Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 18451 tot 18455
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 oktober 2014

De Belgische vastgoedzeepbel

Hup, daar zijn ze weer. De stoet van gestudeerden komt weer met een onderzoek voor de dag, waaruit blijkt dat de Belgische woningmarkt niet overgewaardeerd is. Mooi, iedereen kan rustig slapen.

Mogen we eens geeuwen? Want in 2012 kwamen Frank Vastmans en Eric Buyst van de KU Leuven ook al met zo’n onderzoek. Wat zegden de wijze heren? “De woningmarkt is geen zeepbel!” Twee jaar later, werd het nog eens tijd voor een nieuwe publicatie. Wat zeggen de wijze heren vandaag? “De woningmarkt is geen zeepbel!”

“Ja maar, de indicator om de overwaardering te meten staat voor België toch op rood?”, merkt een zinnig mens dan op. “Fout”, zeggen de heren KUL-professoren, want “de indicator die de overwaardering meet, is fout”.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 21 oktober 2014

EU verdacht van omzeilen boycot via Oekraïne

Rusland gaat vanaf woensdag ook groente en fruit uit Oekraïne boycotten, omdat er vermoedens bestaan dat deze afkomstig zijn uit EU-landen waarvoor al een boycot geldt. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 21 oktober 2014

Poetin stuurt troepen naar gas- en olierijke Noordpool

Rusland maakt zich met spierballengerol in het Noordpoolgebied klaar voor een ijskoude oorlog. President Poetin stuurt troepen, claimt nieuwe gebieden en heractiveert oude sovjetbasissen nu ook de NAVO opnieuw belangstelling in de regio toont. Ook Canada, de VS, Noorwegen en Denemarken azen op de natuurlijke rijkdommen in het onherbergzame gebied.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 21 oktober 2014

Column Kees de Kort | Wij doen gewoon rustig aan

Voor banken is het ‘totaal oninteressant geworden’ om aan kredietverlening te doen, zegt BNR’s economiecommentator Kees de Kort.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 oktober 2014

ISIS verdient elk jaar bijna een miljard dollar aan olie

Het Amerikaanse onderzoeksbureau IHS Inc. heeft onderzocht wat de jaarlijkse opbrengsten zijn van de olieverkoop van ISIS. De terreurgroep produceert dagelijks 50.000 tot 60.000 vaten olie. De geproduceerde vaten worden met vrachtwagens via Turkije uit Irak en Syrië gesmokkeld. Vervolgens worden deze op de zwarte markt verkocht.

Door de lagere olieprijs kan ISIS geen optimale prijs krijgen voor de geproduceerde vaten olie. Ook het feit dat de olie niet op een eerlijke manier is verkregen en dat deze daarom op de zwarte markt moet worden verkocht beïnvloed de prijs negatief. Geschat wordt dat ISIS tussen de 25 dollar (circa 20 euro) en 60 dollar (47 euro) per vat krijgt. De “normale” olieprijs ligt op dit moment rond de 80 dollar per vat.

Volgens IHS Inc. is het nog maar de vraag of de extremisten hun inkomsten uit de olieverkoop in de komende maanden op peil kunnen houden. „Dat hangt voor een groot deel af van de gebieden die ze de komende tijd veroveren of verliezen”, aldus het onderzoeksbureau. Verder is het onzeker of ISIS voldoende capaciteit blijft houden voor het raffineren van de olie, omdat de Amerikanen en hun bondgenoten geregeld luchtaanvallen uitvoeren op doelen van de terreurgroep. ISIS beschikt over eenvoudige, provisorische raffinaderijen die op vrachtwagens kunnen worden geplaatst en vervoerd.