Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 18501 tot 18505
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Franse bank Societé Generale ziet winst met 57 procent stijgen

De Franse bank Societé Generale heeft de winst in het derde kwartaal met meer dan de helft (57 procent) zien stijgen.

Dat kwam vooral doordat de bank minder geld in de stroppenpot voor probleemkredieten hoefde te stoppen. Ook werd er minder geld apart gezet voor potentiële juridische kosten.

De nettowinst klom tot 838 miljoen euro, van 534 miljoen een jaar eerder. Dat was beneden de verwachtingen van analisten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

De dood van de olieprijs is zwaar overdreven

Er wordt de laatste tijd veel gezegd en geschreven over de berenmarkt in olie, sommigen zien de prijs al terugvallen tot $50. Deze week werd de sterke steun van $80 per vat neerwaarts doorbroken en duiken er nog meer doemberichten op. Maar de oliesector is flexibeler dan de meeste denken en kunnen beter omgaan met lagere prijzen dan je zou verwachten.

De schalie revolutie in de Verenigde Staten wordt wel eens aangezien als de schuldige van de huidige prijsdaling. Door de sterke opmars aan olieproductie zou er een overaanbod ontstaan zijn waardoor de prijs nu daalt. De forse prijsdaling zou veel oliebedrijven dan ook onder druk zetten. Dit kan ook gaan wegen op de Amerikaanse economie, vooral omdat de schalie boom zo goed als de enige verantwoordelijke is dat de Amerikaanse economie niet in een Europees scenario verkeert.

Maar de wereld zit niet stil. Er zijn al berichten dat de Chinezen gebruik maken van deze lagere prijzen om hun strategische oliereserves fors uit te breiden. Oktober was de drukste maand ooit op de Chinese oliebeurs met de aankoop van 18 miljoen vaten. De vraag naar olie in de groeilanden blijft ook rustig stijgen, vooral in Latijns-Amerika, China, India en het Midden-Oosten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Dit is waarom rentevoeten voor altijd laag zullen blijven

Onderstaand voorbeeld schetst de situatie in de Verenigde Staten, maar de lijn kan zonder twijfel doorgetrokken worden naar alle andere westerse landen. Naarmate de overheidsschuld stijgt, dalen de rentevoeten. Op deze manier blijft de rentebetaling onder controle. Maar dit is ineens ook de reden waarom de rentevoeten voor altijd laag zullen blijven. En dat is slecht nieuws voor gepensioneerden of mensen die afhankelijk zijn van een vast inkomen.

Op onderstaande grafiek zie je de schuld van de Verenigde Staten ten opzichte van het bbp in de groene lijn. De paarse lijn is de rentevoet en de blauwe lijn is de totale rentebetaling. Naarmate de schuld stijgt, moet de rentevoet dalen om de rentebetaling onder controle te houden.

De Amerikaanse overheid gaat er zelf van uit dat de schuld gaat blijven stijgen. Ook in Europa zien we overal dat de schuld nog steeds stijgt. Dit komt onder andere omdat de vergrijzing steeds meer weegt op het overheidsbudget en de kosten voor gezondheidszorg blijven stijgen. Als de rentevoeten terug zouden gaan stijgen, wordt dit al snel onbetaalbaar voor de overheden. En dat kunnen zich de westerse overheden niet veroorloven.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Stormloop op zilveren munten door daling zilverprijs

De daling van de zilverprijs naar het laagste niveau sinds begin 2010 zorgt voor een stormloop op zilveren munten. Reuters schrijft dat verschillende handelaren en distributeurs in de markt moeite hebben om de voorraden op peil te houden. Vooral de zilveren Maple Leaf munten zijn niet aan te slepen, maar ook andere beleggingsmunten gaan als warme broodjes over de toonbank.

Bron: The BIG RESET
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

China: ‘Internationalisation of Renminbi is planned in three phases’

In October the first roadshow for the internationalisation of the Renminbi started during a OMFIF-seminar  on the ‘Renminbi-isation’ of the Chinese currency. I attended this meeting and would like to share the minutes of this important seminar;

As Chinese trade and investment grow, so does demand for the renminbi. China is seeking to ‘normalise’ its currency, working towards convertibility, increased use in global trade invoicing and settlement, and eventually international reserve currency status.

The internationalisation of the currency is planned in three phases, said Tu Yonghong, director of the International Monetary Institute at Renmin University. First, it will be used for international trade through China’s onshore hubs; then it will be used across Asia; and finally it will become a global currency.

Standard Chartered, which monitors seven offshore centres including Singapore and Hong Kong, estimates that global use of renminbi has already increased 20-fold since 2010.