Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 18436 tot 18440
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

Waarom goud wel degelijk nog waarde heeft

China is in koortsachtig tempo goud aan het kopen en daarmee bedoelen we uiteraard de Chinese centrale bank. De People’s Bank of China weet waarom ze dat doet en ze weet ook dat de tijd genadeloos tegen haar speelt. Want het probleem situeert zich in de verhouding van het land met de Verenigde Staten.

De Amerikanen zijn de Chinezen 4.000 miljard dollar verschuldigd in de vorm van staatsobligaties die ze vroeg of laat zullen moeten terug betalen. De Amerikanen lopen het risico dat ze mogelijk dat niet zullen kunnen wanneer er een nieuwe grote crisis zou uitbreken maar de Chinezen hebben probleem van heel andere aard.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

China kijkt met argusogen richting de dollar

China is een rijk land, het zit op enorme valutareserves. Die valutareserves worden geraamd op 4.000 miljard dollar maar dat enorme bedrag brengt ook een heleboel problemen met zich mee. Want die valutareserves moeten op een passende manier geïnvesteerd worden. Wat nogal wat kopzorgen met zich mee brengt.

Het probleem dient zich namelijk aan dat de Chinezen een groot deel van die 4.000 miljard dollar in Amerikaans schatkistpapier hebben belegd. Op zich is dat niet zo’n probleem want de Amerikaanse staatsobligatie zijn fors in koers gestegen. De Chinese centrale bank realiseert met andere woorden een forse koerswinst.

Bovendien is de kans groot dat de obligatiekoersen nog verder zullen stijgen. Zo’n stijging verloopt uiteraard synchroon met een daling van de rente op de obligaties. Veel waarnemers verwachten dat de rente op 10 jaar in de U.S. kan terugvallen tot onder 1 procent zoals de Duitse heeft gedaan.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

Hoe Hollande, Merkel en Cameron Europa verlammen

Europese Unie leeft bij de gratie van politieke koehandel, vaak over financiële kwesties die ogenschijnlijk los van elkaar staan. De leiders van de grote EU-landen weten elkaar momenteel slecht te vinden, terwijl de eurozone dreigt te stagneren.

Brussel wordt in het spraakgebruik vaak gezien als een soort zelfstandige macht die van alles en nog wat oplegt vanuit ‘Europa’. De Europese Unie is in de praktijk echter geen gecentraliseerde politieke unie, maar een verzameling van staten die via politieke koehandel zaken regelen. Als iedereen een beetje toegeeft, komen er werkbare compromissen tot stand.  Zo niet, dan stagneert de boel.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

Werkloosheid VS daalt tot op laagste peil in 6 jaar

Verenigde Staten De werkloosheid in de Verenigde Staten is in oktober onverwacht gedaald naar ongeveer 5,8 procent van de beroepsbevolking. Dat is het laagste peil in 6 jaar tijd. De werkgelegenheid nam vorige maand dan weer met 214.000 banen toe.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

Groot-Brittannië weigert Europa 2,1 miljard euro te betalen

Minister van Financiën George Osbourne laat verstaan dat Groot-Brittannië niet van plan is 2,1 miljard extra bij te dragen aan de Europese begroting. ©REUTERS

"Ik heb er alles aan gedaan het punt van de Britse bijdrage vandaag op de agenda te krijgen en dat is gelukt ook", zo laat Osborne horen. "Ik zal er dan ook alles aan doen hier vandaag met een betere deal voor Groot-Brittannië buiten te stappen." Die niet mis te verstane uitspraak van de Britse minister van Financiën wees er al op dat Londen een aangepaste betalingsregeling overweegt.