Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 18616 tot 18620
Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: zaterdag 11 oktober 2014

World Gold Council beklaagt zich over Indiase goudmarkt

Volgens de World Gold Council (WGC) moet India meer doen om goud economisch aan te wenden, zo schrijft de Times of India. Hoewel er veel goud aanwezig is in India levert het edelmetaal volgens de WGC te weinig werkgelegenheid en handel op. Er is naar schatting 22.000 ton privaat goud in handen van de Indiase bevolking en in Indiase tempels, edelmetaal dat voornamelijk in de vorm van sieraden bewaard wordt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 11 oktober 2014

Rijkste mens ter wereld pleit voor driedagenweek

Werk Carlos Slim, de Mexicaanse telecomtycoon die meer dan 80 miljard dollar waard is, vindt dat we met z'n allen te veel werken. Slim, die volgens zakentijdschrift Forbes net over Bill Gates wipte als rijkste man ter wereld, pleit voor een werkweek van slechts drie dagen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 oktober 2014

Rick Rule: Blijf sterk geloven in Goud

Rick Rule is zakenpartner van Eric Sprott en blijft sterk geloven in goud vertelt hij aan King World News.

De huidige zwakte van goud is enkel te danken aan de sterke dollar. De sterke dollar is op dit moment overdreven als je ziet waarop hij gebaseerd is.

In deze tijden moet je tegen de stroom in durven gaan, tegendraads zijn. We zijn nu slachtoffer van de korte termijn. Op lange termijn zullen wij vooral de begunstigden zijn. De situatie zal omkeren in het voordeel van goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 oktober 2014

Amerika heeft de zaakjes op orde

Het verschil tussen de Amerikaanse en de Europese economie is de afgelopen tijd alleen maar grote geworden. Terwijl de Europese centrale bank er alles aan doet om deflatie te voorkomen heeft Amerika te maken met het luxe probleem van een te hoge inflatie.

Overigens hoeven ze in Amerika op dit moment ook niet meer te vrezen voor een te hoge inflatie. De CPI cijfers van de afgelopen maanden laten zien dat de inflatie weer tot rust is gekomen en we bewegen rond het Fed-doel van 2 procent.

Dat de Amerikaanse economie sinds het jaar 2009 weer aan het groeien is kunnen we aflezen vanuit de macrocijfers. De Amerikaanse macrocijfers zijn vooral de afgelopen maanden flink verbeterd. In het begin van dit jaar hadden we nog te maken met de strenge winter die Amerika heeft geteisterd, maar sinds het tweede kwartaal is de economie uit de startblokken gekomen.

Op de grafiek hierboven is te zien dat de Amerikaanse economie op dit moment is uitgebroken. Deze grafiek heeft betrekking op het GDP-cijfer en de Non manufacturing ISM. We kunnen zien dat we de afgelopen jaren vooral in een zijwaartse trend bewogen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 10 oktober 2014

Column Kees de Kort | Eindelijk een realistische hotemetoot

Op geheel eigen wijze gaat BNR’s economiecommentator Kees de Kort vandaag in op een waarschuwende mevrouw Lagarde van het IMF, Draghi die de confrontatie aangaat met de Duitsers en de slechte omstandigheden in Japan. "Mevrouw Lagarde heeft 40 procent kans op recessie, in Japan is die kans bijna 100 procent."