Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 18616 tot 18620
Bron: The BIG RESET
Geplaatst: maandag 24 november 2014

W. Middelkoop - Deutsche Bank: ‘Debt cancellation being the end game’

Deutsche Bank’s Jim Reid is quite an influential commentator. His research is send to many insiders of the financial industry. Zerohedge last week reported on Reid’s comments about his clients talking about ‘debt cancellation being the end game’. Because this subject is not reported in the MSM (mainstream media) we quote from his report;

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Nederland: economische groei stokt, de schulden lopen op

De afgelopen jaren wordt er veel gepraat en geschreven over economische groei. We kunnen eens kijken in de statistieken van het CBS hoeveel de Nederlandse economie de afgelopen jaren is gegroeid.

In 2001 bedroeg het Nederlands Binnenlands Bruto Produkt per hoofd van de bevolking 29.899 euro. Dat bedrag liep gestaag op 38.811 euro per Nederlander in 2008. Maar daarna kwam de klad erin. In 2013 kwam het Bruto Binnenlands Produkt uit op 38.368 euro per Nederlander (minder dan in 2008).

Het energieverbruik per hoofd van de bevolking bleef tussen 2001 en 2008 min of meer gelijk rond 5,8 ton-olie-equivalent. Maar sinds 2007 is het energieverbruik per hoofd van de bevolking afgenomen met 11% tot 5,17 ton-olie-equivalent in 2013.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Hoera! De wereld telt nog meer rijken!

Het gaat lekker met de superrijken. Ondanks de zwalpende globale economie, komen er toch meer miljonairs en miljardairs bij op deze aardbol. ‘Superrijk’ ben je, indien je meer dan 30 miljoen dollar aan bezittingen hebt. Voor mensen die leven van afgunst; hier volgt het overzicht:

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: maandag 24 november 2014
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 november 2014

ECB heeft geen tijd te verliezen

Japan kwam recent met slecht nieuws naar buiten: de economie aldaar is opnieuw in een recessie beland. Een duidelijk signaal voor de Europese autoriteiten, die alles op alles moeten zetten om economisch het hoofd boven water te houden. Sommige signalen wijzen namelijk op een Japans scenario voor Europa. Toch zijn er een aantal duidelijke verschillen tussen wat in Japan is gebeurd en wat hier te gebeuren staat. Europa was namelijk gewaarschuwd toen de crisis uitbrak. En tot nader order is een gewaarschuwd man er nog altijd twee waard. Wat zijn de verschillen tussen toen en nu?

Het antwoord van de Europese overheden kwam sneller dan dat in de tijd van de Japanse overheden, aldus Bank Degroof. Aanvankelijk verkozen sommige regeringen om hun banken in moeilijkheden met overheidsgeld te herkapitaliseren, zodat zij tegelijkertijd hun eigen tekorten aandikten. Dan moesten zij zelf een beroep doen op Europese hulp door de toename van hun schuld en van hun financieringskosten.