Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 18386 tot 18390
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 24 oktober 2014

CEO wil Zilver Kartel en einde aan zilverprijs manipulatie

De zilverprijs manipulatie moet eindigen volgens de CEO Keith Neumeyer van zilvermijn First Majestic. Vorige week maakte First Majestic, een van de grootste primaire zilvermijnen, bekend dat het bedrijf de verkoop van zilver staakt in verband met een te lage zilverprijs (klik hier: Huidige zilver te laag). De zilverprijs noteert momenteel iets boven de $17 per troy ounce. De all-in kosten voor het mijnen van een ounce zilver ligt voor de primaire zilvermijnen tussen de $17 en $20 per troy ounce. De zilverprijs manipulatie via de papieren zilvermarkt heeft tot gevolg dat met name de primaire zilvermijnen het hoofd moeilijk boven water kunnen houden terwijl er jaarlijks een tekort aan zilver is.

Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 24 oktober 2014

Gaat het referendum over goud in Zwitserland het halen?

Over een maand mogen de Zwitsers via een referendum hun stem laten horen over het al dan niet terughalen van de volledige Zwitserse goudvoorraad. Ook mogen de Zwitsers aangeven of ze vinden dat het land haar goudvoorraad moet uitbreiden tot 20% van de totale reserves. De eerste prognose laat zien dat de meningen verdeeld zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 oktober 2014

Capitulatie goudmijnen achter de rug

De Amerikaanse economie doet het goed; ze creëert gemiddeld 200.000 jobs per maand, de werkloosheid daalt, de economie is de 3e meest competitieve ter wereld en de groei ligt het hoogste van de meeste westerse landen. De keerzijde is echter de sterke dollar. Deze sterke dollar zet druk op de olieprijs en de goudprijs (en dus ook de goudmijnen).

Ook in 2011 zagen we dit al eens gebeuren. De vrees voor een groeivertraging in China en Europa zorgde voor een sterke dollar. Maar stimulansmaatregelen zorgde er voor dat de economische groei in deze werelddelen opnieuw aantrok.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 oktober 2014

Vergeet de Oekraïne... Rusland en Amerika slaan handen ineen om de volgende reden:

Een initiatief van Europese afkomst wordt door zowel de Amerikanen alsook de Russen niet bepaald gewaardeerd. Er ligt namelijk een plan klaar om de bescherming van kernreactoren tegen natuurrampen flink omhoog te schroeven. Dit naar aanleiding van de ramp in Fukushima met de Dai-Ichi atoomkerncentrale, zo beweren de diplomaten.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 oktober 2014

Wacht tot het rode licht gedoofd is. Er kan nog een storm opsteken!

Toch slaan mensen deze waarschuwing in de wind. De financiële storm lijkt tot bedaren te zijn gekomen. Geen reden om ons zorgen te maken, tenminste, als we de mainstream media mogen geloven. Toch leert de natuur ons iets anders en zijn waarschuwingen zoals bovenstaand niet voor niets in het leven geroepen.

[...]