Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 18541 tot 18545
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 16 oktober 2014

‘Fusie Ziggo en UPC kost 900 banen’

Ziggo en UPC Nederland zal het schrappen van zo’n 900 functies tot gevolg hebben. Dat meldde NRC Q donderdag op basis van ingewijden.

Dat aantal is hoger dan de 500 tot 600 banen waar de vakbonden aanvankelijk rekening mee hielden. Bij de twee ondernemingen zijn ruim 4350 mensen in dienst.

Bron: nos.nl
Geplaatst: donderdag 16 oktober 2014

ABP-pensioen weer minder waard

Mensen met een pensioen van het ABP krijgen volgend jaar de inflatie niet gecompenseerd. Het grootste pensioenfonds van Nederland kan de pensioenen niet verhogen omdat de vereiste dekkingsgraad niet wordt gehaald.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: donderdag 16 oktober 2014

Nu nóg meer staatsschuld door al dat bezuinigen

Nu nóg meer staatsschuld door al dat bezuinigen Bezuinigingen hebben in Nederland geleid tot een nog hogere schuld, menen de economen Giulio Mazzolini en Ashoka Mody.

Ze waren vooral schadelijk omdat ze niet gepaard gingen met een toereikende en tijdige monetaire impuls, of met maatregelen om de bankensector er weer bovenop te helpen.

De Verenigde Staten, daarentegen, hebben de problemen van hun banken al in 2010 grotendeels opgelost. Ondanks de voorbarige, triomfantelijke uitspraken over de ‘vooruitgang’ die wordt geboekt op het terrein van de bankenunie, is er in Europa op dit vlak tot nu toe weinig concreets gebeurd.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 16 oktober 2014

’Europa komt weer in recessie’

Ondanks de omvangrijke stimuleringsmaatregelen van de Europese centrale bank (ECB) kan Europa een nieuwe recessie niet ontlopen. Althans dat beeld komt naar voren in een peiling van DFT.nl.

Hoewel de ECB het monetaire beleid al flink heeft verruimd met steunmaatregelen,  zoals een verdere verlaging van de rente lijkt de kwakkelende economie in de eurozone af te stevenen op een nieuwe krimp.

Bijna de helft van de respondenten meent dat door de haperende groeimotor van Duitsland  Europa weer terugvalt in een recessie. Zo’n 16% wijst op de sterk dalende olieprijzen die aangeven die een nieuwe neergang in de EU voorspellen.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 16 oktober 2014

Goud verslaat ruim de AEX

Rendement op Goud verslaat ruim het rendement op de AEX dit jaar. Bijna elke belegger heeft een positie in de AEX maar nauwelijks in goud. Goud is onbekend als belegging voor Westerse beleggers. In China en India denken ze daar volledig anders over. In China hebben ze al veel of eigenlijk alle “papieren experimenten” mis zien gaan. Ze hebben inmiddels ervaring met fiat geld. De ervaring bestaat uit de gemaakte fouten.