Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 18426 tot 18430
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 10 november 2014

Zilver goedkoper dan grondstoffen?

Als er al sprake was van een bubbel in zilver, dan is die nu voor het grootste deel leeg gelopen. De prijs van het edelmetaal loopt na een wilde rit naar $50 per troy ounce weer in de pas met de prijs van andere grondstoffen. Kan zilver nog lager of is dit een goed moment om zilver te kopen?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 november 2014

Grafiek: Koop nu Goudmijnen!

"Blood In The Streets": Dat hebben we nu met de goud en zilvermijnen. Wie heeft het lef om te profiteren van deze kansen. Goudmijnen staan op een 30 jarig dieptepunt. Deze opportuniteiten doen zich echt weinig voor. De goudmijnen zijn zwaar afgestraft.

XAU/GLD ratio is de verhouding van de XAU goud en zilvermijnen aandelenindex ten op zichte van de prijs van GLD goud en gaat terug tot 1984. De XAU index is samengesteld uit 30 van de grootste goud / zilver mijnaandelen verhandeld op de NYSE / Nasdaq. Zijn totale marktkapitalisatie is $180 miljard dollar. De verhouding zelf vertegenwoordigt de waarde van de index ten opzichte van de prijs van een ounce goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 november 2014

Sterke dollar kan uitdraaien in een horror-scenario

De gevolgen van een nieuwe stierenmarkt in de Amerikaanse dollar gaan veel verder dan alleen de impact op grondstoffen. Er zal ook een zeer grote invloed zijn op de groeimarkten. De laatste jaren waren biljoen dollars op zoek naar rendement buiten de Verenigde Staten, de sterke dollar kan er nu voor zorgen dat al dat geld terug vloeit naar de thuisbasis. Dit kan voor een echt horror-scenario zorgen.

Internationale institutionele beleggers hebben de middelen om heel veel geld in een land te investeren op zoek naar rendement. Maar ze hebben ook de middelen om dat geld even snel weer terug te halen. Kapitaalstromen kunnen van de ene op de andere dag wijzigen met soms desastreuze gevolgen.

Kyle Bass voorspelt al jaren dat het globale schuldendrama een episch einde zal kennen met een rally van de Amerikaanse dollar. Een dramatische ommekeer in de kapitaalstromen zal vooral in de groeilanden voor een bloedbad zorgen. Zelfs China zou in die omstandigheden voor een economische ramp of een valuta crisis staan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 november 2014

ECB zoekt 1000 nieuwe collega's

Sinds vorige week is de Europese Centrale Bank (ECB) officieel bevoegd voor het bankentoezicht in de Eurozone. Wat zijn de voor- en nadelen en de gevolgen?

Toen de bankencrisis in 2008 losbarstte werd de schuld hiervoor, zij het gedeeltelijk, gestoken op de Europese Unie. Een overkoepelende, supranationale toezichthouder zou ‘de’ oplossing zijn om crises in de toekomst te voorkomen.

De bankenwaakhond zit nu dus in Frankfurt. De ECB mag duizend vacatures gaan invullen, om haar rol als toezichthouder te kunnen vervullen. Het eengemaakte bankentoezicht is nog maar het begin van wat later een volledige bankenunie moet gaan worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 november 2014

TA Special: Opvering van de euro in ‘t verschiet

De dollar heeft de afgelopen maanden een geweldige opmars opzitten. En hoewel we zeer positief blijven voor de dollar op middellange en lange termijn lijkt ons op korte termijn (in de komende 2 maanden) een tijdelijke opvering van de euro voor de deur te staan. Een aantal elementen wijzen hierop.

Ten eerste zien we op de daggrafiek hieronder dat de euro sinds de top van 1,3993 dollar een daling in vijf golven heeft laten zien. Na deze cyclus van vijf golven volgt een correctie : in dit geval mogen we ons dan ook aan een opwaartse correctie van de euro verwachten !