Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 18516 tot 18520
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

Gillian Tett, Alan Greenspan & het goud

Op de goudmarkt bleef het de afgelopen dagen relatief rustig, met als meest opvallend gegeven dat de goudprijs lijkt te stabiliseren in de buurt van 1200 dollar per troy ounce. Volgens sommige beleggers wordt hier de kiem gelegd voor de volgende haussefase. Feit is in ieder geval dat steeds meer positieve geluiden rond het goud weerklinken.

Meest spraakmakend was ongetwijfeld de boodschap waar Alan Greenspan mee uitpakte. De voormalige chairman van de Amerikaanse centrale bank sprak onomwonden zijn voorkeur voor het goud ten opzichte van de dollar uit. Greenspan verklaarde in een interview dat goud betrouwbaarder is vanwege zijn waardevastheid dan de andere fiat currencies.

De uitspraken van Greenspan werden opgepikt door Gillian Tett, de bekende journaliste van de Financial Times. Volgens Tett betrouwt een steeds groter deel van de wereld de centrale banken en hun roekeloze monetaire politiek niet meer. Ze krijgen meer en meer de indruk dat de centrale bankiers niet meer weten wat ze eigenlijk doen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

OPEC schroeft olieproductie niet terug

UPDATE De Organisatie van Olie Exporterende Landen (OPEC) handhaaft zijn productieniveau, ondanks de oproep van een aantal lidstaten om de productie te verlagen. Het oliekartel, dat voorziet in 40 procent van de mondiale vraag naar olie, pompt voorlopig 30 miljoen vaten per dag uit de grond.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

OPEC verlaagt productie niet om olieprijs te stutten

De Organisatie van Olie Exporterende Landen (OPEC) heeft donderdag zijn productieniveau gehandhaafd.

OPEC, dat voorziet in 40 procent van de mondiale vraag naar olie, pompt voorlopig 30 miljoen vaten per dag uit de grond.

De prijs van Brentolie bereikte donderdag met 75,35 dollar per vat de laagste stand in vier jaar. Dat was het gevolg van een lagere vraag in combinatie met de hoogste productie in de VS in meer dan 30 jaar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

In Nederlandse supermarkt kan je betalen met bitcoins

Een supermarkt aan het Centraal Station in het Nederlandse Arnhem laat de eerste klant betalen met bitcoins, het virtuele elektronische betaalmiddel. De Spar is voor zover bekend de eerste winkel van een grote keten in Nederland die bitcoins accepteert, aldus winkelmanager Luke van Gelder.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

Steeds meer seinen op rood in Europa: wanneer grijpt ECB in?

De Duitse inflatie zakt verder weg en banken lenen weer minder geld uit aan consumenten en bedrijven. Ondertussen speculeren beleggers op extra maatregelen van de Europese Centrale Bank.

De inflatie in Duitsland is in november gezakt tot 0,6 procent op jaarbasis, van 0,8 procent een maand eerder, meldde het Duitse federale statistiekbureau donderdag op basis van een eerste raming. Het cijfer komt overeen met de gemiddelde verwachting van economen.