EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 18616 tot 18620 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 4 februari 2015

S&P schikt voor miljarden in hypothekenkwestie met justitie VS

De Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) wordt in eigen land niet langer vervolgd omdat het onzorgvuldig te werk is gegaan bij de beoordeling van bepaalde hypotheekbeleggingen.

De Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) wordt in eigen land niet langer vervolgd omdat het onzorgvuldig te werk is gegaan bij de beoordeling van bepaalde hypotheekbeleggingen.

De firma heeft samen met moederbedrijf McGraw Hill Financial een schikking met justitie getroffen.

Volgens de overeenkomst, waarvan de details dinsdag openbaar werden gemaakt, betaalt S&P 687,5 miljoen dollar (ruim 600 miljoen euro) aan het ministerie van justitie.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 4 februari 2015

Energiemagnaat nieuwe rijkste man van China

Jack Ma, de topman van internetgigant Alibaba, is niet langer de rijkste man van China. Dat is nu Li Hejun van het zonne-energiebedrijf Hanergy, die zijn vermogen op een jaar tijd bijna verdrievoudigd heeft tot 26 miljard dollar (23 miljard euro). Dat blijkt uit een studie van het Chinese onderzoeksbureau Hurun.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 4 februari 2015

China neemt de volgende stap voor het herstellen van wereldmacht

China is langzamerhand haar historie aan het herstellen als een wereldmacht. Goud speelt een belangrijke rol in deze strategie. Het aanleggen van enorme goudreserves was stap 1. Nu is ook stap 2 genomen in deze strategie, en dat is het bepalen van de goudprijs.

In de huidige situatie is de bijna 100 jaar oude London gold fix verantwoordelijk voor het bepalen van de goudprijs. 4 Westerse banken bellen twee maal per dag onderling om een goudprijs af te spreken. Dit gaat zeer chaotisch en is niet transparant voor de buitenwereld, maar nog erger is dat de prijs gemanipuleerd wordt. Barclays is namelijk al veroordeeld voor het manipuleren van de goudprijs.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 4 februari 2015

Sterk herstel olieprijzen houdt aan

Olie werd vandaag flink duurder nadat opnieuw een aantal olieconcerns aankondigde dit jaar veel minder te zullen investeren dan in het recente verleden. BP, de Europese nummer twee achter Shell, verwacht dit jaar 20 miljard dollar aan kapitaaluitgaven, waar eerder nog werd uitgegaan van 24 à 26 miljard dollar.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 3 februari 2015

Yanis Varoufakis: Het falende dollarsysteem na Bretton Woods

Yanis Varoufakis blijkt uitermate goed op de hoogte van de wereldwijde problematiek die ontstaan is nadat de koppeling tussen de dollar en goud in 1971 werd losgelaten. In deze lezing op de Columbia University legt hij de vinger precies op de gevoelige plek. Een briljante samenvatting van ons losgeslagen internationale financiële systeem door een man waar we nog heel veel van zullen horen!

Lees verder op Marketupdate.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs