Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 18601 tot 18605
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

Glans van het Britse pond is aan het vervagen

Voor de vierde maand op rij heeft het Britse pond verloren van de Amerikaanse dollar. Dat is de langste verloren reeks in 4,5 jaar, volgens Bloomberg. De verwachting van investeerders is immers dat de Bank of England (BoE) de rente zal verhogen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

21 jaar bouwen en deze mijn is nog altijd niet operationeel

Sinds 1993 wordt in Zuid-Afrika aan de grootste platinummijn gebouwd. Tenminste, dat was het geval. De Zuid-Afrikaanse ministerie van Mineralen heeft de aflevering van de bouwvergunning met twaalf weken vertraagd.

De reden? Ivanhoe Mines, een bedrijf van miljardair Robert Friedland, is niet duidelijk genoeg over hoe de naburige gemeenschap van de mijn zou kunnen profiteren. Beleggers in en financiers van het project kunnen alleen maar hopen dat Friedland en de overheid snel tot een akkoord kunnen komen.

Anders kan de 1,6 miljard USD kostende mijn wel eens tot een vaag idee blijven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

Grafiek: Verrassende gelijkenis tussen Zilver en bitcoin.

De grafiek tussen bitcoin en zilver is treffend. De gelijkenis is hallucinant. Zilver is terechtgekomen in een dalende trend en van bitcoin kun je hetzelfde zeggen. Zilver zit in een bearmarket sinds zijn top van mei 2011, bitcoin zit ook in dalende lijn sinds eind 2013. Daarom is het interessant om de trend van beide te vergelijken.

De gelijkenis van de bewegingen is opmerkelijk. Zilver maakt zojuist nieuwe dieptepunten, zal BTC volgen of gaan voorlopen. Merk ook op hoe de bewegingen in bitcoin 3 keer sneller gebeuren. Dus volgend jaar zou bitcoin de richting van zilver kunnen voorspellen. Zilver heeft het voorbeeld gegeven en bitcoin is in tijd aan het accelereren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

Al het goud trekt naar China. Niet te verwonderen dat de prijzen niet stijgen

Zowel goud als zilver hebben vandaag een scherpe daling gekend, volgens MineWeb. Dat is het gevolg van het stimulusprogramma waaraan de Federal Reserve een einde heeft gesteld en een grote verkoopgolf van futures op de goudmarkt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

Verenigd Koninkrijk betaalt deel schuld Eerste Wereldoorlog af

De Britse regering gaat leningen uit de Eerste Wereldoorlog aflossen. Het is daarmee de eerste betaling van oorlogsleningen in 67 jaar.

Het gaat om een betaling van 218 miljoen pond (277 miljoen euro) op een totale schuld van 2 miljard pond (2,5 miljard euro).