Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 18591 tot 18595
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 2 november 2014

Duizenden mensen demonstreren tegen besparingspolitiek in Athene

Rond de tienduizend leden van de Griekse communistische vakbond PAME hebben zaterdag tegen de harde besparingspolitiek van de regering gedemonstreerd. Ze trokken door het centrum van de hoofdstad en kwamen samen voor het parlementsgebouw. "Het is genoeg geweest. We kunnen niet meer", scandeerde de menigte. De demonstratie verliep vreedzaam, aldus de politie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 2 november 2014

België sluit aan bij Spanje, Portugal, Griekenland en Italië.

België sluit aan bij landen zoals Spanje, Portugal, Griekenland en Italië. Het kent voor het eerst deflatie sinds 2009. Groei vertraagt ​​over de hele wereld op dit moment, en dat is vooral het geval in Europa. Een groot deel van Europa staat op de rand van een nieuwe recessie, en zelfs de Duitse economie sputtert en komt tot een stilstand.

Sommige van de zwakste landen, zoals Spanje en Italië hebben ervaring met deflatie. Een daling van de inkomens en de waarde van activa hebben ze vroeger nog gekend. Het is een pijnlijk proces dat moeilijk terug te draaien is eens het is gestart.

Voor ondernemers wordt deflatie steeds meer een vast gegeven in die landen. België sluit hier nu bij aan.

Bron: achterdesamenleving.nl
Geplaatst: zondag 2 november 2014

De top van de geldpiramide, de Rothschilds

"Geef me de macht over het geld van een natie en het is me om het even wie haar wetten maakt."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 2 november 2014

Olieprijs ziet er op de lange termijn er zwak uit

Het is moeilijk om zinnige zaken te vertellen over de olieprijs. De fundamentals onder de oliemarkt zijn vrij stevig maar toch werd een barrel ruwe olie tijdens de zomermaanden plots fors goedkoper. Een echt plausibele reden voor de prijsval was niet meteen beschikbaar. Inderdaad, de evolutie van de olieprijs valt niet altijd even makkelijk te begrijpen.

Richard Ross, global technical strategist bij Auerbach Grayson, bekeek het technische plaatje voor olie en kwam tot de conclusie dat het beeld voor de olieprijs er op lange termijn eerder zwak uitziet. Ross sluit niet uit dat in de komende maanden de olieprijs verder zal afbrokkelen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 2 november 2014

Zo ziet de Nederlandse handel met Zuid-Korea eruit

De handel tussen Nederland en Zuid-Korea is het afgelopen decennium flink gegroeid. Naar aanleiding van de handelsmissie en het staatsbezoek dat koning Willem-Alexander komende dagen aan het Aziatische land brengt, zette het economisch bureau van ING enkele gegevens op een rij.