurd. De tests duren nu al maanden en het is slechts enkele dagen voordat ze worden gepubliceerd is het commentaar op deze uitspraken. Waarom worden de resultaten niet nu al gedeeltelijk gepubliceerd?

Op dezelfde dag dat de ECB de resultaten van de uitgebreide beoordeling vrijgeeft, zal de Europese Bankautoriteit de resultaten van haar stresstests publiceren. Dit zijn dus aparte onderzoeken door gescheiden instanties.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

4 Redenen waarom goudmijnen nog niet zijn uitgebodemd

De goud-en zilvermijn sector heeft zijn handdoek nog niet geworpen. Er zijn nog teveel zwakke bedrijven, er moeten meer faillissementen in de mijnindustrie komen om een bodem gezien te hebben. De productie is ook nog steeds aan het groeien, zolang die daling er niet geweest is, blijft er teveel wantrouwen in de sector.

De algemeen gevolgde goudmijn indicators: NYSE Arca Gold Bugs Index (HUI) is 6,6% gezakt dit jaar, de Market Vectors Gold Miners ETF (NYSE ARCA: GDX ) staat op -3,3% . Als dit zo blijft voor 2014, dan is dit het 4e opeenvolgende jaar dat de goudmijnen een verlies optekenen.

Er zijn 4 argumenten die kunnen aangehaald worden waarom de bodem in de mijnsector nog niet bereikt is. We kunnen nu wel een tussentijdse bodem bereikt hebben, maar van een stevige bodem zoals die van 2008 kunnen we niet spreken.