Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 18586 tot 18590
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 november 2014

Rusland is momenteel de 3de goudproducent in de wereld

Wat appetijt naar goud betreft kunnen we nog altijd iets leren van de Russen. Die blijven namelijk maar goud kopen en dan hebben we het uiteraard over hun centrale bank. Eugen Weinberg, head of commodities research bij Commerzbank AG in Frankfurt, wijst er op dat hier niet echt sprake is van nieuwe feiten.

Het aankopen van goud kadert in een lange termijn strategie van Rusland, het land bouwt zijn voorraden stelselmatig op als diversificatie van zijn valutareserves. Die trend is in de afgelopen maanden nog sterker geworden gezien de afkeer die de Russen hebben gekregen van de dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 november 2014

TA Special: Laat de goudmijnen nu niet links liggen!

Zoals te verwachten was, verschenen de afgelopen week een resem negatieve berichten over het goud en de goudmijnen in de financiële media. Het meest in het oog springende was het nieuws dat de Zwitsers een “reddingsactie” voor goud willen! Op 30 november stemmen de Zwitsers in een referendum dat minstens 20% van de balans van de Zwitserse centrale bank uit goud moet bestaan. Vanuit contrair standpunt vinden we dit een interessante uiting van negatief sentiment: want als iets moet gered worden, betekent het dat het in een weinig benijdenswaardige positie zit! En een negatief sentiment opent de deur voor een mogelijke trendommekeer.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 2 november 2014

Goud en zilver report (Week 44)

De goudprijs zakte deze week van €971,57 naar €936,80 per troy ounce, een daling van niet minder dan 3,58%. De zilverprijs ging ging in een week tijd van €436,75 naar €414,50 per kilo, een verlies van 5,1%. De prijzen van beide edelmetalen zijn al tijden niet meer zo hard gedaald als afgelopen week, het gevolg van een samenloop van omstandigheden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 2 november 2014

Geldverruiming Amerika is slechts kinderspel voor Japan

Indien u nog steeds met onbegrip terugkijkt op het nieuws van de “Bank of Japan” omtrent het opkopen van eigen staatsobligaties, even buiten beschouwing gelaten dat dit een enorm dopamine-effect had op aandelenmarkt in de Verenigde Staten, dan volgt hier een verdere uitleg:

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 2 november 2014

‘Oudste bank ter wereld zoekt miljarden’

Banca Monte dei Paschi di Sienna (BMPS), de oudste bank ter wereld, overweegt om voor 1 miljard euro aandelen uit te geven en het aflossen van staatssteun uit te stellen. Dat schreef de krant La Repubblica zondag zonder bronvermelding.

De bank, die het slechtst uit de test van de ECB kwam, moet een kapitaaltekort van 2,1 miljard euro aanzuiveren. Door de aflossing van staatssteun uit te stellen tot 2017 zou dat bedrag 750 miljoen euro lager uitvallen. BPMS werd in de afgelopen 5 jaar twee keer door de Italiaanse overheid van de ondergang gered.