Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 18506 tot 18510
Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

Vrees voor nieuwe importheffingen stuwt vraag naar goud in India

Uit angst voor nieuwe importheffingen blijven Indiërs veel goud kopen, zo schrijft Reuters. Handelaren in India bouwen alvast een voorraad goud op voor het trouwseizoen, omdat ze vrezen dat de overheid nieuwe maatregelen zal  nemen om de import van goud te ontmoedigen. “Speculatie over nieuwe heffingen zorgen voor paniekaankopen en daardoor zal de import deze maand opnieuw de 100 ton overstijgen”, zo verklaarde een Indiase goudhandelaar uit Mumbai tegenover Reuters.

Vorig jaar viel de import van goud in India bijna stil door de introductie van een importquotum, dat het bijna onmogelijk maakte voldoende goud het land binnen te krijgen. In oktober importeerde India 150 ton goud, terwijl dat in dezelfde maand van vorig jaar slechts 25 ton was. In september was de import van goud met 143 ton ook al substantieel te noemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

Wil Frankrijk nu ook zijn fysiek goud terug?

Het ziet er naar uit dat het stilaan begint te dagen bij de wereldleiders dat het fysiek goud in de Verenigde Staten misschien wel eens niet meer is waar het hoort te zijn. Er lijkt stilaan een run te komen op echt geld, op goud. Westerse overheden, met de Europese op kop, doen verwoede pogingen om het goud terug binnen de eigen landsgrenzen te krijgen.

Duitsland stak enkele jaren geleden het vuur aan de lont door 300 ton goud terug te vragen aan de Federal Reserve. Verrassend genoeg slaagde Duitsland hier niet in en moest het schoorvoetend toegeven dat het goud alsnog ‘veilig’ is in de Verenigde Staten.

Vorige week werd dan bekend dat Nederland in het geheim 120 ton goud repatrieerde uit de Verenigde Staten en ook in Zwitserland komt er een referendum om de goudvoorraad terug te verhuizen naar de eigen kluizen. Dat de regeringsleiders en de Zwitserse centrale bank zo heftig tegen dit referendum zijn, wijst op het potentiële probleem dat zich stelt als er een ‘Ja’ uit de bus valt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

Waarde Roebel keldert verder

Wisselkantoor op de door Rusland bezette Krim. De Russische roebel is sinds begin dit jaar al een derde van zijn waarde verloren ten opzichte van de euro en de dollar.

De waarde van de roebel is vrijdag andermaal gezakt naar een historisch laagterecord ten opzichte van de euro en de dollar.

Volgens de meest recente wisselkoersen vertegenwoordigt de Russische munteenheid een waarde waarbij krap 50 roebel gelijk staat aan 1 dollar. Een enkele euro vertegenwoordigt een waarde van ruim 61 roebel. Ter vergelijking: aan het begin van het jaar vertegenwoordigde 1 euro een waarde van ruim circa 45 roebel en was 1 dollar circa 33 roebel waard.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

Overaanbod doet prijs ruwe olie dalen doet economie achteruitgaan doet prijs ruwe olie dalen doet…

Gisteren heeft OPEC, en dan vooral Saudi-Arabië, dan tóch niet beslist om de productie te verminderen. Daarmee gaat het kartel in tegen de wensen van alle andere leden om de olieprijzen te ondersteunen – en hun olieafhankelijke economieën terug op gang te krijgen. Dat heeft natuurlijk een serieuze impact gehad op de koers van ruwe olie.

En, alsof dat nog niet genoeg is, heeft een analist deze voorspelling gemaakt op Bloomberg, de dag voor de OPEC-vergadering:”Markten zullen zeker opmerken dat het overaanbod nog een lange tijd zal aanhouden en zullen ze daarop reageren. En, dan krijg je het scenario van 2008 (…) waarin olie nog veel verder zal wegzakken [tegenover de huidige koers].”

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

Inflatie eurozone kruipt weer iets dichter naar het nulpunt

De inflatie in de eurozone is in november iets gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag op basis van een eerste schatting.

Het gemiddelde prijspeil steeg in november op jaarbasis met 0,3 procent. In oktober stegen de consumentenprijzen in de eurolanden met gemiddeld 0,4 procent. Door de afzwakking blijft de inflatie nog verder weg van het door de Europese Centrale Bank (ECB) gewenste niveau van krap 2 procent.