Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 18391 tot 18395
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Schaarste goud en zilver het ergste sinds 10 jaar!

In het verleden las je enkel over een tekort aan zilver op gespecialiseerde websites, maar dat de US Mint nu al zonder zilver zit om de populaire munten Silver Eagle te slaan, haalde de hoofdpunten op CNBC en Reuters. Ondertussen neemt de schaarste goud en zilver toe en staat de GOFO voor goud op het meest negatieve punt sinds … 2001.

Het tekort aan fysiek zilver zal meer dan waarschijnlijk de premies voor fysiek zilver de hoogte doen inschieten, dat is namelijk wat er gebeurt als de fysieke markt zich afscheidt van de papieren markt. De zilverprijs staat het afgelopen jaar weer 30% lager terwijl de meeste andere metalen slechts kleine verliezen optekenen.

Opvallend is ook dat men de manipulatie van de goud- en zilvermarkt amper nog verbergt. De afgelopen 3 opeenvolgende dagen werd er voor $1,5 miljard futures gedumpt op de goudmarkt, iedere keer precies op hetzelfde moment; ’s nachts als de handel het dunste is. Iemand die de beste prijs wenst voor zijn verkopen, dumpt dit niet op de minst liquide momenten en ook niet 3 opeenvolgende dagen op exact hetzelfde moment.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

“Economische groei is voorbij”

James Galbraith, voornaam economist, was te gast in België om deel te nemen aan een debat van 11.11.11, te Brussel. De Amerikaan waarschuwt: de tijd van groei lijkt voorbij.

We kunnen stilaan wachten op Godot. De crisis is volgens Galbraith een kantelpunt geweest. Sinds 1945 zijn we groei ‘normaal’ gaan vinden. Daar komt nu een einde aan.

Hopen en inzetten op groei is volgens de Amerikaan zelfs een gevaarlijke tendens en mythe. “Die mythe is ingezet na de Tweede Wereldoorlog door economiedepartementen van prestigieuze Universiteiten, waaronder Chicago.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Elliot Wave: Goud zit in zijn 5de wave

Goud en zilver zijn aan het uitbodemen. Volgens de technische analyse van

“Elliot Wave” zullen we op korte termijn een definitieve bodem zien. Dit zal dan het einde zijn van een vier-jarige neerwaartse trend die begonnen is in 2011. Dat jaar werd ook gekenmerkt door de top van zilver.

Technische analyse volgens “Elliot Wave” stelt dat we nu in wave 5 zitten. We zitten in de laatste wave, dit betekent dat er nog één daling aankomt. Er zijn sterke voor en tegenstanders van deze technische analyse die gebaseerd is op psychologische gedragingen van de mens. Je kan in deze theorie geloven of niet. Elke mening kan mee in overweging genomen worden om een besluit ten gronde te nemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Opportuniteiten in landbouw. En een grondstof die nu goedkoper is dan in 1980

Telkens je Jim Rogers in een interview ziet heeft hij het over landbouw. Het is volgens hem een van de beste investeringen. Mensen moeten immers altijd eten, economische crisis of niet. En het is ook een perfecte bescherming tegen inflatie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Dit zijn de tien duurste wijnen ter wereld

In de schappen van slijters is steeds meer plaats voor wijnen uit relatief nieuwe wijnlanden als Argentinië en Zuid-Afrika. Maar in de top tien van de duurste wijnen ter wereld overheerst het traditionele wijnland Frankrijk nog altijd.

Dat blijkt uit een nieuwe inventarisatie van de de Nieuw-Zeelandse wijnsite wine-searcher.com. Deze site registreert sinds 1998 prijzen van wijnen. In de database worden prijzen van bijna 7 miljoen wijnen bijgehouden van ruim 50 duizend handelshuizen.

De top-10 van 'duurste wijnen' bestaat uit gemiddelde prijzen van topwijnen, ongeacht het wijnjaar. De prijzen zijn voor flessen van 0,75 liter. Daarnaast geeft wine-searcher.com de hoogste bekende verkoopprijzen van topwijnen. Een wijn die gemiddeld hoog scoort hoeft dus niet per se de hoogste individuele verkoopprijs te hebben.

Zie ook "Wijn haalt beter rendement dan staatsobligaties en kunst"