Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 18356 tot 18360
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Indiaas lichtfeest zorgt voor recordinvoer van goud. Overheid overweegt daarom hogere taksen

Het subcontinent dat dat we allemaal kennen als India wil het gevoerde goudbeleid wijzigen.

Dat beweert MineWeb. Of, liever gezegd, het land wil de invoerregels voor goud herzien. En, dat kan wel eens groot nieuws zijn voor beleggers: de gerucht is namelijk ontstaan op het moment dat India een recordhoeveelheid aan goud heeft gekocht.

Hoeveel precies?

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Rusland laat wisselkoers roebel over aan de markt

De Russische centrale bank stopt het het grootschalig interveniëren op de valutamarkt. In plaats daarvan laat Rusland de waardebepaling van haar munt over aan de vrije markt. Dit jaar heeft Rusland al miljarden aan dollarreserves verkocht om de roebel te steunen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Amerikaanse schulden lopen op tot 350% van GDP

De centrale banken laten wereldwijd de rente zakken in een poging om de economische groei aan te zwengelen. Met gemengd succes overigens. De Amerikaanse economie lijkt aan de beterhand maar dat herstel is kwetsbaar en broos. In normale omstandigheden zou de Amerikaanse centrale bank haar rente al lang verhoogd hebben.

Een beslissing daaromtrent wordt alsmaar uitgesteld en sommige waarnemers sluiten niet uit dat ze definitief op de lange baan geschoven zal worden. Het kunstmatig oppeppen van het sentiment bij de consumenten is echter niet zonder gevolgen gebleven. De verkopen van auto’s hebben een nieuwe piek sinds 10 jaar bereikt.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Bitcoinspot.nl te gast bij de week van Bitcoin

Vanavond, 13 november, zullen Hans en Roland van Bitcoinspot.nl te gast zijn bij de week van Bitcoin om meer te vertellen over de nieuwe samenwerking en meer. Ook van de partij zijn Tuur demeester en Joachim de Koning van Internet of coins. vanaf 21:00 te volgen op google hangouts!

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Column Kees de Kort | Megaplus of heel matig?

Er is weer een rijtje cijfers uit China bekend geworden. BNR’s macro-econoom Kees de Kort zet grote vraagtekens bij het waarheidsgehalte ervan.