Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 18506 tot 18510
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

5 argumenten waarom deflatie slecht is voor je portemonnee

Er zijn sommigen die tot elke prijs enige vorm of gradatie van deflatie willen vermijden. Anderen menen dat zo’n situatie niet per se tot iets negatiefs hoeft te leiden. Dalende prijzen mogen dan wel de natte droom zijn van iedere consument, toch wil David Wessel van The Wall Street Journal (WSJ) vijf argumenten geven waarom deflatie niet op je wenslijst mag staan:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Verdeelde leiders sturen Europa richting tweede crisis

De beslissing van de Griekse overheid om binnenkort het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de deur te wijzen, heeft voor wat onrust in de Europese Unie (EU) gezorgd. Zoveel zelfs dat de Europese leiders vrezen voor een tweede Europese crisis. The New York Times (NYT) meldt dat alle ingrediënten aanwezig zijn om terecht bang te zijn.

Eerst en vooral is er de vernieuwde bezorgdheid om het eeuwige probleemkindje, Griekenland. Sinds de overheid bekend heeft gemaakt dat het land af wil van de levenslijn van de Trojka. Daarop is de rente op Griekse staatsobligaties tot meer dan 9% gestegen. Beleggers vrezen dat een recessie in de periferie andere EU-lidstaten kan besmetten.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft daarom besloten om op het podium te stappen en iedereen aan te manen tot begrotingsdiscipline. Alleen, niemand lijkt zin te hebben naar haar te luisteren: de Franse president François Hollande meent dat de tijd is gekomen om het tegenovergestelde en wil de belastingen verlagen – net zoals zijn Italiaanse collega, Matteo Renzi.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Wie heeft er belang bij om de goudmarkt te veranderen?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Wie heeft er in hemelsnaam belang bij om de goudmarkt op zijn kop te zetten? Want dat die goudmarkt gemanipuleerd wordt staat als een paal boven water. Bovendien wordt steeds duidelijker dat die manipulatie groter is dan tot dus ver aangenomen werd.

Het verhaal is bekend. Op regelmatige tijdstippen wordt via futures een grote hoeveelheid (papieren) goud op de markt gedumpt met de duidelijke bedoeling om de goudprijs te doen dalen. Wat uiteraard telkens dan ook lukt. Deze dumping van futures is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom het goud niet meer van de grond raakt.

Veteran Bloomberg goud reporter Claudia Carpenter volgt de goudmarkt al vanaf 1999 en moet toegeven dat ze nog nooit een manipulatie op dergelijke schaal heeft gezien. Carpenter spreekt van een regelrecht schandaal en vraagt zich vertwijfeld af waarom nog niemand daadwerkelijk heeft ingegrepen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Roebel blijft wegglijden ondanks injectie van 13 miljard dollar

Rusland lijkt meer zorgen aan z’n hoofd te hebben dan economische sancties en Oekraïne alleen. Volgens Business Insider hebben investeerders zich tegen de Russische roebel gekeerd. De poging van de Russische centrale bank om voor 13 milljard USD aan eigen munt in te kopen, is vergeefse moeite, zo blijkt:

“Ondanks de interventie blijft de roebel wegglijden ten opzichte van zowel de euro als de dollar”, meldt Business Insider,”sinds het begin van de maand heeft de bank haar vooruitzichten 37 keer moeten bijstellen.”

Dat betekent dat het hoofd van de centrale bank, Elvira Nabiullina, haar verwachtingen over de Russische economie 37 keer heeft moeten wijzigen… op minder dan 17 dagen tijd. Het is dan ook niet te verwonderen dat ze enkele dagen geleden haar nederlaag heeft moeten erkennen en vanaf dan lijdzaam heeft moeten toezien hoe de roebel steeds meer terrein prijsgeeft.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Britse centrale bank: ook vooruitzichten Britse economie slechter

De vooruitzichten voor de Britse economie zijn verslechterd. Dat stelde de hoofdeconoom van de Britse centrale bank, Andrew Haldane, vrijdag.

Haldane gaf aan ,,somberder” te zijn geworden door de afzwakkende groei van de internationale economie, de toenemende risico’s op de financiële markten en de vele conflicten in de wereld. Ook bestaat volgens hem het gevaar dat de ontwikkeling van de lonen en de productiviteit in Groot-Brittannië achterblijft bij het herstel van de economie.