Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 18516 tot 18520
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Schulden kosten samenleving miljoenen

Betalingsachterstanden van de Nederlandse bevolking kosten de samenleving miljoenen euro's.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Collectieve ontslagen bedreigen ruim 8.600 banen

In de eerste negen maanden van dit jaar werden bij collectieve ontslagen in totaal 8.651 banen bedreigd in België. In de periode januari-september van 2013 waren er dat 7.691, een duizendtal minder. Dat blijkt uit de recentste cijfers van de federale overheidsdienst Werk waarover L'Echo vandaag bericht.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Eén op vier werklozen zit al 2 jaar zonder job

Op dit moment zitten bijna 62.000 Vlamingen al minstens twee jaar zonder job. Dat is 17 procent meer dan in september 2012 en het aantal blijft stijgen. Ongeveer duizend Vlamingen leven bovendien al meer dan 20 jaar van een uitkering. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB, zo schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen vandaag.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

61 miljard euro: zo groot is de zwarte economie in België

De zwarte economie in België is goed voor liefst 61 miljard euro. Dat komt overeen met 16,1 procent van het Bruto Binnenlands Product (BBP). Of de totale economische activiteit. Dat blijkt uit een rapport van Friedrich Schneider getiteld: "Shadow economy and tax evasion in the EU".

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Marktcondities zijn goed voor Goud en Zilver

De Fed heeft nog geen concrete plannen om haar obligaties van 4 biljoen dollar te gaan verkopen of om de rente te gaan verhogen. Alhoewel de meeste wel een rente verhoging verwachten midden 2015.

De Federal Reserve voorzitter Janet Yellen heeft duidelijk gesteld: ”Het beleid zal afgestemd worden op de economische ontwikkelingen. Als deze sneller verbetert dan verwacht dan zal de rente sneller verhoogd worden. Het omgekeerde geldt ook.”

Met andere woorden, als de economische cijfers slecht zijn in het bijzonder die met betrekking tot werk. De Fed zal zich dan onthouden van rente verhogingen. Indien nodig zullen ze zelfs overgaan tot meer stimuleringsprogramma’s. Yellen heeft herhaaldelijk aangegeven dat het stimuleren van de groei en dus van de werkgelegenheid voorrang heeft op de bestrijding van de inflatie.