Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 18386 tot 18390
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Ook Zweden verlaagt de rente naar 0%

We leven in een tijd met lagere rentevoeten. Zowel in Europa als in Amerika is dat het geval. De verwachting is echter dat de Amerikaanse rente in de nabije toekomst opgetrokken zal gaan worden. Definitieve plannen liggen echter nog niet op tafel.

In Europa ziet de situatie er geheel anders uit. De Europese centrale bank heeft de rente verlaagd naar 0,05% als gevolg van de vergrote kans op deflatie. Door middel van deze stimulans hoopt de ECB er voor te zorgen dat de inflatie weer begint aan te trekken. Of dat daadwerkelijk ook zal gaan gebeuren moeten we uiteraard nog afwachten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Op zoek naar een nieuw financieel systeem

We gaan even terug naar 1973 toen het Bretton Woods internationaal monetair systeem werd opengebroken. Er werden allerlei redenen daarvoor opgegeven maar de belangrijkste was toch dat de toenmalige Amerikaanse president Richard Nixon de bondgenoten mee wou laten opdraaien voor de kosten van de Vietnam oorlog.

Die hadden daar weinig oren naar en dus koos Nixon maar voor een andere oplossing om zijn doel te bereiken. Dollar en goud werden van elkaar losgekoppeld en dat had tot gevolg dat de Amerikaanse centrale bank naar willekeur dollars begon te drukken. Want de koppeling met het goud was er niet meer.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Russische goudmijnen verkopen goud aan centrale bank

De centrale bank van Rusland heeft dit jaar meer goud moeten kopen van de binnenlandse goudmijnsector, zo schrijft Reuters. Normaal gesproken wordt een groot deel van het goud via Russische banken verkocht aan banken elders in de wereld, maar door de Westerse sancties tegen Rusland zijn banken terughoudender geworden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Ben Bernanke heeft slapende monsters doen ontwaken

De gevolgen van wat we in de afgelopen jaren beleefd hebben op de markten zal nog lang blijven nawegen. Het fenomeen van de vlieg die op het zuidelijk halfrond met de vleugels klappert en zo een storm op het noordelijk halfrond veroorzaakt kan zich ook op de markten voordien.

De monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank is daar een goed voorbeeld van. De FED heeft massaal geld gedrukt en dat heeft aanleiding gegeven tot meer inflatie in China, tot hogere voedselprijzen in Egypte, tot bubbles op de beurs van Brazilië, etc. Maar een ander gevaar wordt tot dus ver onderschat.

Het drukken van geld betekent dat de Amerikaanse staatsobligaties in waarde gedevalueerd worden. De buitenlandse kopers die massaal Amerikaanse schulden in dollars kochten worden terug betaald met dollars die de facto goedkoper zijn geworden. Maar dat betekent ook dat de kopers van die schulden met een economische handicap opgezadeld worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

UBS ziet boete tegemoet met betrekking tot handel in edelmetalen

De FT meldt dat het Zwitserse UBS 1 van de 6 banken is dat binnenkort een schikking zal gaan treffen aangaande manipulatie van valutahandel, maar dat het waarschijnlijk de enige bank is die tevens schikt aangaande misstanden in de handel van edelmetalen. Dit, omdat de handel van edelmetalen bij UBS onder hetzelfde management valt als dat van de valutahandel. UBS blijkt op alle vlakken kostenbesparend.

Wederom een samenzwering theorie die praktijk wordt aangaande manipulatie. Voor jaren werden diegene die schreeuwden dat de edelmetalen handel gemanipuleerd werd voor gek verklaart maar er wordt nu door middel van achterdeurtjes politiek wel degelijk een meer dan grote kern van waarheid in gevonden.