Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 18666 tot 18670
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

Amerikanen dreigen hun hand te overspelen

De Amerikaanse president Barack Obama waagt het nog steeds om een grote mond op te zetten om de rest van de wereld af te blaffen. Er kan ergens in de wereld een brandhaard zijn of Obama en de Amerikaanse regering staan klaar om hun commentaar de wereld in te spuien.

Nochtans is de track record die de Amerikaanse president kan voorleggen alles behalve indrukwekkend. De buitenlandse politiek van de U.S. was in de afgelopen jaren een grote flop. Een militaire interventie is Afghanistan is een gigantische flop geworden, van een stabilisatie van de situatie aldaar is in de verste verte geen sprake.

Hetzelfde geldt voor Irak waar het Amerikaans leger nu al voor de 3de keer tussenbeide moest komen en elke keer is de situatie nog verder uit de hand gelopen t.o.v. de vorige interventie. Over Syrië zullen we maar zedig het zwijgen toe doen, evenals over Palestina en Oekraïne. Niets lijkt de Amerikanen nog te lukken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

'Aantal miljardairs verdubbeld sinds crisis'

Het aantal miljardairs is sinds het uitbreken van de mondiale economische crisis meer dan verdubbeld. De 85 rijkste personen ter wereld bezaten bovendien evenveel als de armste helft van de wereldbevolking.

Dat stelt Oxfam Novib woensdag in een rapport dat het verschil moet illustreren tussen het vermogen van de rijksten der aarde en de armoede in grote delen van de wereld.

Wereldwijd hebben 1645 mensen een vermogen van meer dan een miljard dollar. Ook het aantal miljonairs dikte aan, van tien miljoen in 2009 naar 13,7 miljoen vorig jaar. De 85 rijksten, aangevoerd door de Mexicaan Carlos Slim, zagen hun bezit vorig jaar samen met 244 miljard dollar toenemen. Dat is een half miljoen dollar per minuut, aldus Oxfam Novib, dat met het rapport een campagne lanceert om de enorme verschillen aan de kaak te stellen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

Hoe meer Draghi op Yellen probeert te lijken, hoe meer hij haar problemen overneemt

Een tijdje geleden is de Europese Centrale Bank (ECB) in een gevecht verwikkeld met de lage inflatie, slechte economische prestaties en een arbeidsmarkt dat op z’n buik ligt – goed, het laatste is misschien niet helemaal de schuld van de immer innemelijke Mario Draghi.

En toch, is er iets niet pluis met de manier waarop de ECB de economie terug terug rechtop probeert te krijgen.

Volgens Bloomberg leidt zijn strijd met deflatie tot een welbekend fenomeen dat hiervoor vooral in de Verenigde Staten voorkwam: inkomensongelijkheid.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

Dit zijn de 5 rijkste Chinezen

Voor het eerst staat Alibaba-oprichter Jack Ma boven aan de lijst van rijkste Chinezen. Maar wie zijn de andere rijkaards in de belangrijkste economie van Azië?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

Is goud overgewaardeerd of niet?

Is goud overgewaardeerd of is goud niet overgewaardeerd? Dit is blijkbaar een moeilijke vraag waarop verschillende antwoorden mogelijk zijn. Alles hangt namelijk samen met de manier waarop naar de goudmarkt wordt gekeken. Feit is in ieder geval dat de goudprijs niet echt van de grond komt.

Eigenlijk is er sprake van tegenstrijdige factoren op de markt. Aan de ene kant was er het bericht dat de ETFs, de fondsen die beursgenoteerd zijn en waarvan er een aantal rechtstreeks investeren in goud, opnieuw een in- in plaats van een outflow laten optekenen. Er zijn dus meer particuliere investeerders die goud kopen.

De interesse van de particuliere investeerders voor goud is zelfs bijna de grootste in twee jaar. Maar daar staan dan weer de cijfers van de World Gold Council tegenover. Deze organisatie berichtte dat de vraag naar goud in het 2de kwartaal op jaarbasis met 185 ton is gedaald. Het betreft de totale vraag, dus alle marktpartijen samen.