Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 18371 tot 18375
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Poetin is het grootste gevaar voor Europa

De Russische president Vladimir Poetin is een gevaar voor Europa. Althans,

dat beweert George Soros. Volgens hem is het tijd dat de 28 EU-lidstaten zich bewust worden van het gevaar en zich moeten gedragen “alsof ze onrechtstreeks in oorlog zijn [met Rusland]“.

Zijn vrees is dat de Europese bevolking en de politici niet beseffen dat de Russische bedreiging niet stopt aan de Oekraïense grens.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Rusland kocht afgelopen maand meer dan 37 ton goud

De centrale bank van Rusland heeft in de maand september 1,2 miljoen troy ounce goud (ruim 37 ton) aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de laatste cijfers die onlangs bekend werden gemaakt. De afgelopen vijftien jaar heeft de Bank of Russia nog niet eerder zoveel goud gekocht in één maand tijd, een opvallende constatering. Omgerekend naar de gemiddelde goudprijs in deze maand gaat het om een bedrag van ruim $1,5 miljard. Rusland blijft goud kopen ter diversificatie van haar valutareserves. Sinds 2005 heeft het land stelselmatig en bijna zonder onderbreking goud aan haar reserves toegevoegd, met als resultaat dat het land nu over een grotere goudvoorraad beschikt dan China.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Wie stoot Bitcoin van zijn troon?

Ik heb het ondertussen al vaak genoeg gehad over Bitcoin, maar hoe zit het met de andere virtuele munten?

Zit daar ergens potentieel?

Als je met “potentieel” bedoelt of één van deze nieuwe cryptocurrencies in staat is om Bitcoin van zijn troon te duwen, dan vrees ik ervoor.

Daarvoor is het netwerkeffect mijn inziens te krachtig.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

TA Special: Tijd om olie-aandelen op te pikken?

Door tegenvallende economische indicatoren en de toegenomen recessievrees ging de olieprijs fors onderuit. Uiteraard had dit ook zijn gevolgen voor de olie-aandelen. Op de grafiek hieronder is duidelijk te zien dat vooral de Westerse olie-aandelen (vertegenwoordigd door de MSCI World Energy index) zware averij opliepen. Echter, de scherpe koersdalingen hebben op de weekgrafieken de RSI-indicator (momentumindicator) tot zeer oververkochte niveaus teruggebracht. En dit opent de deur voor een herstelrally. Vanuit een wat breder perspectief valt de divergerende koersontwikkeling van de afgelopen jaren op: de Westerse olie-aandelen zaten sinds 2011 in een stijgende trend terwijl de olie-aandelen uit de groeilanden in een dalende trend zaten. We verwachten ons aan een rotatie in de komende maanden: olie-aandelen uit de groeilanden blijven dan ook zeer interessant.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Vaste baan bestaat niet meer

"De wereld is veranderd. De vaste baan bestaat niet meer." Met deze polemische woorden antwoordde de Italiaanse premier Matteo Renzi vandaag de vakbeweging, die gisteren honderdduizenden betogers op de been had gebracht om te protesteren tegen de versoepeling van het ontslagrecht.