Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 18516 tot 18520
Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Winning van goud steeds kostbaarder

De afgelopen jaren zijn er gigantische bedragen geïnvesteerd in het vinden van nieuwe goudreserves, maar het rendement van al deze inspanningen was teleurstellend. Het aantal grote ontdekkingen loopt al jaren terug, wat ook de stijgende kostprijs voor goud verklaart. De gemiddelde productiekosten zijn nu al hoger dan de actuele goudprijs.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Saudi-Arabië doet iets bijzonders: prijsaanval op Amerikaanse olie

Saudi-Arabië brengt onderscheid aan tussen zijn olieprijzen: in de VS wordt Saudische olie tegen lagere prijzen aangeboden dan in Azië. Amerikanen vrezen voor de winstgevendheid van hun eigen olie uit schaliegesteente.

Saudi-Arabië is nog altijd het belangrijkste olieland ter wereld. Niet alleen vanwege de hoge reserves (268 miljard vaten) en de productie van meer dan 11 miljoen vaten olie per dag.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Olieprijzen blijven dalen

De olieprijzen blijven onder druk staan. Aanleiding is ditmaal de beslissing van Saudi-Arabië om de verkoopsprijzen voor Amerikaanse klanten te verlagen. De prijs voor een vat olie van de Amerikaanse soort WTI daalde vandaag tot het laagste niveau in drie jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Amerikaanse olie op laagste peil sinds 2011

De prijs voor een vat Amerikaanse olie is dinsdag naar het laagste niveau sinds oktober 2011 gezakt.

De daling volgde nadat Saudi-Arabi de prijzen voor de olie-export naar klanten in de Verenigde Staten verlaagde.

Een vat Amerikaanse olie (van 159 liter) noteerde omstreeks 8.55 uur 1,7 procent lager op 77,46 dollar. De prijs van Brentolie ging met 1,8 procent omlaag naar 83,29 dollar per vat.