Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 186 tot 190
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 september 2017

13 dingen die succesvolle mensen doen op maandagochtend

Niemand kijkt uit naar maandagochtend. Het weekend is voorbij, je moet weer vroeg opstaan en de stress van het werk komt bovendrijven. Maar succesvolle mensen weten als geen ander: je moet er tóch door. En daarom doen zij deze 13 dingen altijd op maandagochtend …

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 20 september 2017

BIS: Centrale banken kunnen virtuele munten niet negeren

Centrale banken kunnen de snelle groei van virtuele munten niet meer ontkennen en zouden op een gegeven moment zelfs moeten overwegen om hun eigen virtuele munten in omloop te brengen, zo schrijft de Bank for International Settlements in haar nieuwste kwartaalrapport. "De vraag of centrale banken een digitaal alternatief voor contant geld moeten uitbrengen is het meest urgent in landen waar het gebruik van contant geld snel afneemt, zoals in Zweden. Maar uiteindelijk zullen alle centrale banken voor zichzelf moeten beslissen of het zinvol is een zogeheten Central Bank Crypyo Currency (CBCC) te introduceren."

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 20 september 2017

Deutsche Bank nog steeds overgewaardeerd

Deutsche Bank loopt achter op het gebied van innovatie en digitalisering en is nog steeds overgewaardeerd, zo concludeert het Britse onderzoeksbureau Autonomous. De afdeling van de bank die zich bezig houdt met de valutamarkt en de obligatiemarkt presteert volgens het onderzoeksbureau ondermaats, terwijl de bank daar een kwart van haar inkomsten uit haalt.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 september 2017

Scholen en wegen: de derde wereld bestaat ook in Duitsland

Geen enkel groot EU-land kan een groter budgetoverschot voorleggen dan Duitsland. Maar de Duitsers betalen daarvoor een zware prijs. Scholen en wegen liggen er vaak derdewerelds bij.

Duitsland heeft een budgetoverschot van 23,7 miljard euro, goed voor bijna 1% van het bbp. Volgens expert van de KfW, de Duitse ontwikkelingsbank, is 126 miljard nodig om de infrastructuur terug op peil te brengen. 33 miljard is nodig voor de scholen en nog eens 34 miljard voor de wegen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 september 2017

Venezolanen mogen nog 35 eurocent per dag uit geldautomaat halen

In Venezuela is inmiddels ook geld gerantsoeneerd. Het land wordt al langere tijd geconfronteerd met een gigantische inflatie, maar de Venezolaanse regering heeft onvoldoende financiële middelen om de kosten voor het drukken van nieuwe bankbiljetten te betalen.