Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 18416 tot 18420
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

Werkloosheid VS daalt tot op laagste peil in 6 jaar

Verenigde Staten De werkloosheid in de Verenigde Staten is in oktober onverwacht gedaald naar ongeveer 5,8 procent van de beroepsbevolking. Dat is het laagste peil in 6 jaar tijd. De werkgelegenheid nam vorige maand dan weer met 214.000 banen toe.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

Groot-Brittannië weigert Europa 2,1 miljard euro te betalen

Minister van Financiën George Osbourne laat verstaan dat Groot-Brittannië niet van plan is 2,1 miljard extra bij te dragen aan de Europese begroting. ©REUTERS

"Ik heb er alles aan gedaan het punt van de Britse bijdrage vandaag op de agenda te krijgen en dat is gelukt ook", zo laat Osborne horen. "Ik zal er dan ook alles aan doen hier vandaag met een betere deal voor Groot-Brittannië buiten te stappen." Die niet mis te verstane uitspraak van de Britse minister van Financiën wees er al op dat Londen een aangepaste betalingsregeling overweegt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

Het kan binnen de kortste keren weer escaleren in Oekraïne

Naar verluidt zijn er weer Russische tanks en vrachtwagens Oekraïne in getrokken, een dag nadat de Russische president Vladimir Poetin een ontmoeting had met militaire ambtenaren van Oekraïne om de “verslechtering van de situatie” in het oosten van het land te bespreken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

Goud blijft blinken in de ogen van de Chinezen

Het best bewaarde geheim op de markten is ongetwijfeld het gedrag van de Chinese centrale bank wat de aankopen van goud betreft. Niemand durft met enige mate van zekerheid zeggen hoeveel goud de People’s Bank of China in de afgelopen 4 jaar heeft gekocht. Het is namelijk al zo lang geleden dat de Chinezen nog inzicht gaven in hun goudvoorraden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

'Boete van ruim 1 miljard pond voor banken valutafraude'

Amerikaanse en Britse toezichthouders staan op het punt om een schikking met banken af te ronden over de valutafraude die in 2013 aan het licht kwam.

Ergens in de komende twee weken wordt een schikking bekendgemaakt, zo meldt de Wall Street Journal vrijdag op basis van een anonieme bron.

Onder andere de Britse banken Barclays, HSBC, Royal Bank of Scotland, het Zwitserse UBS en de Amerikaanse banken Citigroup, JP Morgan Chase, Bank of America zijn betrokken bij de schikking