Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 18656 tot 18660
Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Steeds meer landen willen de goudvoorraad in de eigenlijk kluizen hebben opgeslagen

Steeds meer landen willen de goudvoorraad in de eigenlijk kluizen hebben opgeslagen. Eerder lieten Ecuador, Zwitserland en Duitsland een deel van hun goudvoorraad repatriëren. Voor het terughalen van het goud, lag slechts 11% van de totale goudvoorraad in de kluis van DNB. Na de repatriëring ligt er evenveel goud in Amsterdam (31%) als in New York (31%). Het overige deel van de Nederlandse goudvoorraad ligt opgeslagen in Ottawa en Londen.

[...]

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Nederland haalt 130 ton goud terug uit de VS

De Nederlandsche Bank heeft in het diepste geheim een deel van haar goudvoorraad uit New York teruggehaald, zo bericht de Telegraaf vandaag. Met een geheime operatie werd 20% van de totale goudvoorraad (ongeveer 130 ton) overgebracht van de Federal Reserve in New York naar de goudkluis van de Nederlandsche Bank.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Topbeleggers onder elkaar: George Soros spekt obligatiekoning Bill Gross met half miljard

Bill Gross, de obligatiekoning en mede-oprichter van vermogensbeheerder Pimco. Gross werd er bij Pimco uitgewerkt, maar is inmiddels druk met zijn nieuwe bedrijf Janus Capital. Foto EPA

Obligatiekoning Bill Gross, recentelijk de deur uitgewerkt bij het door hem mede-opgerichte Pimco, maakt een vliegende start met zijn nieuwe bedrijf Janus Capital. Wat daarbij hielp was een cheque van een half miljard dollar van George Soros, ook een beleggingsfenomeen. 

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Nederland koploper in de Europese digitale-infrastructuursector

Nederland is een koploper in de Europese digitale-infrastructuursector. Bovendien draagt de Nederlandse digitale infrastructuur significant bij aan onze internet-­economie die op zijn beurt weer zorgt voor groei in werkgelegenheid. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Deloitte, in opdracht van AMS-IX, DHPA, ECP, SIDN, NBIP, Nederland ICT, NLnet en

Bron: bitcoinweb.nl
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Interview: Wat is Bitcoin en wat zijn bitcoins financieelrechtelijk gezien?

Jaap Vriesendorp publiceerde recent zijn scriptie over de financieelrechterlijke status van Bitcoin en Bitcoin-dienstverleners. Dit deed hij ter afronding van zijn master aan de faculteit der rechtsgeleerdheid van de Universiteit Amsterdam. In zijn onderzoek geeft Vriesendorp antwoord op de vraag “Wat is Bitcoin en wat zijn bitcoins financieelrechtelijk gezien?” Wij stelde Vriesendorp enkele vragen over zijn onderzoek.