Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 18481 tot 18485
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Special Drawing Rights kunnen weg naar inflatie tonen

In januari van dit jaar verscheen er een paper van het Internationaal Monetair Fonds met de veelzeggende titel “Enhancing International Monetary Stability — A Role for the SDR?”. Vrij vertaald kunnen we stellen dat in deze paper de mogelijke rol van de Special Drawing Rights of SDR’s als sterkhouders van het financieel systeem werd onderzocht.

Achter de schermen zou er lang gewerkt worden om deze Special Drawing Rights of SDR’s naar voren te schuiven als wondermiddel wanneer er een nieuwe crisis zou uitbreken. Deze speciale trekkingsrechten zouden in de toekomst de functie van nieuwe wereldreservemunt toevertrouwd kunnen krijgen.

Momenteel wordt onderzocht hoe deze Special Drawing Rights of SDR’s meer liquide gemaakt kunnen worden zodat ze indien nodig effectief als een valuta gebruikt kunnen worden. Grote zakenbanken als Goldman Sachs en Citigroup zouden aan dat onderzoek meewerken. Er zou inmiddels al schot in de zaak zijn gekomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Overheid manipuleert cijfers om welvaart te transfereren naar zichzelf.

Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt ze wel. Vele statistieken die door overheidsinstanties worden vrijgegeven zijn op zijn minst onbetrouwbaar. Of nog beter, sommige zijn niet alleen verdacht maar worden gewoonweg moedwillig en zonder schroom gemanipuleerd.

Een typisch voorbeeld hiervan is de gewone index en de gecreëerde gezondheidsindex in België. Dit aangepast cijfer wordt al niet meer verborgen. De gewone index van de consumptieprijzen meet de levensduurte aan de hand van de prijsschommeling van een aantal producten. De gezondheidsindex meet die ook, maar houdt geen rekening met de prijzen van een aantal producten zoals alcohol, benzine, tabak. De gezondheidsindex wordt gebruikt voor de aanpassing van de lonen, sociale uitkeringen en huurprijzen.

Nog een bekend voorbeeld zijn de inflatiecijfers zelf in Amerika. De overheid heeft er alle belang bij om een zo hoog mogelijke reële groei te rapporteren. Dat schept immers vertrouwen in de economie en dat is wat er nagestreefd wordt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Europa zit in een diepe recessie

De Europese Commissie verlaagde andermaal de vooruitzichten voor economische groei in de Eurozone. Ierland, Malta en Slovenië kregen een opwaartse herziening, Griekenland en Nederland bleven hetzelfde, maar alle andere landen zagen hun voorspelde economische groei achteruit gaan. De voorspellingen voor 2015 voor Duitsland daalden zelfs van 2% naar 1,1%, Frankrijk van 1,5% naar 0,7%.

Buiten de klassieke graadmeter voor een recessie – 2 opeenvolgende kwartalen van negatieve groei – zit de Europese economie al in een recessie, Griekenland, Spanje en Italië zitten zelfs in een depressie.

Het Griekse BBP is dan wel positief, maar staat op een schrikbarend laag niveau, werkloosheid blijft hangen rond 26% en de jeugdwerkloosheid bedraagt nog steeds meer dan 50%. Frankrijk kan met moeite het hoofd boven water houden en de Duitse groei vertraagt opmerkelijk.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

‘OPEC trekt grens bij 70 dollar per vat olie’

De OPEC zal waarschijnlijk zijn productieplafond verlagen als de olieprijzen verder zakken tot onder de 70 dollar per vat. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal (WSJ) donderdag op gezag van hooggeplaatste bronnen bij het oliekartel. De meeste OPEC-leden verwachten volgens de krant overigens niet dat het al dit jaar zover komt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Draghi: "ECB bereidt extra maatregelen voor"

De Europese Centrale Bank (ECB) bereidt extra maatregelen voor om de lage inflatie in het eurogebied aan te wakkeren, voor het geval de al aangekondigde stappen te weinig effect sorteren. Dat heeft ECB-president Mario Draghi vandaag gezegd in een toelichting op het rentebesluit van de centrale bank.