Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 18531 tot 18535
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Rolls-Royce schrapt 2.600 banen

De Britse producent van vliegtuigmotoren Rolls-Royce schrapt de komende 18 maanden 2.600 banen om kosten te besparen. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. "De maatregelen van vandaag zullen niet de laatste zijn", klonk het dreigend in het persbericht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Almachtige Fed heeft controle over de rente verloren. Hoewel, heeft ze die ooit gehad?

De Federal Reserve is haar greep op de realiteit kwijt… of, tenminste de greep de op de rentevoeten. Dat beweert althans de beleggerssite Money Morning:”Zolang de Fed ze kan beheersen, zullen we lage interesten blijven zien.”

Volgens het zestiende rapport van het Internationaal Centrum voor Monetaire en Bankenstudies (ICMB) groeit de overheidsschuld overal ter wereld. Pogingen om daaraan iets te doen, hebben maar weinig betekenis gehad – en dan nog bleven de maatregelen beperkt tot in de pivésector.

Dat er niets wordt gedaan aan de publieke schuld blijkt uit de cijfers van de OESO: in 2001 bedraagt de globale schuld 160% van het BBP. Vorig jaar is dat geklommen naar 215%. Als je goed kijkt naar onderstaande grafiek dan zie je dat de schulden van de geïndustrialiseerde landen nóg hoger is.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Olieprijs daalt: wat gebeurt er met de pompprijs?

Hoewel de prijs van ruwe olie steeds verder zakt, is de daling van adviesprijzen van de grote oliemaatschappijen al ruim een week tot stilstand gekomen.

Of er voor automobilisten nog lagere prijzen in het verschiet liggen is volgens brandstofexpert Paul van Selms van de consumentenorganisatie koffiedik kijken. Daarvoor moet de

olieprijs langere tijd structureel laag blijven. “De oude dure voorraden van oliemaatschappijen moeten immers eerst op”, aldus Van Selms.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Goud en China: wat is het verband tussen beiden?

Er is al veel te doen geweest over de manipulatie van de goudmarkt zonder dat iemand precies weet wat er aan de hand is. We mogen gerust stellen dat de edelmetalen maar geen vuist meer kunnen maken, in tegenstelling tot de eerder dit jaar enkele andere edelmetalen als platina en palladium. Maar die leven in een eigen universum dat er heel anders uitziet dan dat van goud en zilver.

Voor de manipulatie van de bullion market wordt een beschuldigende vinger uitgestoken richting de grootbanken. Het kunnen inderdaad alleen maar grote verkooporders van de grootbanken zijn die de prijs beletten om door te stijgen tot niveaus die voor de doorsnee investeerder meer acceptabeler zijn.

Maar eigenlijk heeft niemand zich afgevraagd waarom de grootbanken de goudmarkt afremmen. Of toch, er is een geval bekend van een bank die de prijs manipuleerde om zichzelf te bevoordeligen en een klant te benadelen. Het betreft de Britse bank Barclays die daarvoor ook werd gestraft. Andere feiten zijn voorlopig echter niet bekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Eurozone bijlange na nog niet uit de problemen

Het zou overdreven zijn om te stellen dat het de Eurozone economisch voor de wind gaat. De opleving was een kort leven beschoren en alles wijst er op dat de neerwaartse trend opnieuw is ingezet. Zelfs de eens zo machtige Duitse economie krijgt het steeds moeilijker.

Het Gross Domestic Product (GDP) kromp in het 2de kwartaal, evenals dat van Frankrijk en Italië. Groei in Spanje en Nederland volstond niet om de terugval bij de grootste lidstaten te voorkomen. Bovendien hangt boven het economisch landschap de vrees voor een escalatie van de crisis in Oekraïne.