EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 18546 tot 18550 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 6 februari 2015

Merkel en Hollande ontmoeten Poetin om 'totale oorlog' in Oekraïne te vermijden

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande reizen vrijdag naar Moskou om er met de Russische president Vladimir Poetin te praten. Ze hebben een vredesplan bij waarmee ze de nu haast onvermijdelijke ‘totale oorlog’ alsnog willen vermijden. Het conflict dreigt een hoogtepunt te bereiken nu de Amerikaanse president Barack Obama heeft gezegd het Oekraïense leger van moderne wapenapparatuur te willen voorzien. Dat zou onvermijdelijk tot een reactie van Rusland leiden en uitmonden in ‘een totale oorlog,’ denken waarnemers. Ondertussen bereiden de 28 EU-landen nieuwe, bijkomende sancties tegen Rusland voor.

Merkel en Hollande waren donderdag in de Oekraïense hoofdstad Kiev, waar ze de goedkeuring van president Poroshenko voor hun plannen kregen. 

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 6 februari 2015

Afscheid van Nederlands betaalsysteem markeert Europese eenwording

Per eind januari 2015 is er een einde gekomen aan een lange periode van strikt Nederlands betalingsverkeer. Al het betalingsverkeer is nu op Europese leest geschoeid, want de Nederlandse betaalmarkt is onderdeel geworden van de Europese  Single Euro Payments Area (SEPA). De Nederlandse ervaringen leren dat samenwerking, open infrastructuren en overleg kunnen helpen bij de samensmelting  van de nationale betaalmarkten tot een Europese markt.

Op 1 augustus 2014 kwam er met de overgang naar IBAN een eind aan de Nederlandse overboekingen en incasso’s. Dit jaar is er ook een einde gekomen aan de verwerking van de andere strikt Nederlandse betalingen, zoals die met de Chipknip. Dit stopzetten van de nationale infrastructuur markeert het einde van een historisch tijdperk van bijna 100 jaar Nederlands giraal betalingsverkeer. In de tweede helft van de vorige eeuw werd de Nederlandse betaalmarkt vooral gekenmerkt door een mix van concurrentie en samenwerking tussen twee gescheiden systemen: de Postcheque- en Girodienst (PCGD) en de banken van de BankGiroCentrale (BGC). De PCGD (later Postbank, nu onderdeel ING Bank) werd door de overheid in 1918 opgericht om het girale betalingsverkeer te bevorderen. De BGC (later Interpay, nu Equens) werd in 1967 door de banken opgericht voor de geautomatiseerde verwerking van hun onderlinge betalingsverkeer.

Lees verder op blogspot.nl
Geplaatst op: vrijdag 6 februari 2015

Kan dat dan? Rente van sommige obligaties zakt onder nul

Op het moment vindt een economisch fenomeen plaats waarvan velen zich hebben afgevraagd of het überhaupt mogelijk was. De rente op sommige obligaties, van landen en ook van grote bedrijven, zijn negatief geworden.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 6 februari 2015

Europese Centrale Bank draait Griekse regering duimschroeven aan

De aankondiging komt in Athene hard aan. Het is de eerste keer sinds de nieuwe Griekse regering van premier Tsipras de bestaande kredietakkoorden met de trojka van schuldeisers EU, IMF en ECB opzegde, dat ze het deksel op de neus krijgt.

Lees verder op demorgen.be
Geplaatst op: vrijdag 6 februari 2015

Hoe Noord-Korea en Rusland nog dichter bij elkaar komen

Er komt onder meer een speciaal orgaan binnen de Russische Kamer van Koophandel dat zich gaat richten op de handelsrelatie met Noord-Korea, schrijft de Russische staatsomroep RT . Dit orgaan moet erop toezien dat Russische bedrijven in contact kunnen komen met partners in Noord-Korea om handel en investeringen te bevorderen en zakelijke transacties soepeler te laten verlopen.

Lees verder op elsevier.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs