Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 18581 tot 18585
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 3 november 2014

Goudvoorraad JPMorgan daalt 41% in week tijd

Goudvoorraad van JP Morgan is afgelopen week met maar liefst 41% gedaald. De goudvoorraad op de COMEX zakte in een maand tijd met ruim 10%. Het grootste deel van deze daling kwam vanuit de Goudvoorraad van JP Morgan. De goudprijs daalde in de afgelopen maand met 3,3%. Beleggers op de COMEX kozen fysiek goud voor hun papieren contracten. De daling van de goudprijs afgelopen was veel sterker met 4,8%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 november 2014

China stelt goudbeleggers nog iets langer op de proef

Vandaag heeft goud de kans gemist om zich te bewijzen. Op deze dag heeft het opnieuw een laagterecord gebroken.

Volgens MarketWatch heeft de goudprijs aan waarde 4,80 USD verloren en noteert het edele metaal aan 1 166,80 USD per ounce.

Dat is slecht nieuws voor goud: vorige week sloot het op 1 171,60 USD per ounce. Analisten hebben dat toen al het laagste niveau sinds 2010 genoemd. Dat de koers nu nóg lager staat heeft met een aantal dingen te maken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 november 2014

Olieveld levert Statoil 200 miljard dollar op

Het Noorse olieconcern Statoil verwacht in de komende 50 jaar voor 200 miljard dollar (160 miljard euro) aan olie te winnen uit het Johan Sverdrup-veld. 

 Dat maakte het concern maandag bekend.Statoil zal in 2019 beginnen met de winning van olie uit het veld in de Noordzee.

Het plan van aanpak rondom het project zal binnenkort in het Noorse parlement worden besproken. Naar verwachting starten de werkzaamheden begin volgend jaar.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 3 november 2014

Japandemonium

Japan zit al meer dan 20 jaar in een recessie. De schuld bedraagt ruim 350% ten opzichte van het Bruto Nationaal Product en de bevolking veroudert in rap tempo. Ze hebben geen energiebronnen maar gelukkig wel een gelddrukkerij. Kuroda, de president van de Japanse centrale bank (BoJ), wil ongeveer $100 miljard per maand aan Japanse overheidsobligaties opkopen. Dat impliceert dat de BoJ alle nieuwe overheidsobligaties zal opkopen die maandelijks door het Japanse Ministerie van Financiën worden uitgegeven. Kuroda wil zo bereiken dat de Yen fors daalt en inflatie creëren.

De BoJ is nu al de grootste houder van Japanse obligaties en als zij obligaties blijven kopen in dit tempo, zullen zij binnen enkele jaren ruim 50% van alle Japanse obligaties bezitten. Een schuldenberg die ongekend is en daarmee lijken we dus te maken te hebben met een kamikaze actie van Kuroda. Voor de korte termijn kan de Japanse aandelenmarkt flink stijgen door deze maatregel maar aan de andere kant zal de Yen fors dalen. De Amerikaanse Dollar/Yen is de afgelopen 2 jaar al van 80 tot 110 gestegen en lijkt nu in korte tijd door te kunnen stijgen tot 120.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 3 november 2014

Het exorbitante privilege van de VS zal verdwijnen

Volgens Jim Rickards, auteur van het boek Currency Wars, zal Amerika op termijn haar exorbitante dollar privilege verliezen. Dat betekent dat het voor Amerikanen veel duurder wordt om geld te lenen en dat de inflatie in een razend tempo zal oplopen. Het een en ander kan in gang gezet worden als olie in andere valuta dan dollars verhandeld wordt.