Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 18436 tot 18440
Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

De mythe van groei

'Nederland heeft niets geleerd van de crisis'

De Nederlandse financiële sector heeft niets geleerd hebben van de crisis. Een netwerk van bestuurders zou moedwillig een mythe van groei in stand hebben gehouden. Dat schrijft financieel geograaf Ewald Engelen in zijn boek over de financiële elite. RTL Z sprak met hem.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

Orwelliaanse groei (2): Staatsschulden in Europa kleiner.. of toch niet

Eurostat houdt namens de Europese Commissie allerlei statistieken over de Europese economie bij. Je zou verwachten dat de rekenmeesters dit nauwgezet en onafhankelijk doen. Ik heb daar zo mijn vraagtekens bij.

Vorige week berichtte ik al over de nieuwe berekeningsmethode voor het Bruto Binnenlands Produkt,de zogenaamde “ESA 2010 methodology”. Volgens deze nieuwe berekening tellen Research en Development voortaan mee als investering (dus ook als het niets oplevert en weggegooid geld is). En ook uitgaven aan wapens tellen voortaan mee als investering.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 oktober 2014

Gelijkenissen en verschillen in de goudmijnindustrie tussen eind ‘90 en heden

Het ziet ernaar uit dat de mode uit eind jaren ‘90 weer terugkomt, in ieder geval, als we ons begeven in de goudmarkt. Vele ‘mining legends’ hebben hun fortuin opgebouwd na deze periode. De periode tussen 1998 en 2001 was duidelijk ‘bearish’ te noemen voor goudmijnaandelen – een perfect moment om positie in te nemen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 21 oktober 2014

Japanse miljonairs zien vermogen hardst groeien

Van alle Aziaten zagen miljonairs uit Japan hun bankrekening vorig jaar het hardst groeien. Het vermogen van de Japanse rijkaards ging met 24 procent omhoog tot in totaal 5,5 biljoen dollar (ongeveer 4,3 biljoen euro). Dat blijkt uit een dinsdag verschenen rapport van Royal Bank of Scotland en Cap Gemini.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: dinsdag 21 oktober 2014

Even voorstellen: Crypto-only webshop Cointronics

Cointronics is Nederlands eerste webshop in electronica waar je uitsluitend met digitale valuta kan betalen, bij deze stellen ze zichzelf voor.