Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 18601 tot 18605
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 12 oktober 2014

Goud en zilver report (Week 41)

De Amerikaanse centrale bank maakte bekend dat er voorlopig nog geen renteverlaging aan zit te komen, nieuws dat zorgde voor een verzwakking van de dollar en een opwaartse koersbeweging voor de edelmetalen. De goudprijs steeg de afgelopen week van €952,20 naar €969,11 per troy ounce (+1,78%), terwijl de prijs voor een kilo zilver steeg van €432,87 naar €442,81 (+2,3%).

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 12 oktober 2014

Hoe de dollar aan zijn einde zal gaan komen

Onlangs schreven een paar Biflaten over de rol van de dollar en haar verhouding met de overige andere valuta’s. Terecht overigens en daar wordt hier wat verder op ingehaakt.

De stellingname daarbij is als volgt: Alle valuta’s ter wereld zijn tegenwoordig op de één of andere manier afgeleiden van de dollar. Naast valuta’s zoals de Russische Roebel, de Chinese Yuan, Japanse Yen en Euro, dus ook de zwakkere broeders zoals de Bolivar en de Peso, uit respectievelijk Venezuela en Argentinië. Zo lang deze gebruikt kunnen worden om dollars aan te kopen, en dat geldt dan voor zowel de officiële als de zwarte markten, zullen zij in circulatie blijven.

[...]

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zondag 12 oktober 2014

Andreas m Antonopoulos onderwijst de Canadese senaat over Bitcoin

8 oktober was Andreas m Antonopoulos te gast bij de Canadese senaat. Hij was daar bij een hoorzitting van de commissie voor Bankieren en Handel om de daar aanwezige senatoren alles uit te leggen over Bitcoin. Het is, wat mij betreft, de beste video die ik tot nu toe gezien heb waarin correct uitgelegd wat bitcoin is en wat het kan zijn. En geloof me, ik heb er al een hoop gezien de afgelopen jaren. De video duurt bijna 2 uur maar is zeker de moeite waard om te kijken!

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: zondag 12 oktober 2014

Rusland lost $53 miljard af

Despite the reassuring narrative from The West that Russia faces "costs" and is increasingly "isolated" due to sanctions for its actions in Ukraine, the most recent data suggests reality is quite different. First, capital outflows slowed dramatically in Q3 (from $23.7 billion in Q2 to $13 billion in Q3) with September seeing capital inflows for the first time since Sept 2013. Second, Russia's current account surplus was significantly stronger than expected ($11.4 billion vs $8.8 billion expected) driven by increased trade. Third, and perhaps most crucially, Russia paid down a massive $52.8 billion in foreign debt as Putin "de-dollarizes" at near record pace, reducing external debt to the lowest since 2012.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 12 oktober 2014

IMF waarschuwt voor "financiƫle ebola's"

De aanhoudend lage groei maakt de internationale economie bijzonder kwetsbaar voor nieuwe schokken. Politici moeten daarom de moed hebben de noodzakelijke hervormingen door te voeren om de groei te stimuleren. Dat stelden de 188 lidstaten van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vandaag na afloop van hun jaarvergadering.