EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
48
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
34
kliks
25
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 18431 tot 18435
Geplaatst op: maandag 15 december 2014

Bloomberg: Mario Draghi gaat toch verduivelde kwantitatieve versoepeling in de eurozone invoeren!

Het lijkt erop dat de voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi het pleit gaat winnen.

Het lijkt erop dat de voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi het pleit gaat winnen.

Dat heeft Bloomberg vandaag gemeld. Ondanks het sterke protest van Duitsland en van de Bundesbank gaat de ECB dus toch door met het plan om de verduivelde kwantitatieve versoepeling in de eurozone in te voeren.

Met die aankondiging heeft het medium het einde van de eurozone ingeluid. Want, we weten allemaal dat Draghi alleen in een puur monetair mirakel de oplossing ziet voor de Europese crisis. Hoezo, goud kopen?

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 15 december 2014

Roebel zakt verder ondanks voorzichtig herstel olieprijs

Aan de vrije val van de roebel lijkt voorlopig geen einde te komen. Maandag zakte de Russische munt verder, ondanks een voorzichtig herstel van de olieprijs.

Aan de vrije val van de roebel lijkt voorlopig geen einde te komen. Maandag zakte de Russische munt verder, ondanks een voorzichtig herstel van de olieprijs.

Op de valutamarkt waren maandag aan het begin van de middag voor het eerst meer dan 59 roebels nodig om 1 dollar te kopen. Daarmee was de munt alweer 2 procent minder waard dan aan het einde van vorige week.

De roebel staat zwaar onder druk door de grote onzekerheid over de Russische economie en de stevige daling van de olieprijs.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 15 december 2014

'Als Oekraïne nog steun wil van het IMF moet het hervormen'

Oekraïne heeft dringend geld nodig van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat gegeven is volgens Bloomberg-columnist Leonid Bershidsky een goede gelegenheid om het land onder druk te zetten om drastische en onpopulaire hervormingen door te voeren. Zolang Oekraïne daartoe niet bereid is, mogen de westerse regeringen het land volgens Bershidsky geen extra geld meer geven.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 15 december 2014

Column Kees de Kort | Abe kan verder met verwoesten

De Japanse premier Abe kan verder met zijn verwoestende werk, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Hij heeft het vertrouwen van het Japanse publiek gevraagd en dat heeft –ie gekregen. Tot nu toe is het hem prima gelukt om Japan verder in de problemen te helpen. Dus daar gaat –ie waarschijnlijk mee door.”

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 15 december 2014

Rusland zoekt Europese steun om sancties op te heffen

Rusland is in verschillende Europese hoofdsteden aan het lobbyen om de sancties tegen het land op te heffen. Rusland hoopt een luisterend oor te vinden in Italië, Hongarije en Cyprus. Als Rusland erin slaagt de sancties zelfs maar gedeeltelijk te laten opheffen, kan mogelijk een wig gedreven worden in de relatie tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten.

Lees verder op Express.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs