Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 18666 tot 18670
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Japanse importeurs kiezen dollars voor hun geld

Volgens MarketWatch heeft de Amerikaanse dollar vandaag aan sterkte gewonnen tegenover de Japanse yen:”De grote honger van Japanse importeurs hebben de Amerikaanse valuta omhoog gestuwd.”

Gisteren is de wisselkoers gestegen naar 108.37 JPY/USD van 108,02 JPY/USD. Dat is een hele verbetering voor de dollar nadat een koers is vastgesteld op 107,75 JPY/USD. MarketWatch meldt dat die prijs de laagste is sinds 17 september:”Dat zou een reactie kunnen zijn op de slechte economische vooruitzichten die het IMF bekend heeft gemaakt.”

Toch hebben valutabeleggers zich snel herpakt want in slechts één nacht is de dollar weer iets meer gegroeid. Al heeft, zoals eerder vermeld, de importmarkt in Japan daar iets mee te maken: de dollaraankopen gebruiken importeurs om zich in te dekken in commerciële transacties.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

40% kans op nieuwe recessie in de eurozone

Economisch gaat het niet goed, laat dat duidelijk zijn. Tot enkele maanden geleden was het plaatje duidelijk. Duitsland was de sterkhouder van de Europese economie en kende zichzelf vanwege die positie het recht toe om andere Europese landen de les te lezen. De Duitsers hadden enkele jaren geleden de hervormingen doorgevoerd die ook elders dringend moesten gebeuren. Vooral Zuid-Europa werd hard aangepakt.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Marc Andreessen: Ons financieel systeem kan op de schop

De huidige werking van het financieel systeem kan helemaal op de schop. We hebben geen datacenters en een leger van mensen nodig om onze online financiële gegevens te verwerken. Het kan gewoon met veel minder.

Stel dat we vanaf nul moeten beginnen aan een nieuw financieel systeem dan zouden we nooit tot een systeem komen zoals we dat nu kennen.

Als mensen de smaak te pakken heb van iets dat beter werkt dan zullen mensen daar ook gebruik van maken zonder achterom te kijken. Er zullen anderen zijn die dan het argument aanhalen dat er veranderingen  zijn omwille van de huidige problemen met de banken. Banken zullen er alles aan doen om hun positie te behouden en zelfs die veranderingen als illegaal proberen te bestempelen.

Ons huidig systeem van leningen toekennen is volledig achterhaald. De bankier probeert nu nog de klant te doorgronden via een interview, zijn karakter te lezen om al dan niet een lening toe te staan. Dit noemt men de kwalitatieve manier. Dit is achterhaald.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Han de Jong: Waarom Draghi terecht behoedzaam omgaat met geldkraan ECB

Het besluit van de Europese Centrale Bank om de geldkraan niet wijd open te zetten door op grote schaal staatsobligaties op te kopen met verse euro’s, viel erg slecht op de aandelenbeurzen. Toch is het terecht dat president

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

11.7 procent van de wereld is in oorlog

Kan het Midden-Oosten nog ooit tot rust gebracht worden? Het is natuurlijk wat moeilijk om een antwoord op deze vraag te formuleren want uiteindelijk kan niemand met enige mate van betrouwbaarheid in de toekomst kijken. Feit is evenwel dat de situatie allesbehalve de goede richting uitgaat.

Een voorbeeld daarvan is Libië dat nog altijd door een burgeroorlog wordt geplaagd waar eigenlijk niemand nog over spreekt. Blijkbaar is het de gewoonste zaak van de wereld dat de verschillende fracties in dat land elkaar op grote schaal blijven bestrijden. Het enige wat voor de markten telt is dat de olie nog altijd rijkelijk vloeit, al de rest is bijzaak.

Libië is zeker geen alleenstaand geval. ISIS, de radicale islamitische organisatie die al-Queda te soft vindt, heeft inmiddels al 35 procent van het Iraaks grondgebied in handen en controleert een groot deel van de belangrijke oliebronnen van het land. ISIS lijkt niet van plan om de wapens snel neer te leggen, wel integendeel.

Vergeet de geopolitieke risico’s niet, zo luidt de waarschuwing die we de wereld willen insturen: 11.7 procent van de wereld is in oorlog. Dat betekent dat meer dan 1/10de van de totale wereld zoals we die kennen met oorlog in 1 of andere vorm te maken hebben. Wie zei daar ook al weer dat de wereld een vreedzame plaats is geworden?