Nieuws / Artikelen met het woord

58205 artikelen gevonden. Artikel 18436 tot 18440
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Rusland onderneemt actie tegen daling roebel

De centrale bank van Rusland heeft maandag maatregelen genomen om de vrije val van de roebel te stoppen. Dat maakte de bank woensdag bekend.

De centrale bank verkocht maandag voor 700 miljoen dollar (circa 570 miljoen euro) aan buitenlandse valuta om de waarde van de roebel te steunen. Eerder die dag kelderde de Russische munt in het sterkste tempo sinds de crisis van 1998.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Er zijn altijd donkere wolken boven de EU geweest. We hebben ze nu pas opgemerkt

De Europese Crisis (sic) is nog lang niet voorbij, stelt MBC Times. En, iedereen die lucht nodig heeft om te leven, zal dat alleen maar kunnen beamen. Hoe kunnen we anders de talrijke maatregelen en beloftevolle speeches van ECB-voorzitter Mario Draghi verklaren?

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Euro zakt tot diepste niveau sinds augustus 2012

De waarde van de euro ten opzichte van de dollar is woensdag gezakt tot het laagste niveau sinds augustus 2012.

Valutahandelaren verwerkten tegenvallende cijfers over de Europese economie en maken zich op voor de rentevergadering van de Europese Centrale Bank (ECB), die donderdag plaatsvindt.

De euro zakte woensdagmiddag naar een tussentijds dieptepunt van 1,2302 dollar, om vervolgens licht te herstellen tot 1,2313 dollar. De koers van de Europese munt staat al maanden onder druk, nadat begin mei nog een piek van 1,3993 dollar per euro werd bereikt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Je kan armoede niet bestrijden door rijkdom af te pakken.

Een economieprofessor legde uit dat hij gedurende zijn gehele carriere nog nooit een leerling had laten zakken, maar onlangs genoodzaakt was een hele klas met onvoldoendes weer naar huis te sturen.

De betreffende klas beweerde erg betrokken te zijn, en dat grote maatschappelijke problemen juist veroorzaakt worden door onrechtvaardige inkomensverdeling en dat daarom socialisme een veel eerlijker en beter systeem is omdat dan iedereen gelijk zou zijn.

Ok. Dat vroeg om een experiment. Het was tenslotte een economie klas. Vanaf nu kreeg iedereen in de klas hetzelfde gemiddelde cijfer. Dan kon men aan den lijve ondervinden wat dat betekende.

Na de eerste proefwerken werden de gemiddeldes berekend en alle studenten kreeg daarop de gemiddelde 7. De studenten die hard gestudeerd hadden waren ontevreden, maar de studenten die weinig gedaan hadden vonden het uiteraard perfect zo. Bij de volgende test deden de studenten die al weinig deden nog wat minder, en de hardwerkende studenten van voorheen dachten nu ook mee te kunnen liften en deden er ook weinig meer aan. Het gemiddelde werd een 5. Bij de derde test werd het gemiddelde een 3.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

7 landen minder corrupt dan Nederland

Nederland blijft een van de minst corrupte landen ter wereld, maar lang niet zo schoon als de Denen. Somaliƫ en Noord-Korea zijn het meest corrupt.

Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van Transparency International . Nederland staat net als vorig jaar op plek acht, wat betekent dat er zeven landen zijn met een betere score dan de 83 punten die Nederland kreeg. Denemarken is net als vorig jaar het minst corrupte land ter wereld met een score van 92 punten. (zie ranglijst onder aan dit artikel).