Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 18416 tot 18420
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

Peter Schiff: Inflatie is niet nodig voor economische groei, maar om de regeringen te laten groeien.

Inflatie is niets anders dan schuld onder controle houden. Politici, CEO’s en economen blijven vragen achter stimulerende maatregelen en waarschuwen voor de deflatoire spiraal. Algemeen wordt inflatie aanzien als het wondermiddel. Peter Schiff is de CEO  Euro Pacific Capital  en citeert hiermee Ambrose Evans-Pritchard economisch correspondent van de Britse Telegraph en geeft hem 100% gelijk.

Peter Schiff gaat verder. De overheidsschulden van zowel de groeilanden als van de ontwikkelde landen blijven maar stijgen, elk jaar hoger en hoger. Om een faillissement te vermijden wordt de schuld als procent van het BNP naar beneden gebracht door inflatie te creëren. Dit is de enige mogelijkheid.

Volgens IMF directeur Christine Lagarde is “deflatie de boeman die resoluut bestreden moet worden”. Zelfs een te lage inflatie wordt al aangehaald als een bedreiging om de overheidsschuld onder controle te houden. Met andere woorden: De overheid moet inflatie hebben om levensvatbaar te blijven. Ze kunnen niet zonder dit wondermiddel.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

Daar gaan we weer: dreigt er een huizenbubbel in Ierland?

De Centrale Bank wil tophypotheken aan banden leggen.

Verhalen over een opgeblazen Ierse huizenmarkt luidden midden jaren ’00 de kredietcrisis in. De Ierse huizenmarkt piekte in het voorjaar van 2007. Een slachting volgde: onroerend goed verloor tot wel 60 procent van een waarde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

Hoe kunnen we de instorting van de dollar overleven?

Staat de dollar op instorten? Op basis van de huidige stand van zaken lijkt dat allesbehalve het geval te zijn. Het is momenteel relatief rustig op de forexmarkten waarbij iedereen schreeuwt dat de koers van de euro dringend (nog) sterk(er) zou moeten dalen t.o.v. de dollar. Want Europa heeft dringend een lagere koers voor de euro nodig.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

In de bitcoinwereld maken kleinere spelers geen kans meer

In de Zweedse bitcoinwereld is er iets opmerkelijks gebeurd: KnCMiner, een bedrijf dat professioneel bitcoins ontgint en (onrechtstreeks) verantwoordelijk is voor 25% van alle ‘ontdekte’ bitcoinmunten heeft alle activiteiten stopgezet. In plaats daarvan heeft de onderneming besloten om de niet-verkochte apparatuur zelf te gebruiken om achter bitcoins aan te gaan.

Volgens de oprichter van KnCMiner, Sam Cole, vragen steeds meer cliënten hun geld terug sinds de munt sterk in waarde is gedaald: op het hoogtepunt was een bitcoin iets meer dan 1 000 USD waard.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

Hogere spotprijs moet goudmijnen nieuw leven inblazen

Mickey Fulp van de Mercenary Geologist website vertelt Mining Weekly dat de grondstofprijzen vlak noteren de laatste tijd. De US dollar is bijna 5% gestegen en goud bijna 10% gedaald, zelfs olie is serieus gezakt ondanks de geopolitieke onrusten.

Als gevolg van de vraag en aanbod dynamiek en doordat veel bedrijven mijnen hebben gesloten, al dan niet tijdelijk, zijn de werkingskosten ook flink gedaald. De leveringstijden zijn verkort en doordat veel mijnen zijn gesloten is het logisch dat de knowhow ook makkelijker en goedkoper in te huren is.

Fulp zegt dat de werkingskosten toch nog altijd hoog zijn. Olie noteert nog altijd aan de hoge kant. Hij voegt eraan toe dat het niet allemaal goed nieuws is wat er van de Amerikaanse economie komt. Het ziet er beter uit maar de groei is toch eerder aan de matige kant.  Niettemin, met de wereldeconomie die een matige groei kent, is de Amerikaanse dollar opnieuw uitgegroeid tot veilige haven.