Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 18546 tot 18550
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Roebel blijft wegglijden ondanks injectie van 13 miljard dollar

Rusland lijkt meer zorgen aan z’n hoofd te hebben dan economische sancties en Oekraïne alleen. Volgens Business Insider hebben investeerders zich tegen de Russische roebel gekeerd. De poging van de Russische centrale bank om voor 13 milljard USD aan eigen munt in te kopen, is vergeefse moeite, zo blijkt:

“Ondanks de interventie blijft de roebel wegglijden ten opzichte van zowel de euro als de dollar”, meldt Business Insider,”sinds het begin van de maand heeft de bank haar vooruitzichten 37 keer moeten bijstellen.”

Dat betekent dat het hoofd van de centrale bank, Elvira Nabiullina, haar verwachtingen over de Russische economie 37 keer heeft moeten wijzigen… op minder dan 17 dagen tijd. Het is dan ook niet te verwonderen dat ze enkele dagen geleden haar nederlaag heeft moeten erkennen en vanaf dan lijdzaam heeft moeten toezien hoe de roebel steeds meer terrein prijsgeeft.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Britse centrale bank: ook vooruitzichten Britse economie slechter

De vooruitzichten voor de Britse economie zijn verslechterd. Dat stelde de hoofdeconoom van de Britse centrale bank, Andrew Haldane, vrijdag.

Haldane gaf aan ,,somberder” te zijn geworden door de afzwakkende groei van de internationale economie, de toenemende risico’s op de financiële markten en de vele conflicten in de wereld. Ook bestaat volgens hem het gevaar dat de ontwikkeling van de lonen en de productiviteit in Groot-Brittannië achterblijft bij het herstel van de economie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Chinese schuldenberg: nog een reden om nieuwe dip te vrezen?

Lage inflatie en groeivertraging in de eurozone doen beurzen bibberen. Op het lijstje van bedreigingen die de wereldeconomie een nieuwe dip kunnen bezorgen, staat ook de vastgoedzeepbel in China hoog genoteerd. Maar hoe gevaarlijk is die?

Op de aandelenmarkten hebben beleggers de afgelopen weken een flinke stap terug gedaan. Plots is het besef opgedoken dat het op een aantal punten niet echt lekker gaat met de mondiale economie. Vooral Europa baart zorgen, nu ook de groei in Duitsland vertraagt. En wereldwijd geldt dat er een overvloed is aan goedkoop geld en een gebrek aan echt interessante investeringen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Olie. Economische oorlogvoering op z’n best

Voor Finansakrobat is het duidelijk: de olieprijzen worden gemanipuleerd:”En het is duidelijk wie er in z’n blootje wordt gezet.”

Kijk maar naar onderstaande grafiek. Die stelt de olieprijzen voor verschillende landen moeten halen om break-even te draaien. Als je dan ziet dat Rusland minstens 80 USD per vat moet halen om de kosten te kunnen dekken, is de timing van de dalende prijzen inderdaad heel erg opvallend.

Volgens de ondernemer vallen de dalingen namelijk samen met het moment dat de spanningen tussen de Verenigde Staten (VS) en Rusland. De VS lijken te hebben beseft dat ze over een grotere reserve beschikken dan hun Oosterse tegenhangers. Jim Cramer van CNBC beweert dat de Amerikaanse olieproductie pas zal verminderen bij 70 USD per vat.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Bijna 40 procent meer woningen verkocht in september

In september zijn 12.949 woningen verkocht, een stijging van 39,4 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.