Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 18451 tot 18455
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Feestvreugde op beurs is van korte duur

Er zijn zes redenen die aantonen dat de vreugde van korte duur kan zijn:

Op Halloween waren vijf aandelen de voornaamste aanvoerders van de spectaculaire groei van de Dow Jones. De dag ervoor, echter, zou Visa verantwoordelijk zijn geweest voor groei van 123 punten op een totaal van 221, of net geen 56%:”Houd geen rekening met Visa en wat er overblijft is heel wat minder indrukwekkend.”

De piek van vrijdag was begonnen bij de centrale bank van Japan die nóg meer stimulusmaatregelen heeft aangekondigd. Sinds maart 2000 zou de Nikkei zijn gekrompen van 20 000 punten naar 16 000.

Wanneer de markt zich echt bullish gedraagt, zul je minstens vier of vijf  positieve ‘ticks’ zien van meer dan 1000 punten. Vrijdag was er niets te zien en dat wijst erop dat de beurs allesbehalve bullish was op die dag.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Gold Trail: Van valutareserve naar goud (Deel XXIII)

Waarom accepteren landen de valuta van één land als hun belangrijkste reserve? Wat als dat land haar verplichtingen niet nakomen en de reserves waardeloos worden? En waarom zou je de waarde van die munt blijven opdrijven, ten koste van de levensstandaard van je eigen bevolking? Ee pro-goud blok van Europese landen en landen in het Midden-Oosten wil liever goud gebruiken als internationale reserve.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

ECB laat rente op 0,05 procent

De Europese Centrale Bank laat het belangrijkste rentetarief waartegen banken geld kunnen lenen bij de Europese Centrale bank op 0,05. 

Dat maakte de ECB donderdagmiddag bekend na afloop van de maandelijkse vergadering over het monetaire beleid in de Europese Unie.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Is het Zwitsers goudreferendum de game changer?

Op 30 november gaan de Zwitsers stemmen voor een bindend referendum, waarin wordt geëist  dat de Zwitserse centrale bank (SNB) minstens 20% van zijn centrale bankreserves (omvang bankbalans)  in goud moet gaan aanhouden, terwijl dat nu maar voor 6% het geval is. De maatregel is, volgens de indieners (de populistische rechtse regeringspartij, de SVP), noodzakelijk om de Zwitsers te beschermen tegen het ongebreideld bijdrukken van Zwitserse franken en de waardevernietiging die daarmee gepaard gaat.

Het goudinitiatief bepaalt tevens dat goud niet door de centrale bank mag worden verkocht, en dat al het goud dat in Canada en Engeland in kluizen liggen, circa 300 ton, naar Zwitserland moet worden gebracht. Zwitserland staat met 1.000 ton goud nu al op de zevende plek op het lijstje van grootste goudbezitters. Een positieve uitslag zou betekenen dat er daarnaast ook nog eens direct 1.500 ton bijgekocht moet worden, meer dan de helft van de jaarlijkse mondiale goudmijnproductie.

Het initiatief is een gevolg van de beslissing van de Zwitserse centrale bank om de frank drie jaar geleden te koppelen aan de Euro. Destijds was de maatregel noodzakelijk omdat de onafhankelijke frank steeds sterker begon te worden ten opzichte van andere valuta. In die situatie werden Zwitserse producten en diensten te duur om concurrerend te blijven. Om de eigen munt zwakker te maken en aan de euro gekoppeld te houden heeft de Zwitserse centrale bank veel geld gecreëerd waardoor haar balans sinds de crisis is vervijfvoudigd. De eeuwenoude en roemruchte onafhankelijkheid van de Zwitserse frank kwam na de koppeling met de Euro ten einde en de frank verloor haar aantrekkelijkheid als monetaire vluchthaven.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Zilveren munten uitverkocht door grote vraag

De US Mint heeft woensdag gezegd dat haar zilveren Eagle munten voorlopig niet leverbaar zijn, als gevolg van de explosief gestegen vraag naar deze beleggingsmunten. Een woordvoerder van het munthuis bevestigde dat dit nieuws niet rechtstreeks naar het publiek is gecommuniceerd, maar alleen naar de grote distributeurs die de munten op de markt brengen.

Het Amerikaanse munthuis zal de productie van de 2014 Silver Eagle verhogen, maar het duurt nog even voordat men daar in de markt iets van merkt. De munten zijn hier en daar al uitverkocht en de voorraden zijn minimaal. Het munthuis zal haar zakelijke klanten op de hoogte brengen zodra er nieuwe voorraad beschikbaar is.