Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 18536 tot 18540
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Europese crisis is erger dan de Zuid-Amerikaanse

Onlangs verscheen een interessant rapport van de hand van Manuel Ramos-Francia, Ana María Aguilar-Argaez, Santiago García-Verdģú en Gabriel Cuadra-García, 4 medewerkers van de Banco de Mexico. Deze studie verscheen in de Engelstalige editie van Monetaria.

De onderzoekers vergeleken de Europese crisis met de Zuid-Amerikaanse van ruim 30 jaar geleden. De conclusie van het viertal was opmerkelijk: de Europese crisis is erger dan de Zuid-Amerikaanse in de jaren 80. Op de 1ste plaats zijn de onevenwichten groter dan destijds het geval was.

Daarnaast zijn de schulden veel groter in Europa dan de Zuid-Amerikaanse. Een belangrijke handicap (en tevens een opmerkelijk verschil) is dat de landen uit Latijns Amerika destijds nog de kans hadden om hun munten te devalueren. Onder de paraplu van de Eurozone is dat evenwel uitgesloten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Speel voor Zwitser

Veel aandacht bij de “gold bugs” voor een referendum in Zwitserland, dat de Zwitserse Nationale Bank (SNB) zou verplichten om 20% van haar reserves in goud aan te houden.

De “SNB” zou ruim 1700 TON goud moeten aankopen, indien de wet er uiteindelijk van komt. Voorlopig zouden we nog niet heel veel verwachten van dit referendum, momenteel is bijvoorbeeld nog geen meerderheid van de bevolking voorstander.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Tienduizenden manifestanten betogen donderdag in Brussel

Tienduizenden mensen zullen donderdag (6 november) deelnemen aan de nationale betoging tegen de besparingen van de nieuwe federale regering van premier Charles Michel. ACV en ABVV plakten nog geen cijfers op het aantal verwachte deelnemers, ACLVB spreekt van 50.000.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Maak je niet druk over dat goudreferendum in Zwitserland

Eind november mag de Zwitserse bevolking zich uitspreken over het goudbeleid van de Zwitserse centrale bank. Is het een storm in een glas water of staat er echt wat te gebeuren? Marketupdate stelde goudkenner en gastschrijver 24 karaat een aantal vragen over dit referendum. Om het kort samen te vatten: Verwacht er niet te veel van!

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

De laatste restjes olie en steenkool blijven gewoon in de bodem

Oliemaatschappij Shell wil snijden in de kosten. De leiding van het bedrijf verkoopt voor 15 miljard dollar aan bezittingen en gaat onrendabele velden sluiten.

Dat betekent dat olievelden, die meer kosten dan ze opleveren (bij de huidige lage olieprijs), niet verder leeggepompt zullen worden.

Shell heeft besloten om twee produktieplatforms in het Brent-olieveld in de Noordzee stil te leggen en te ontmantelen. Het ene platform, Delta, ligt al 3 jaar stil. Het andere, Charlie, zal ook worden stilgelegd. Het onderhoud van de platforms kost meer dan de olie, die nog gewonnen kan worden, bij