Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 1836 tot 1840
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 18 mei 2017

Italiaanse premier: Nieuwe sancties Rusland niet vanzelfsprekend

Volgens de Italiaanse premier Paolo Gentiloni is het niet vanzelfsprekend om de Europese sancties tegen Rusland opnieuw met een half jaar te verlengen, omdat Rusland een belangrijke speler is op het internationale toneel. Die boodschap zal hij aanstaande zaterdag bij het eerstvolgende overleg van de G7 in de Siciliaanse stad Taormina proberen over te brengen op zijn collega’s. Eerder deze week was hij nog in Moskou voor een bezoek aan president Poetin.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 18 mei 2017

Private schulden VS terug op recordhoogte

De totale private van Amerikaanse huishoudens waren in het eerste kwartaal van dit jaar voor het eerst weer groter dan de piek van 2008, vlak voor het uitbreken van de wereldwijde kredietcrisis. De kredietverlening is de laatste jaren weer sterk toegenomen door de combinatie van een extreem lage rente en een verbeterd consumentenvertrouwen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 18 mei 2017

Grootste daling Dow Jones sinds september

De aandelenmarkten in de Verenigde Staten gingen woensdag hard onderuit. De populaire Dow Jones index sloot 1,8% lager op 20.606,93 punten, het laagste niveau sinds september. De S&P 500 index, die dinsdag nog een recordniveau bereikte, ging eveneens met 1,8% onderuit en bereikte een slotkoers van 2.357 punten. De NASDAQ index van technologieaandelen verloor zelfs 2,6% en sloot woensdag op een niveau van 6.011,23 punten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 mei 2017

Nederlandse economie presteert meer dan uitstekend

Het gaat goed met de Europese Unie, de economie├źn van verschillende eurolanden zijn stevig aan het herstellen en eentje daarvan steekt er met kop en schouders bovenuit, namelijk die van onze Noorderburen. Nederland zag zijn economie tijdens het eerste kwartaal van dit jaar groeien met 3,4 procent in vergelijking met het jaar ervoor, het hoogste niveau sinds 2008.

Bron: goudverzekerd
Geplaatst: woensdag 17 mei 2017

Dollar Index daalt tot laagste punt sinds november

De onrust rondom Trump lijkt ook zijn stempel te drukken op de financiële markten. Zo staat de dollar flink onder druk en staat de Dollar Index op het laagste niveau sinds november 2016.