Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 18606 tot 18610
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

Prijs van Zilver naar nivo van 2010

Prijs van Zilver daalt naar nivo van begin 2010 31 oktober 2014 in Zilver

Prijs van zilver schoot gisteren en vanochtend hard omlaag. De zilverprijs verloor in 2 dagen tijd bijna 6% van haar waarde. Over een wat langere periode is de daling van de prijs van zilver nog veel groter. Dit jaar daalde de zilverprijs ruim 16%, gemeten in Amerikaanse Dollars. Voor de belegger in de Eurozonde was de pijn wat minder, ruim 8% lager in 2014.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

Specialisten bekvechten over de goudprijs

Het verhaal van het goud is eigenlijk heel eenvoudig te reconstrueren. Er zijn de voorstanders en er zijn de tegenstanders van het goud en beide partijen gunnen elkaar het licht in de ogen niet. De pro’s worden in het gezicht uitgelachen door de contra’s, het omgekeerde geldt natuurlijk ook. Maar wat moeten buitenstaanders hier van geloven?

Gina Sanchez, eigenaar van Chantico Global, heeft zich de afgelopen maanden opgeworpen tot woordvoerder van het kamp van de contra’s. Zij heeft de handschoen opgenomen tegen mensen als Peter Schiff die al jarenlang tegen iedereen die het horen wil zegt dat in het geval van goud, zilver, platina, palladium en de andere edele metalen het laatste woord bijlange na nog niet is gevallen.

Sanchez windt er geen doekjes om: goud is overgewaardeerd. Maar daarna maakt ze een denkfout door onvoldoende argumenten aan te dragen om die uitspraak te schragen. Ze beperkt zich tot de stelling dat het goud al jarenlang overgewaardeerd is. Tegenover wie of wat, dat komen we echter niet aan de weet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

Zorgt de daling van de olieprijs voor een grote opportuniteit?

De daling van de olieprijs zorgt voor een daling van de benzineprijs aan de pomp. Voor de consument is dit een goede zaak. Maar een olieprijs van $ 80, is dat ook goed voor de aandelen uit de oliesector? De laatste weken zijn deze aandelen alvast fors in waarde gedaald. Overdrijft de markt of is dit terecht?

De schalie revolutie in de Verenigde Staten is ongezien. In 2005 importeerde het land nog 60 % van zijn olie, nu is dat maar 30 % – het laagste niveau sinds 1995. Met een olieprijs van $ 100 was iedereen tevreden: er was een sterke groei van het aantal jobs, oliebedrijven verdienden veel geld en de prijs van de olie aandelen ging omhoog.

De daling van de olieprijs naar $ 80 heeft echter het een en ander verstoord. Veel bedrijven uit de schalie industrie gaan het moeilijk krijgen als de olieprijs onder $ 80 daalt. De bedrijven hebben de laatste jaren $ 190 miljard geleend via obligaties. De rente op die obligaties moet betaald worden. En het is niet dat ze de productie kunnen verminderen, een overaanbod kan een stijging van de olieprijs dan ook in de weg staan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

In welke mate wordt ook de olieprijs gemanipuleerd?

We hoeven er ongetwijfeld geen tekening bij te maken: op de oliemarkten gebeuren vreemde zaken. Ongeveer 2 jaar deed de olieprijs ongeveer niets. De wetten van vraag en aanbod leken geen enkele invloed meer te hebben op de prijs van een vat ruwe olie, of het nu Brent of West Texas Intermediate was.

In de zomer ging de olieprijs plots dalen zonder dat daar een plausibele reden voor beschikbaar gesteld werd. Want de meeste waarnemers hadden de risico’s juist aan de bovenzijde verwacht en dat op basis van een veelvoud van factoren. De wereldeconomie heette bijvoorbeeld aan de beterhand te zijn en dat stimuleert meestal de vraag naar ruwe olie.

Het spreekt voor zichzelf dat onrust in de wereld in gewone omstandigheden de olieprijs naar omhoog duwt. Maar dat gebeurde ditmaal ook niet. Aan onrust was en is geen gebrek maar die onrust is blijkbaar niet van die aard om de olieprijs naar hogere prijsniveaus te kunnen duwen. Inderdaad, een vreemde zaak.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

Deze landen krijgen de zenuwen van de lage olieprijs

De lage olieprijs gooit de geopolitieke plannen van een aantal landen danig in de war.

Ruwe olie is nu erg goedkoop: de prijs staat op 83 dollar per vat. Goed nieuws voor de westerse consument: die is minder geld kwijt aan de pomp, en stookkosten zullen lager uitvallen. Maar een aantal andere landen zullen balen...