Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 18421 tot 18425
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Zwitserland zegt ‘neen’ in referendum over het goud

De edelmetalen wordt geen enkel respijt gegund. De goudkevers die gehoopt hadden dat de Zwitsers massaal zouden stemmen voor een verdere uitbouw van de goudvoorraden van de centrale bank, wedden op het verkeerde paard. Ongeveer driekwart van de kiezers stemden tegen, van veel discussie was dus geen sprake.

De gevolgen voor de goudprijs en de andere edelmetalen laten zich raden, goud, zilver, platina, palladium,…enzovoort werden maandagmorgen prompt goedkoper. Daarmee dreigt de goudprijs verder af te zakken richting 1100 dollar. Sommige analisten herhaalden hun prognoses van een goudprijs van minder dan 1000 dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Wat er ook gebeurt met olie, prijs je gelukkig met de lage… prijzen

De Amerikaanse olie-industrie is aan de grootste klim bezig in geschiedenis. Tenminste, wat de productie betreft. Het gevolg kennen we ondertussen al: een aanhoudende daling van olieprijzen.

Wat je wellicht ook al weet, is dat OPEC, en dan vooral Saudi-Arabië, botweg geweigerd heeft om de productie te verminderen om de Verenigde Staten met hun duurdere schalieolie uit de markt te prijzen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Goedkope olie stimuleert economische groei

De olieprijs bereikte in reactie op de OPEC meeting een nieuw dieptepunt voor de afgelopen vijf jaar. Daniel Yergin van Englewood merkt op dat de daling van de olieprijs in heel wat landen met afschuw wordt bekeken. Rusland, Iran, Venezuela, Algerije en veel andere landen krijgen plots veel minder geld binnen. Met alle gevolgen vandien voor hun begroting. Maar niet alleen de landen die olie produceren zijn de dupe, ook de oliemaatschappijen krijgen er van langs.

Maar wat is het effect van de goedkope olie op de financiële markten? De gevolgen voor beleggers zijn volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer dubbel. Een lagere olieprijs is gunstig voor de wereldeconomie. Consumenten houden meer geld over op hun bankrekening na een tankbeurt. Ook de prijzen van producten kunnen dalen omdat de vervoerskosten minder worden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Roebel zakt naar nieuw dieptepunt

De waarde van de Russische roebel ging dinsdag opnieuw stevig onderuit. Aan het einde van de middag zakte de Russische munt daarbij tot een nieuw historisch dieptepunt.

Tegen 17.00 uur moest 54 roebel worden neergeteld voor 1 Amerikaanse dollar. Daarmee was de munt bijna 4 procent minder waard dan maandag aan het einde van de handelsdag, toen de roebel enigszins wist te herstellen na een keldering tot een dieptepunt van 53,91 roebel aan het begin van de dag.

De roebel staat al maanden onder druk door de onzekerheid over de Russische economie. Die wordt ernstig geremd door de dalende

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Duitsers pogen ECB te blokkeren

Afgaande op de evolutie van de obligatiekoersen in Europa zit een aankoop van staatsobligaties al verrekend in die koersen. Nochtans moet een beslissing daaromtrent nog genomen worden. Of de Europese Centrale Bank inderdaad deze week de inkoop van staatsobligaties zal aankondigen, moet nog afgewacht worden.

Frank Vranken van Bank Puilaetco Dewaay merkt op dat de daling van de olieprijzen de gewenste inflatie nog verder buiten bereik brengt. De ECB zal dus extra moeite moeten doen om wat inflatie te krijgen. Door de verder dalende olieprijs en de extra dreiging van deflatie zijn de ogen inderdaad sterk gericht op de centrale banken, zo bevestigt ook ABN Amro.

Vooral vanuit het bestuur van de ECB kwamen ook de afgelopen week weer veel signalen over toekomstige beleidsmaatregelen. De week begon echter met een renteverlaging door de Chinese centrale bank (met 0,40% punt tot 5,60%) om een dreigende en ongewenste terugval van de economische groei te voorkomen. Daarmee is de Chinese centrale bank een van de weinige belangrijke centrale banken die het rente-instrument nog (met succes) kan hanteren, want bij de meeste collega’s staat de rente daarvoor te dicht bij de 0%.