Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 18371 tot 18375
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

World Gold Council ziet dalende vraag naar goud

De vraag naar goud daalde in het derde kwartaal naar 929 ton, het laagste volume in vijf jaar tijd. Hoewel de vraag naar gouden sieraden wereldwijd op peil bleef, daalde de vraag naar gouden munten en goudbaren. Ook goud-ETF's verliezen nog steeds aan populariteit. Centrale banken kochten in het derde kwartaal overigens nog steeds een substantiële hoeveelheid goud.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 12 november 2014

China en Canada tekenen valutaswap

De centrale banken van China en Canada hebben onlangs een valutaswap met een omvang van 200 miljard yuan ($32,67 miljard) en $30 miljard aan Canadese dollars ondertekend. Met deze valutaswap zet China weer een stap vooruit in de internationalisering van de yuan als internationale handelsmunt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 november 2014

Iran mag geen atoombommen hebben. Daarom vraagt het land dat Rusland zes extra kerncentrales bouwt

Rusland heeft vandaag een deal gesloten met… Iran. In het contract staat dat de Russen twee nucleaire reactoren mogen bouwen in het Aziatisch land.

Volgens International Business Times krijgt Rusland de optie om zes extra kerncentrales bij te bouwen.

Vier daarvan worden op een nog nader te bepalen locatie gebouwd, aldus de website. “Dit is een keerpunt in de ontwikkeling van de relaties tussen onze landen”, heeft het hoofd van het nucleair programma Ali Akbar Salehi verklaard na de ondertekening.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 november 2014

Bank of England pookt het vuur nog verder aan

Het is niet alleen Fed-voorzitter Janet Yellen die wat terughoudend is om de rente te wijzigen. Ook de Bank of England (BoE) meent dat de beste koers een onveranderde koers is.

Volgens The New York Times (NYT) zal de Britse centrale bank de interestvoet ongemoeid laten tot midden volgend jaar.

Dat is opvallend. Nog niet zo lang geleden hebben analisten nog beweerd dat de bank de rente zou verhogen in Q3 – of toch zeker in Q4. De Amerikaanse krant citeert bronnen die een dergelijke renteverhoging pas in augustus 2015 zien gebeuren.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 12 november 2014

Column Kees de Kort | Totale gekte op black friday

De uitkomst van de maandelijkse Amerikaanse MKB-enquête zijn niet helemaal logisch, bij Walmart is black friday dit jaar de inleiding voor een week totale gekte en de Japanse premier Abe dreigt de Japanse economie definitief de nek om te draaien. Op geheel eigen wijze gaat BNR’s economiecommentator Kees de Kort in op de macro-economische stand van zaken.