EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
27
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
24
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 18516 tot 18520 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 6 februari 2015

Belgische goudreserves voorlopig niet gerepatrieerd

De goudreserves van de Belgische staat worden voorlopig niet gerepatrieerd. Dat heeft de Nationale Bank van België (NBB) bekend gemaakt.

De goudreserves van de Belgische staat worden voorlopig niet gerepatrieerd. Dat heeft de Nationale Bank van België (NBB) bekend gemaakt.

België beschikt over een goudreserve van 227 ton, die bij de Bank of England en in mindere mate bij de Bank of Canada en de Bank voor Internationale Betalingen in Bazel wordt bewaard. Omwille van een aantal onzekere economische situaties hebben een aantal andere landen, waaronder Duitsland en Nederland, de voorbije maanden beslist om een gedeelte van hun goudvoorraden te repatriëren.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 6 februari 2015

ECB kent tientallen miljarden toe aan een bankroet Griekenland. Hebben ze daar dan niets geleerd?

Gisteren heeft de Europese Centrale Bank (ECB) de Griekse overheid een laatste reddingsboei toegeworpen. De centrale bank mag dan Griekenland nog steeds verbieden om Grieks schuldpapier in te wisselen voor harde cash – de zogenaamde waiver – maar over een achterpoortje heeft Draghi niets gezegd.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 6 februari 2015

Koper lijkt in een vrije val te zijn beland, hoe ver nog te gaan?

De meeste grondstoffen gerelateerde artikelen gaan over goud, zilver en olie, maar er is nog een metaal dat wereldwijd veel gebruikt wordt: koper. Ook dit metaal schoot de hoogte in ten tijde van de grondstoffen zeepbel. Maar waar goud en olie al een poos kelderen, lijkt de volgende grafiek aan te tonen dat de val bij koper nog maar net begonnen is:

Koper is zoals olie een metaal, en dit is een verschil met goud, dat veel wordt gebruikt op industriële schaal. Beleggers lijken op te pikken dat koper, net zoals olie weer, in een vrije val zal belanden. De eerste tekenen zijn al daar; de afgelopen weken is er 20% van de prijs afgegaan. Waar ligt de bodem? Met de halvering van de olieprijs in het achterhoofd, dunkt me dat koper qua daling wat heeft in te halen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 6 februari 2015

Knot: geldpers aanzetten is paardenmiddel voor half procent inflatie

Het is geen flauwekul, maar het is ook niet de silver bullet - de oplossing van alle kwalen

Het is geen flauwekul, maar het is ook niet de silver bullet - de oplossing van alle kwalen

Het ECB-bestuur, de presidenten van de nationale centrale banken van evenzoveel eurolanden en zes vaste bestuurders, besloot daartoe met 20 voor en 5 tegen. Vrij uitzonderlijk was dat Knot bekendmaakte een van de vijf tegenstemmers te zijn. Hij vindt de zogenoemde kwantitatieve verruiming noodzakelijk noch effectief.

Maar, zei Knot gisteren tot de Kamer, dat besluit is een gegeven. 'Nu gaan bespreken of het een goed of slecht besluit was, is mosterd na de maaltijd.' In het vervolg van zijn betoog kon Knot zich evenwel niet losmaken van zijn weerzin ertegen.

Lees verder op volkskrant.nl
Geplaatst op: vrijdag 6 februari 2015

Market Update (6 februari 2015)

Amerikaanse handelstekort stijgt ondanks schalierevolutie naar hoogte niveau sinds 2012, Chinese kredietbeoordelaar Dagong voorziet nog grotere crisis dan 2008, Denemarken verlaagt voor de vierde keer de rente en Latijns-America wil handelsbanden met Euraziatische regio aanhalen.

Lees verder op Marketupdate.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs