EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
Bron: BNR.nl
30
kliks
28
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 18566 tot 18570
Geplaatst op: woensdag 10 december 2014

IMF wijst op contrast tussen VS en Europa

De financiële markten blijven in goeden doen en dat aan beide kanten van de Atlantische Oceaan. Economisch is er echter een duidelijk verschil tussen beide regio’s en dat doet toch links en rechts wel wenkbrauwen fronsen. Eens te meer blijkt dat de beurskoersen niet gedragen worden door de economische fundamentals, maar door de eindeloze stroom geld die door de centrale banken in het systeem gepompt worden.

De economische groei in de eurozone laat het afweten. Als we de jongste cijfers van de Verenigde Staten vergelijken met die van Europa, is er volgens het team van economen van Belfius Bank & Verzekeringen geen twijfel meer mogelijk, zelfs wat Duitsland betreft. De Duitse groeimotor hapert en het moet nog afgewacht worden of deze evolutie tijdelijk dan wel blijvend van aard zal blijken te zijn.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 10 december 2014

Met dit plan wil Frankrijk de economie aan de praat krijgen

De Franse minister van Economie, Emmanuel Macron, heeft woensdag zijn plan voorgelegd om de economie van het land te ‘deblokkeren’. De wet-Macron moet in januari door het argwanende parlement worden geloodst en in de zomer al vruchten afwerpen.

Macron wil activiteit in de economie aanwakkeren door onder meer versoepeling van de vele regels, de verkoop van staatsaandelen in bedrijven en liberalisering van het busvervoer. Ook wil hij meer concurrentie mogelijk maken in beroepsgroepen die door de wet strikt worden beschermd.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 10 december 2014

Griekse onrust verklaard

Een ontplofte bom. Een betere beschrijving bestaat er niet voor wat er gisteren in Griekenland is gebeurd. Daar heeft de beurs een ontzagwekkende 13% van zijn waarde verloren.

Een ontplofte bom. Een betere beschrijving bestaat er niet voor wat er gisteren in Griekenland is gebeurd. Daar heeft de beurs een ontzagwekkende 13% van zijn waarde verloren.

“Dat is erger dan de daling van 9,7% op 24 oktober 2010, wanneer iedereen zich grote zorgen maakte over de Griekse schulden”, schrijft MarketWatch,”de val is ook veel groter dan die in 1989 wanneer de Griekse markten 10% verloren in het midden van politieke onrust.”

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 10 december 2014

Benzineprijs op laagste niveau in vier jaar

Door de aanhoudende daling van de prijs van ruwe olie is benzine aan de pomp in vier jaar niet meer zo goedkoop geweest. 

Door de aanhoudende daling van de prijs van ruwe olie is benzine aan de pomp in vier jaar niet meer zo goedkoop geweest. 

De gemiddelde landelijke adviesprijs voor een liter euro 95 daalde woensdag tot 1,665 euro, het laagste niveau sinds december 2011. Ook diesel en LPG werden opnieuw goedkoper.

Een liter diesel ging op dagbasis met bijna een cent omlaag tot 1,363 euro. De prijs van LPG zakte met 0,6 cent tot 0,815 euro. Inmiddels is de pompprijs voor benzine meer dan twee dubbeltjes (0,24 euro) per liter goedkoper dan het oude prijsrecord van bijna 1,90 euro in december 2001.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 10 december 2014

Europese luxesector bevindt zich in uitstekende conditie

Tijdens de eerste drie jaar van dit decennium heeft de verkoop van luxegoederen in Europa een stijging met bijna 28 procent laten optekenen tot 547 miljard euro. Daarmee is de Europese luxesector blijkbaar aan de bredere economische dalperiode kunnen ontsnappen. Dat schrijft Kadhim Shubber, specialist consumentenzaken bij de Britse zakenkrant Financial Times, op basis van een rapport van de European Cultural and Creative Industries Alliance (Eccia) en consulent Frontier Economics.

Lees verder op Express.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs