Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 18541 tot 18545
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Rickards: Financiële oorlog tussen oost en west en valutaoorlog wereldwijd zijn in alle hevigheid bezig.

De ineenstorting van alle valuta ten opzichte van echte activa, onroerende goederen en echte diensten, dat staat ons te wachten. In het eindspel als de mensen het vertrouwen in de dollar verliezen zal dit inflatoir zijn naar alle valuta wereldwijd. De dood van het geld komt overeen met het verlies van vertrouwen in de koopkracht van het geld. Dat is zeer waarschijnlijk een wereldwijd fenomeen en is niet beperkt tot een bepaald land. Goud en zilver behoren tot de echte activa, ‘The Real Assets’.

James G. Rickards is een Amerikaanse advocaat, econoom en investeerder. Hij is de auteur van bestsellers ‘Currency Wars’  van 2011 en van ​​’The Death of Money’ gepubliceerd in 2014. Hij geeft zijn visie aan

Sprott Global over het vertrouwen dat we hebben in onze valuta en hoe die beïnvloed wordt door de valuta -en financiële oorlogen die momenteel aan de gang zijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

We hebben te veel gehamerd op bezuinigen, zegt IMF zelf

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft in 2010 te snel opgeroepen tot bezuinigingen in rijkere landen. Dat stelt een eigen, onafhankelijke onderzoekscommissie van het fonds in een dinsdag gepresenteerd rapport.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Oekraïne vreest offensief separatisten

Kiev heeft troepen naar het oosten van het land gestuurd om steden te beschermen tegen mogelijke aanvallen van de separatisten. Russische troepen rukken ondertussen ook op richting de grens met Oekraïne, zo waarschuwde de NAVO dinsdag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

De Franse economie is een nachtmerrie

De afgelopen tijd hebben we een aantal belangrijke macrocijfers mogen ontvangen vanuit de Europese Unie. Sommige landen wisten opvallend genoeg te overtuigen, maar het grootste deel deed dat niet. Vooral de situatie in Frankrijk begint ons steeds meer zorgen te baren.

Dat Frankrijk in de problemen zit zal u ongetwijfeld al wel bekend zijn. De Franse economie lijkt echter steeds verder in een zwart gat te belanden. En de vraag is hoe we Frankrijk uit dit gat kunnen halen?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Saudi-Arabië grijpt in. Alleen de VS krijgen goedkope(re) olie

Volgens CNBC hebben de lage olieprijzen er iets mee te maken. Zowel Brent als West Texas Intermediate (WTI) vertonen nog steeds geen tekenen van herstel.

Je zou dus verwachten dat OPEC haar productie zou verminderen – om de koers wat te ondersteunen – maar helaas is het tegendeel waar. Volgens het nieuwsmedium wil het oliekartel geen marktaandeel verliezen aan de Amerikanen.

Als gevolg van die verklaring zijn aandelenprijzen van energiereuzen zoals BP, Shell en Total tussen 1% en 2% gedaald.

Een andere opvallende maatregel is dat Saudi-Arabië de exportprijzen naar de Verenigde Staten heeft verlaagd maar heeft verhoogd voor ruwe olie dat naar Azië en Europa vertrekt.