Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 1846 tot 1850
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 23 april 2017

Fitch verlaagt kredietoordeel Italië

Kredietbeoordelaar Fitch heeft het oordeel over Italië verlaagd. De beoordelaar haalt onder andere een trage economische groei, een zwakke overheid en de komende verkiezingen van 2018 aan als reden voor de verlaging.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 23 april 2017

'Rijksten opnieuw rijker, maar aandeel in totale vermogen daalt'

De rijkste Nederlanders zijn weer iets rijker geworden, maar voor het eerst sinds de crisis is hun aandeel in het totale vermogen wel iets gedaald. Dat schrijft de Volkskrant zaterdag op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Een mogelijke verklaring hiervoor zijn de gestegen huizenprijzen, stelt de krant. Gewone huishoudens profiteren hier meer van dan rijken, die vaak ook veel ander vermogen hebben dan alleen hun eigen woning.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 23 april 2017

Er zijn al voor $30 miljard cryptomunten. Deze worden het meeste gebruikt

Bitcoin was de eerste digitale cryptomunt die echt doorbrak. Sindsdien is de interesse in cryptomunten alleen maar geëxplodeerd. Volgens CoinMarket zouden er momenteel meer dan 700 cryptomunten circuleren over heel de wereld. Samen hebben alle cryptomunten een marktwaarde van bijna $30 miljard.

Hoewel dit een aanzienlijke marktwaarde is voor zo’n jonge sector, komt het grootste deel ervan op naam van slechts enkele munten. Bitcoin is veruit de grootste cryptomunt en neemt 2/3 voor zijn rekening met een marktwaarde rond de $20 miljard.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 23 april 2017

China kent burgers belastingverlaging van $55 miljard toe!

Terwijl men bij ons maar blijft palaveren over een verlaging van de vennootschapsbelasting en maar geen resultaat boekt, geeft China een belastingvermindering van $55 miljard aan haar bedrijven en burgers.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 23 april 2017

De EU in 2017… 4 op 10 Spaanse kinderen groeien op in armoede

Bijna 40% van de kinderen die in Spanje opgroeien doen dat in een gezin dat onder de armoedegrens leeft. Tussen 2008 en 2014 is hun aantal met ruim 9% gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Spaanse statistiekbureau, die werden opgenomen in een rapport van Unicef. Enkel in Roemenië en Griekenland is de toestand nog schrijnender. Hoewel de armoede bij kinderen sterk steeg, werd de grootste stijging in Spanje genoteerd bij gezinnen van vier (2 volwassenen – 2 kinderen), die moeten toekomen met minder dan 700 euro per maand. Er zijn nu 56% meer van die gezinnen in het land dan in 2008.