Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 18596 tot 18600
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Goud wordt gestuurd door deze munt. Het is niet de dollar.

Hoe meer geld Japan print des te zwakker presteert goud. De zwakte van de Yen stuurt goud. De gelijkenis is treffend.

De gelijkenis tussen goud en de Japanse Yen is treffend met verhouding tot de dollar. De Yen heeft een rechtstreekse correlatie met goud. Hoe zwakker de Yen, hoe zwakker goud. Normaal wordt de zwakte van goud toegeschreven aan de sterke dollar. Een zwakke yen betekent een sterke dollar en dat impliceert een lage goudprijs. Het lijkt nu wel dat het de zwakte van de Yen is die de prijs van goud bepaalt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Tijd tikt ongenadig tegen de euro

Zal de euro in zijn huidige vorm blijven bestaan? Het antwoord op die vraag is volgens de meeste waarnemers ‘neen’. De fundamenten onder de Europese eenheidsmunt zijn veel te zwak, op de eerste plaats dan op politiek vlak. Maar anderzijds is een verdwijnen van de euro ook geen alternatief.

Feit is in ieder geval dat de euro veel te duur is om de landen in het zuiden van Europa een economisch herstel die naamwaardig is te laten optekenen. Volgens sommige waarnemers zou de koers van de munt met ca. 40 procent moeten corrigeren om de Europese periferie economisch gezien weer voldoende zuurstof te geven.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Dit zijn de 30 meest welvarende landen ter wereld

Voor het zesde jaar op rij is Noorwegen het meest welvarende land ter wereld volgens de jaarlijkse Prosperity Index van het Legatum Instituut. De index is een evaluatie van welvaart en welzijn in 142 landen verdeeld in acht categorieën, zoals economie, ondernemersklimaat, onderwijs en veiligheid.

Twee derde van de landen, waar het het meest voorspoedig gaat, ligt in Europa. Nederland staat op de negende plaats van meest welvarende landen ter wereld.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Prijzen van Edelmetalen dalen sinds 2011

Prijzen van Edelmetalen dalen sinds 2011 november 11th, 2014 by Reinoud Bogert De prijzen van edelmetalen dalen al sinds 2011. Goud bereikte in 2011 zijn hoogste koers op ongeveer $1900 per troy ounce. Sindsdien is de prijs gedaald naar het huidige niveau van $1156 per troy ounce. Voor zilver geldt ongeveer eenzelfde patroon maar de daling is veel sterker geweest. De zilverprijs bereikte ook in 2011 zijn hoogste punt van $48 per troy ounce maar is inmiddels terug gevallen naar $15,60 per troy ounce.

Inmiddels dalen de prijzen van edelmetalen al ruim 3,5 jaar. De goudprijs staat inmiddels 39% lager en noteert op het niveau van juli 2010. Zoals eerder genoemd is de zilverprijs veel harder gedaald. Zilver staat 68% lager dan de top van $48. Voor de mijnindustrie zijn de huidige prijzen dermate laag dat veel goud- en zilvermijnen verlieslatend zijn. Economisch is het winnen tegen de huidige prijzen van edelmetaal niet haalbaar. De meeste zilvermijnen hebben een kostprijs die boven de $17 per troy ounce ligt. Voor de goudmijnen geldt eigenlijk een zelfde verhaal. Naast de daling van de prijzen speelt de steeds lager wordende concentraties van goud en zilver in de grond een belangrijke rol. De daling is de olieprijs geeft wat lucht maar weegt niet op tegen de daling in de prijzen van beide edelmetalen. De mijnaandelen staan op de niveaus van rond 1991.

Bron: gelderlander.nl
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Einde aan 'liegende gasmeter'

DEN HAAG - Nederlandse huishoudens hebben de laatste 10 jaar 600 à 700 miljoen euro te veel betaald aan energiebelasting op hun gasrekening.

Ook hebben energiebedrijven honderden miljoenen euro's onterechte winst gemaakt met gas dat niet werd geleverd, maar wel is betaald. Jaarlijks kost dat een doorsnee huishouden ongeveer 40 euro.

Daar komt vanaf 1 januari een eind aan wanneer de gasmeters worden gecorrigeerd voor temperatuur en hoogte. Door de warmte in huis zet het gas uit en registreert de gasmeter te veel kubieke meters. Daarnaast betalen circa 250.000 huishoudens nog eens extra omdat zij in een flat of hooggelegen gebied wonen.

De aanpassing is mede te danken aan de 83-jarige gepensioneerde Haagse ingenieur Jan Bakker, die – ook namens de Consumentenbond – al 7 jaar vecht tegen de 'liegende gasmeter'.