Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 18606 tot 18610
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

Goudprijs onder kostprijs Goud

Kostprijs van Goud ligt boven de huidige goudprijs van bijna $1200 per troy ounce. In juli van 2014 gaf de CEO van Randgold Resources al dat de sector niet winstgevend kan zijn bij een goudprijs die lager staat dan $1300 voor een troy ounce. In de jaren negentig was een soortgelijke situatie aan de hand. Het aanbod nam af en de goudprijs schoot omhoog. De gemiddelde concentratie van goud in de grond in aan het afnemen van 2,6 gram per ton naar bijna 1 gram per ton.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

Goud zal weldra afrekenen met zijn verleden

De edelmetalen zitten nu enkele jaren in een dalende trend. Vorige week hebben na goud ook zilver en platina een sterke stijging neergezet. Ze hebben alle drie een trend ommekeer laten zien. Dit is op korte termijn positief voor de edelmetalen. Het is afwachten of deze trend zich verder zet. Zilver heeft een sterkere stijging laten zien dan goud. De zilver tot goud ratio is gedaald van 74.5 naar 73, maw er zijn 73 ounces zilver nodig voor 1 ounce goud. Zilver volgt altijd met een sterkere daling de prijsdaling van goud. In omgekeerde richting is de stijging ook sterker. Hier zijn 5 redenen waarom deze tijdelijke stijging zich kan omzetten naar de lange termijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

Toch wel een vroege renteverhoging?

De Amerikaanse economie draait inmiddels op volle toeren en als gevolg daarvan is er de afgelopen maand een einde gekomen aan het stimuleringsbeleid van de Amerikaanse centrale bank. De Fed heeft er voor gekozen om de geldkraan dicht te draaien en de beurzen leken daar wel mee akkoord te gaan.

Wat er in die tijd allemaal er na is gebeurd ging in snel vaart. De Bank of Japan en de Europese centrale bank hebben juist extra stimulerende maatregelen aangekondigd. En het is helemaal toevallig wanneer wij u vertellen dat dit alles gebeurde in een tijdbestek van 8 dagen.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Zo'n 30% Nederlandse goud ligt nu in eigen kluis

Het is niet langer verstandig de helft van ons goud in één deel van de wereld te houden. Misschien was dat tijdens de Koude Oorlog nog wenselijk, nu niet meer.

[...]

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: maandag 24 november 2014

DNB past locatiebeleid goudvoorraden aan

Om zeker te zijn van een betere risicospreiding heeft de DNB besloten om een deel van de goudreserves terug te halen uit de VS.

Een andere bijkomende reden is ook het consumenten vertrouwen een boost te geven om kenbaar te maken dat we genoeg middelen in Nederland hebben om de crisis te kunnen beteugelen.

[...]