Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 1861 tot 1865
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 20 maart 2017

IMF stelt belangrijke beslissing over steun Oekraïne uit

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft de beslissing over het verstrekken van financiële hulp aan Oekraïne uitgesteld in verband met een economische blokkade van rebellengebied aan de grens met Rusland. 

Dat lieten het IMF en de Oekraïense autoriteiten zondag weten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 19 maart 2017

'China zal zich inzetten voor vrijhandel'

China verzet zich tegen handelsprotectionisme en is voorstander van vrijhandel. Dat zegt de Chinese vicepremier Zhang Gaoli zondag.

Volgens Zhang moeten beleidsmakers het globaliseringsproces meer "inclusief" maken door de nadruk op gelijkheid te leggen. Zhang uitte tijdens een bijeenkomst in Peking zijn zorgen over het toenemende protectionisme. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 19 maart 2017

Wat gebeurt er met uw 100 euro belastinggeld?

Naar aanleiding van de begrotingscontrole die dit weekend start, onderzocht De Tijd wat er nu eigenlijk gebeurt met ons belastinggeld. De krant kwam tot de conclusie dat zowat de helft naar sociale bescherming gaat. Van elke 100 euro belastingen die door de overheiden worden geïnd, vloeit meer dan de helft naar pensioenen, gezondheidszorg, kinderbijslag, werkloosheids- en ziekte-uitkeringen en andere vormen van sociale bescherming.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 19 maart 2017

Spanning blijft te snijden tussen Trump en Merkel

Bondskanselier Merkel en president Trump hadden recent hun eerste overleg in het Witte Huis waarbij zoals gebruikelijk diverse onderwerpen werden aangesneden. Wat alvast duidelijk werd is de ijzige houding tussen beide landen waarbij Trump breekt met zijn voorgangers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 19 maart 2017

Olieprijs opnieuw naar beneden, Saoedi-Arabië verliest controle

Na enkele maanden een stabiele olieprijs gekend te hebben voorspellen analisten opnieuw een (sterke) daling of op zijn minst een hoge volaliteit. Dit toont des te pijnlijker aan dat de OPEC maar geen vat krijgt op de wereldwijde olieprijzen.