Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 18391 tot 18395
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 23 oktober 2014

Een van de Hunt Brothers overleden

Hunt Brothers, Bunker Hunt overleden op 88-jarige leeftijd 23 oktober 2014 in Zilver

De Hunt Brothers zijn internationaal bekend om hun rol in de zilvermarkt. De toen zeer vermogende gebroeders Hunt, Nelson Bunker en William Herbert Hunt, probeerden begin jaren tachtig de zilvermarkt op spectaculaire wijze klem te zetten. Dat lukte in eerste instantie maar binnen korte tijd wisten de Hunt Brothers het miljardenkapitaal weer te verspelen.

Bron: faillissementsdossier.nl
Geplaatst: donderdag 23 oktober 2014

2014 zou weleens ‘onverwacht naar’ kunnen eindigen

Er is ogenschijnlijk enige reden voor optimisme. Het aantal faillissementen daalt: als de huidige trend doorzet, kunnen we aan het einde van het jaar ruim tienduizend faillissementen noteren tegen ruim twaalfduizend over 2013. Als we de faillissementen onder de loep leggen, blijken het de kleinste ondernemingen te zijn die het niet redden. Duizenden zzp’ers en bedrijven met hooguit vijf medewerkers leggen het loodje. Buitengewoon vervelend voor deze ondernemers, maar als het bij ‘de kleintjes’ blijft, is er weinig aan de hand. Echter juist nu de economie langzaam opveert, blijkt er ook bij grote bedrijven van alles mis te zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 oktober 2014

Zo maak je van € 1 per dag een pensioen van € 4,2 miljoen

We willen allemaal een comfortabel pensioen. En we willen ook allemaal een comfortabel pensioen voor onze kinderen. Dat laatste is zelfs niet zo moeilijk als het lijkt. Met onderstaand voorbeeld kan u er voor zorgen dat € 1 per dag voor je kind € 4,2 miljoen opbrengt tegen dat hij/zij op pensioen gaat.

Wie € 1 per dag of € 30 per maand spaart tot aan de leeftijd van 18 jaar heeft in het totaal € 6.570 bij elkaar gespaard. Dit op zich is niets bijzonders. Wie dit geld laat staan in een agressief maar degelijk fonds of aandelenkorf dat een gemiddelde return kan behalen van 12 % per jaarheeft op de leeftijd van 66 jaar in het totaal € 4,2 miljoen.

Stel dat het niet lukt om een jaarlijks rendement te boeken van 12 % maar eerder 10 %, dan heeft op het einde van de rit nog steeds een aardige som van € 1,45 miljoen opgeleverd op de leeftijd van 66 jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 23 oktober 2014

Verkoop diesel en lpg op dieptepunt

De verkoop van diesel en lpg is in de maand augustus op een nieuw dieptepunt beland. Dat meldde brancheorganisatie Bovag donderdag op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De verkoop van diesel daalde met bijna 15 procent tot 480 miljoen liter en die van lpg met bijna 36 procent tot 25 miljoen liter. Sinds het CBS deze gegevens bijhoudt (vanaf 2000) zijn de verkoopaantallen niet eerder zo laag geweest.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 23 oktober 2014

Groei groene stroom jaarlijks goed voor 10.000 banen extra

De verdere uitbouw van hernieuwbare energie in ons land levert tot 2020 elk jaar meer dan 10.000 arbeidsplaatsen extra op. Dat blijkt uit onderzoek van Ernst & Young, in opdracht van drie Belgische belangenorganisaties voor hernieuwbare energie. Dat melden De Standaard en De Tijd.