Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 18611 tot 18615
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

Ook Wall Street viert opendraaien geldkraan Japan

De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met flinke winsten geopend. De onverwachte extra stimulans van de Japanse centrale bank wordt ook op Wall Street enthousiast onthaald.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

Oekraïne heeft zijn zin gekregen en krijgt gas van Rusland. Toch is er maar een ding dat Poetin echt wil

De persoon die energie weet te beheersen, controleert de loop van de geschiedenis. Dat is altijd zo geweest. Van het moment dat mensen voor het eerst vuur hebben weten te maken tot de dag dat we eindelijk weten hoe we kernfusie op een grootschalige manier in de praktijk kunnen gebruiken, zijn we altijd op zoek geweest om iedereen voor te zijn.

De Russische president Vladimir Poetin is zo iemand. Sinds lang ambieert hij de controle over verschillende energiemarkten om het belang van Rusland aan te tonen. “Zijn opzet om de Amerikaanse dollar te vervangen als de spil in de energiehandel zal mislukken”, schrijft John Mauldin op zijn blog.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

Goudprijs zakt naar laagste niveau sinds 2010

De goudprijs zakte deze week naar het laagste niveau sinds 2010, nadat de Amerikaanse centrale bank bekendmaakte te stoppen met haar stimuleringsprogramma. Hoewel dit niet echt als een verrassing kwam gaf het beleggers vertrouwen dat de centrale bank de situatie goed onder controle heeft. Het uitblijven van een hoge inflatie en de sterke dollar maakt goud minder aantrekkelijk, met als resultaat dat de prijs al enige tijd onder druk staat. Het feit dat de Amerikaanse economie inmiddels weer met 3,5% op jaarbasis groeit drukt verder op de goudkoers.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

Russische bank verhoogt renteniveau

De Russische centrale bank heeft het renteniveau verhoogd met 1,5 procentpunt naar 9,5 procent.

De Russische economie ondervindt veel schade door de sancties die landen hebben ingesteld. Hierdoor neemt onder andere de inflatie in het land toe.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

Goudprijs naar laagste niveau in 4 jaar

De goudprijs is verder gedaald naar het laagste niveau sinds juli 2010. Investeerders laten het edelmetaal links liggen nu het duurder geworden is met de stijging van de dollar en minder nuttig als veilige belegging nu de aandelenmarkten in de plus gaan.