Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 18431 tot 18435
Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

Te hoge hypotheekschulden zijn het echte probleem

Volgens de auteur van ‘De risicomijdende samenleving’, bouweconoom Taco van Hoek, heeft Nederland geen huizenzeepbel. Volgens Van Hoek is er niets mis met de hoge Nederlandse hypotheekschulden. En volgens Van Hoek is er geen reden om tobberig te doen over de economische toekomst van Nederland. Al lezende vraag je je onherroepelijk af op welke planeet Van Hoek leeft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

Hoe groot is de kans op een recessie?

Het IMF kwam de afgelopen weken bijeen om een rapport samen te stellen over de huidige economische ontwikkelingen in de wereld. Uiteraard werd er ook gekeken naar de vele conflicten die er op dit moment in de wereld zijn. Het verband tussen beiden is bijzonder groot.

Het IMF kwam tot de conclusie dat de groeiverwachting voor de komende twee jaar naar beneden aangepast moet worden. Eerder kregen we ook al te maken met een groeiverlaging, maar in het laatst gepubliceerd rapport gebeurde precies hetzelfde.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

‘Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Slovenië en Malta moeten begroting overdoen’

De Franse president François Hollande en premier Manuel Valls mogen hun huiswerk waarschijnlijk overdoen. De Franse begroting voor 2015 is in strijd met de Brusselse regels. Maar vooralsnog willen de Fransen niet luisteren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

Zorgen de schulden voor alternatieven?

We weten allemaal wel dat de overheden op dit moment niet zouden kunnen functioneren zonder veel geld in het systeem te pompen. Amerika is daar een goed voorbeeld van. Elk jaar stijgt de schuldenbalans daar naar hogere regionen en er zijn maar weinig mensen die er over klagen.

Inmiddels zijn de republikeinen van mening dat het zo niet langer kan. De schuldenbalans van Amerika is te ver opgelopen en daar zal een verandering in moeten komen. Net zoals in het normale mensenleven, moeten ook de overheden schulden afbetalen.

Toch zijn er geen regels te vinden die Amerika verplichten om de schulden af te betalen. Zodra de economie in een recessie terecht komt wordt de geldkraan weer opgedraaid in de vorm van een stimuleringsbeleid. Op het huidige moment worden de laatste miljarden dollars van dit stimuleringsbeleid afgebouwd.

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

De mythe van groei

'Nederland heeft niets geleerd van de crisis'

De Nederlandse financiële sector heeft niets geleerd hebben van de crisis. Een netwerk van bestuurders zou moedwillig een mythe van groei in stand hebben gehouden. Dat schrijft financieel geograaf Ewald Engelen in zijn boek over de financiële elite. RTL Z sprak met hem.