Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 18656 tot 18660
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

De middenklasse verdwijnt in #armoede, zo zorg jij dat je er niet bij bent

In de Verenigde Staten ging 95 % van de welvaartscreatie in de eerste 3 jaren van het herstel naar de rijkste 1 %. Straffer nog, het gemiddelde reële huishoudinkomen in de Verenigde Staten ligt op hetzelfde niveau als in … 1999. Over Europa zijn er minder cijfers bekend, maar daar zal de situatie niet veel rooskleuriger zijn.

De gemiddelde netto welvaart van de middenklasse staat, aangepast aan inflatie, momenteel op het niveau van 1989! Het herstel van de economie is een verhaal van vastgoed en aandelen, al de rest doet niet mee. Het zijn dan ook vooral de rijken die vastgoed en aandelen bezitten. Het is dus tijd om er iets aan te doen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

10 krankzinnige dingen die men gelooft op Wall Street

De bankiers van Wallstreet hebben vaak de gekste ideeën. Ze geloofden dat huizenprijzen nooit konden dalen, soms zijn ze bereid om te betalen om geld uit te lenen en ze denken dat geld bijdrukken alle economische problemen oplost. Ze lijken alle contact met de realiteit verloren te hebben. Maar het wordt nog gekker: financieel adviseur Josh Brown stelde een lijstje op met de meest absurde dingen die men gelooft op Wall Street…

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

7.500 banen verdwijnen bij KLM

Doordat luchtvaartmaatschappij KLM in zwaar weer verkeert, verliezen 7.500 mensen hun baan. De luchtvaartmaatschappij gaat werk uitbesteden, waardoor duur KLM-personeel overbodig wordt, zo meldt het Algemeen Dagblad. Een op de vier werknemers moet het veld ruimen, omdat het bedrijf een miljardenschuld heeft.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

ECB koopt 1,7 miljard aan obligaties om economie te stimuleren

Economie De Europese Centrale Bank heeft vorige week voor 1,7 miljard euro aan obligaties opgekocht. Dat blijkt uit cijfers van de bank, meldt Novum.

De ECB kondigde in september al aan dat zij vanaf half oktober ‘covered bonds’, in het Nederlands ook wel pandbrieven genoemd, ging opkopen. Zo wil de centrale bank de kredietverlening in de eurozone een impuls geven en de binnenlandse vraag in de eurolanden stimuleren.

“Als banken geld lenen aan klanten, komt dat bedrag op de balans te staan. Als de ECB zich vervolgens als koper aandient, ontstaat er bij de bank weer ruimte om dat geld opnieuw uit te lenen.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

De laatste keer dat dit gebeurde, had de goudprijs een ULTIEME bodem gezet

Enkele zaken in de goudmarkt zijn in korte tijd enorm aan het veranderen. Het nieuws dat wij hebben vernomen doet ons vermoeden dat er zich verdere structurele veranderingen voordoen op de goudmarkt. Veranderingen die we in geen 15 jaar gezien hebben zelfs.