Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 18626 tot 18630
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 november 2014

Portugal nadert opnieuw de gevarenzone

Jeroen Dijsselbloem’s woorden uit 2012 moeten we goed in de oren geknoopt houden. De Nederlandse minister van financiën verklaarde destijds bij de redding van Cyprus dat de manier waarop dit varkentje was gewassen een voorbeeld voor de toekomst zou worden. Hij gebruikte daarbij het woord ‘template’.

Dat betekent concreet dat bij een volgende bank of bij een volgend land in moeilijkheden ongeveer op dezelfde manier gehandeld zal worden. Er zou met andere woorden beroep gedaan worden op de deposito’s van de particulieren bij de banken om een reddingsoperatie te helpen financieren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 november 2014

De Amerikaanse crisis in beeld

Op dit moment lijkt alles weer helemaal snor te zitten in Amerika. De Amerikaanse economie is weer aan de betere hand en dat is onder andere goed zichtbaar aan de bedrijfsresultaten van de meeste Amerikaanse bedrijven. Deze bedrijfsresultaten zijn immers de afgelopen kwartalen flink verbeterd.

In het begin van het jaar zag het er allemaal nog heel anders uit. De koude winter had er voor gezorgd dat het bedrijfsleven in Amerika even stil kwam te staan. Als gevolg van dit winterse weer konden de meeste bedrijven tijdens het eerste kwartaal niet overtuigen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 10 november 2014

Column Kees de Kort | Een raket is er niks bij

Het aantal banen voor jongeren in de VS neemt toe, het Nederlandse ondernemersvertrouwen neemt toe en de Chinese export naar Hongkong stijgt enorm. Op geheel eigen wijze gaat BNR’s economiecommentator Kees de Kort in op de macro-economische stand van zaken.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 10 november 2014

China en Rusland willen dominantie dollar verkleinen

De Russische president Poetin heeft tijdens de APEC Business Summit, een topoverleg voor Zuidoost Aziatische landen, gezegd dat de roebel en de yuan een grotere rol moeten spelen in de energiemarkt. Deze verklaring sluit naadloos aan bij de plannen om een tweede gasleiding aan te leggen van Rusland naar China.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 november 2014

Wij hebben bewijs van manipulatie van de goudprijs

De goudprijs wordt op zijn minst beïnvloed en dat is nog zacht uitgedrukt. Het is duidelijk dat er een manipulatie van de goudprijs is. Dit wil niet zeggen dat de manipulatoren verantwoordelijk zijn voor de prijsdaling van $1.900 naar $1.150, maar het wil wel zeggen dat toeval niet bestaat.

Op onderstaande grafiek kan je de beweging van de goudprijs zien van ’s morgens tot ’s avonds. Dit zijn de gemiddelde dagbewegingen van de laatste 5 jaren.

De rode cirkel laat de prijsbeweging zien op het moment dat Londen zijn dagelijkse prijs fixing doet, in de voormiddag en in de namiddag. Juist op deze momenten maakt de goudprijs de grootste bewegingen naar beneden.