Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 18656 tot 18660
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 9 oktober 2014

Huizenprijzen stijgen 3,9 procent

De huizenprijzen zijn in het derde kwartaal 3,9 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 oktober 2014

Super bear Marc Faber voelt zich prima in zijn vel

Investment guru Marc Faber ziet overal onheil opduiken en adviseert zijn lezers dan ook regelmatig om tijdig dekking te zoeken voor de komende gebeurtenissen. Die adviezen zijn natuurlijk niet nieuw, Faber zit al maandenlang op het spoor van doemdenken en lijkt ook niet van plan om daar van af te stappen.

In CNBC Asia’s “Squawk Box” kwam hij vertellen wat we eigenlijk al lang wisten: koop grondstoffen, grondstoffen en nog eens grondstoffen. Maar in het interview brak hij ditmaal een lans voor een investering in de landbouwsector waarbij hij enkele van zijn favoriete aandelen voorstelde die noteren op de beurzen van Shanghai en Hong Kong.

Faber benadrukte nog maar eens dat hij een speciaal boontje heeft voor aandelen van bedrijven die plantages uitbaten. In een breder perspectief is eigenlijk alles interessant wat van ver of van dichtbij met landbouw te maken heeft. De investeerders mogen zich daarbij niet laten afschrikken door tussentijdse bewegingen in de prijzen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 9 oktober 2014

Opnieuw Duitse domper: export krimpt met 5,8 procent

De export van Duitsland is in augustus met 5,8 procent gedaald in vergelijking met een maand eerder.

Het handelsoverschot van Duitsland kwam uit op 14,1 miljard euro, tegen een aangepaste 23,5 miljard euro een maand eerder.

Uit recente cijfers blijkt dat de Duitse economie in toenemende mate zucht onder de malaise in Europa, de voornaamste afzetmarkt. Ook de spanningen met Rusland zetten de Duitse economie onder druk. De Duitse industrie, tot voor kort een economisch lichtpuntje in een verder duister Europa,

ING-econoom Carsten Brzeski zei in een reactie dat het de sterkste exportdaling voor Duitsland is sinds januari 2009. Volgens Brzeski is de Duitse economie in augustus stilgevallen, na tegenvallende cijfers over de Duitse industrie in die maand. De econoom denkt dat in september een klein wonder nodig is om te voorkomen dat de Duitse economie in het derde kwartaal opnieuw krimpt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 9 oktober 2014

Een bonte verzameling van plekken waar Duits overheidsgeld verdwijnt

Zeevissen kweken op 600 kilometer uit de kust, 200 miljoen euro voor een glazen dak over een snelweg en een opknapbeurt van miljoenen voor een schip dat niet meer nodig is. Het jaarlijkse zwartboek met verspilling van Duits belastinggeld is weer dik.

De Duitse bond van belastingbetalers publiceerde dinsdag een bonte verzameling van plekken waar overheidsgeld verdwijnt.

Duitslandnieuws.nl dook in het rapport en verzamelde zes voorbeelden van bizarre projecten waar belastinggeld mee is gemoeid.

Bron: ad.nl
Geplaatst: donderdag 9 oktober 2014

IMF: overheidstekort Nederland slinkt verder

Het overheidstekort van Nederland slinkt de komende jaren verder, terwijl de staatsschuld vanaf 2015 gaat dalen. Dat voorspelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een vandaag gepubliceerd rapport over de financiën van 's werelds rijkste landen.

Het IMF verwacht dat het tekort volgend jaar zakt van 2,5 naar 2 procent van het bruto binnenlands product (bbp), en verder daalt naar 1,5 procent in 2017 en 0,8 procent in 2019. De staatsschuld piekt volgens de modellen van het fonds in 2015 op 69,6 procent van het bbp. Vanaf 2016 wordt een daling voorspeld, die ervoor zorgt dat de schuld in 2019 overeenkomt met ruim 65 procent van de omvang van de economie.