Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 1856 tot 1860
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 april 2017

George Soros aan tafel met Juncker

George Soros, de oprichter van de met sluiting bedreigde Central European University (CEU) in Boedapest, wordt komende donderdag wederom door Jean-Claude Juncker welkom geheten.

Vrijdag heeft zakenman Soros een ontmoeting met Frans Timmermans.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 24 april 2017

Sterkere pond door vervroegde verkiezingen VK

De Engelse pond stijgt weer in waarde sinds de aankondiging van vervroegde verkiezingen. Door de stijging zou het land mogelijk gespaard worden voor nieuwe inflatie. 

Ook zou het land door de waardestijging minder kans hebben op verder oplopende importkosten. Dat meldt The Telegraph zaterdagavond.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 23 april 2017

China gaat eigen cryptocurrency lanceren

De ontwikkeling van blockchain en cryptocurrencies gaat niet onopgemerkt aan centrale banken voorbij. In Duitsland, Singapore, Canada en zelfs Nederland wordt al onderzoek gedaan naar deze nieuwe vorm van betalen, maar de People’s Bank of China ziet nu ook de voordelen van cryptovaluta. Nadat het eerder slechts de markt in de gaten hield, gaat PBOC binnenkort naar alle waarschijnlijkheid zelf een cryptocurrency lanceren.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 23 april 2017

Balansen centrale banken blijven oplopen

Chart of the Day via Jeroen Blokland - Bloomberg. De balansen van de centrale banken van Europa, De Verenigde Staten en Japan zijn in de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld. De balans van de Federal Reserve is gestegen van miljard tot 4,1 biljoen dollar. De balans van de Bank of Japan is gestegen 107 naar 490 triljoen Japanse Yen en de balans van de Europese Centrale Bank is toegenomen van 2 biljoen euro naar ruim 4 biljoen euro. Hold tight.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 23 april 2017

Groot-Brittannië verbuikt ganse dag geen steenkool voor elektriciteitsproductie

Het is moeilijk in te beelden waar we vandaag zouden staan moesten we nooit steenkool gekend hebben. De energiebron heeft een essentiële rol gespeeld in de industriële revolutie. Maar de tijden zijn veranderd.