Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 18591 tot 18595
Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 13 oktober 2014

Zeurende Goudkevers

Goudbeleggers zijn af en toe een stelletje zeurpieten! Op verschillende nationale en internationale fora hoor je ze steen en been klagen over het huidige klimaat in de edelmetaalsector. De inmiddels 3 jaar durende bearmarkt in edelmetalen en edelmetaalmijnen eist zijn tol. Het sentiment, zelfs onder de meest verstokte goudkevers, is naar een historisch dieptepunt gezakt. Velen zijn gedesillusioneerd door de enorme verliezen op hun portefeuille en het lang uitblijven van een duurzaam herstel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 oktober 2014

Europa blijft achter op de rest

Wanneer we zeggen dat Europa achter blijft op de rest vertellen we niets nieuws. Toch is het interessant om dat verschil eens in kaart te brengen. Deze keer kiezen wij er voor om de jeugdwerkloosheid te vergelijken met die van Amerika en het Verenigd Koninkrijk.

Dat de werkloosheid in Europa hoog is zal iedereen ongetwijfeld wel weten. Toch is het verschil tussen de Eurozonelanden erg groot. We maken ons echter grote zorgen om de trend die de Europese werkloosheid laat zien. Sinds het jaar 2009 is de werkloosheid in Europa alleen maar verder toegenomen terwijl de Amerikaanse werkloosheid juist is afgenomen.

Op de grafiek hierboven is te zien dat de jeugdwerkloosheid nog dramatischer is dan de normale werkloosheid. De Europese jeugdwerkloosheid beweegt rond de 23 procent. In Amerika is dat slechts 13 procent. Ook kunnen we op de grafiek zien dat de jeugdwerkloosheid in het Verenigd Koninkrijk het afgelopen jaar flink is afgenomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 oktober 2014

Groot-Brittannië en de VS spelen oorlog om de financiële sector te testen

Vandaag organiseren zowel de Verenigde Staten (VS) als het Verenigd Koninkrijk (VK) een trans-Atlantische simulatie. Je weet wel, mocht een too big to fail-bank nog eens op instorten staan. “We willen zeker zijn dat we een dergelijke situatie aankunnen”, zegt de Britse minister van Financiën George Osborne.

In deze oefening zijn verschillende grote internationale banken vertegenwoordigd zoals Bank of America (BoA), Goldman Sachs, Barclays en HSBC. De betrokken autoriteiten menen dat ze binnenkort met een antwoord naar buiten kunnen treden op het albekende vraagstuk van systemische banken.

Het zogenaamde concept van ‘war games’ is een paradigma dat, zoals al eerdern kon worden vermoed, uit het leger afstamt: na de aanvallen van 9/11 hebben zowel Londen als Washington een aantal chemische en nucleaire aanvallen gesimuleerd. Het doel daarvan is de bereidheid van de autoriteiten te testen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 13 oktober 2014

Olieprijs daalt: dat doet Poetin meer pijn dan westerse sancties

Dalende olieprijzen zijn een blok aan het been voor Rusland. Als gevolg van de prijsdaling is het land nog vaker genoodzaakt in te grijpen om de economie niet te laten ontsporen.

Maandag werd bekend dat interventies van de Russische centrale bank op de valutamarkt vorige week de 4 miljard dollar, omgerekend 3,2 miljard euro, hebben overstegen. Dit om de waarde van de Russische roebel te stabiliseren.

De roebel staat flink onder druk en verzwakt al vijf weken achtereen ten opzichte van de dollar en de euro. Dit betekent dat importen van dollar- en europroducten duurder worden voor Rusland, wat de binnenlandse inflatie kan aanjagen.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: maandag 13 oktober 2014

De Impact van de sterke dollar

Het is alweer twee jaar geleden dat we de koers van de dollar ten opzichte van de euro rond de 1,26 hebben gezien. Overigens was dat vier en zes jaar geleden ook het geval. En steeds bleek een koers onderin de 1,20 regioneren de top voor de dollar (oftewel de bodem voor de euro).

Een structureel sterke dollarkoers is gunstig voor de Europese export in het algemeen en voor de Nederlandse in het bijzonder. Per slot van rekening is Nederland een exportland bij uitstek. Zo klein als Nederland is, waren wij vorig jaar voor het zesde jaar op rij het op een na grootste exportland van Europa. Deze export bestaat ongeveer voor de helft uit Nederlandse producten en de voor andere helft uit wederuitvoer en quasi-doorvoer.