Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 18531 tot 18535
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 oktober 2014

Begint Duitsland ook te wankelen?

De Duitse economie wordt beschouwd als een van de sterkste economieën ter wereld. De Duitse groeimotor blijft maar draaien en dat is waarschijnlijk ook de voornaamste reden waarom de Europese centrale bank het stimuleringsbeleid nog niet durft te lanceren. Angela Merkel is een grote tegenstander wat betreft een monetaire politiek voeren. Zolang Duitsland dus goed blijft draaien lijkt de geldkraan nog dicht te blijven.

Toch zijn we recent geschrokken van een aantal Duitse macrocijfers. Het vertrouwen in Duitsland is namelijk flink teruggevallen en ook de bedrijfsbestellingen hebben de verwachtingen niet kunnen verslaan. Sterker nog; het uiteindelijke macrocijfer was veel slechter dan verwacht.

Op de grafiek hierboven is te zien dat de Duitse industriële productie en de Duitse bedrijfsbestellingen flink zijn teruggevallen de afgelopen maanden. In het jaar 2013 wist Duitsland nog flink in waarde te stijgen, maar op dit moment moet het pas op de plaats maken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 oktober 2014

Peter Thiel: “Een overheidsbubbel van gigantische proporties”

Peter Thiel, de succesvolle venture capitalist en hedge fund manager, sprak met CNBC over bubbels. Hij beheert 2,7 miljard dollar en was de eerste institutionele investeerder in Facebook. Als hij wat te zeggen heeft over investeringen kan je dus beter luisteren.

Omwille van zijn focus op technologie werd hij natuurlijk gevraagd wat hij van de waarderingen van technologiebedrijven vond. “Quantative Easing door de Fed heeft de waarderingen van alle bedrijven de hoogte ingejaagd. Maar obligaties zijn het hardst overgewaardeerd.”

Thiel noemt het “een overheidsbubbel van gigantische proporties”. Een terechte opmerking, want overal in de wereld stijgen de overheidsschulden. Zelfs in landen waar men gedwongen is om te besparen slaagt men er enkel in de snelheid waarmee de schuldenberg stijgt te vertragen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 oktober 2014

Het IMF komt opnieuw met een waarschuwing

De afgelopen weken hebben de macrocijfers vanuit Amerika en vooral Europa niet kunnen overtuigen. Ook de twijfel bij de beleggers begint weer toe te nemen en dat zorgt er voor dat de beurzen de afgelopen tijd wat waarde hebben moeten inleveren.

Het is niet vreemd dat veel beleggers op dit moment een stapje terug doen. Dit kwartaal staat weliswaar bekend als een goed kwartaal (historisch), maar op dit moment spelen andere dingen een rol. De beleggers zijn namelijk op de hoogte van de plannen van de centrale bank van Amerika. En die plannen liegen er niet om: binnen een aantal weken zal de geldkraan dicht gedraaid worden.

Bron: nieuws.nl
Geplaatst: woensdag 15 oktober 2014

Nederlanders in top 4 rijkste burgers ter wereld

Nederlanders hadden vorig jaar gemiddeld een vermogen van 71.430 euro. Dat is 3,8 procent meer dan een jaar eerder. Zwitsers hebben een gemiddeld vermogen van 146.540 euro. De Verenigde Staten volgen met 119.570 euro, België met 78.300 euro.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 15 oktober 2014

MSM: Tekort VS op laagste niveau in jaren

De Amerikaanse overheid heeft haar tekort afgelopen jaar weten terug te dringen tot het niveau van 2007. Dat was het jaar voordat de wereldeconomie door de financiële crisis in een diepe recessie belandde.