Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 18461 tot 18465
Bron: parool.nl
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Wat maakt de schaduwelite zo destructief?

Lees het interview met Ewald Engelen over zijn boek 'De macht van de schaduwelite': Hoogleraar Ewald Engelen: 'Een elite beschermt de banken' is hoogleraar in ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Republikeinen willen vaart achter oliepijpleiding naar Canada

De Republikeinse zege in de Amerikaanse Senaat kan de aanleg van de lang vertraagde oliepijpleiding Keystone XL tussen Canada en de Verenigde Staten een stuk dichterbij brengen.

De Republikeinen willen snel wetgeving invoeren om Keystone aan te kunnen leggen. Dat liet een Republikeinse senator woensdag weten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

The world order: new rules or no rules

Hoe komt het nieuwe economische landschap er uit te zien? Want dat het staat te veranderen, dat is duidelijk.

Hedge fund manager, filantroop en full time miljardair Paul Singer, oprichter en CEO van Elliott Management Corp. weet daar wel wat over te zeggen. Singer staat bekend voor het goedkoop opkopen van schulden van landen in nood. Deze self-made miljardair komt ze daarna het liefst met een rechtszaak tegemoet wanneer zij dreigen het geld niet terug te kunnen betalen. Wanneer deze man spreekt is de zaal stil. Hij weet hoe het balletje rolt en hij weet ook dat de bal niet altijd door hoeft te rollen.

In Elliot Management’s nieuwsbrief staat volgens Bloomberg het volgende: “Niemand kan voorspellen hoe lang overheden wegkomen met fictieve groei, fiat geld, fictieve banen, irreële financiële stabiliteit, fictieve inflatiecijfers en uit de duim gezogen inkomensgroei.” Wanneer deze taal van zijn onderneming komt, mag u het gerust serieus nemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

De harde realiteit over de Europese schuld

Er wordt vaak gesproken over de schuldenbalans van Amerika. Deze schuldenbalans blijft immers maar verder oplopen en er worden geen drastische maatregelen genomen om deze schulden te reduceren.

De Amerikaanse centrale bank heeft er voor gezorgd dat het totaal aan Amerikaanse schulden de afgelopen jaren nog verder is opgelopen. Dit heeft uiteraard alles te maken met het monetaire beleid dat door de Amerikaanse bank werd gevoerd.

Het stimuleringsbeleid werd gelanceerd om de Amerikaanse economie weer aan de praat te krijgen. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en lijkt deze methode eindelijk zijn vruchten af te werpen. De Amerikaanse economie is immers de afgelopen maanden flink verbeterd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Verkozen politici geven beleid uit handen aan centrale bankiers

Het monetaire beleid dat gevoerd wordt is niet om naar huis te schrijven. Is het uit moedwil of onkunde? Van een doordacht en fundamenteel beleid kunnen we niet spreken. Pogingen om een krachtig beleid te voeren om een duurzame, sterke groei van de productie, inkomen, innovatie, ondernemerschap en goede banen te creëren zien we niet.

Het beleid dat nodig is op het gebied van belastingen, regelgeving, arbeid, onderwijs en opleiding, energie, de rechtsstaat, en de handel is nochtans goed gekend en niet ingewikkeld voor de meest simpele politici. Ontwikkelde landen slagen er maar niet in om groei te creëren en de verkozen parlementsleden of de politiek die het beleid normaal moeten voeren hebben die taak volledig uit handen gegeven aan de centrale bankiers.