EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
66
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 18671 tot 18675
Geplaatst op: zondag 7 december 2014

'Normale bank is winstgevender dan zakenbank'

Banken die geld aantrekken van spaarders en dat weer uitlenen hebben de afgelopen jaren hogere en meer stabiele winsten geboekt dan banken die vooral afhankelijk zijn van de markten en van eigen handelstransacties. 

Banken die geld aantrekken van spaarders en dat weer uitlenen hebben de afgelopen jaren hogere en meer stabiele winsten geboekt dan banken die vooral afhankelijk zijn van de markten en van eigen handelstransacties. 

Dat stelt de Bank voor Internationale Betrekkingen (BIS) in zijn zondag gepubliceerde kwartaalbericht.

De BIS onderzocht 222 commerciële banken uit 34 landen die voor hun financiering vooral afhankelijk zijn van door klanten ingelegd spaargeld (retail), van financiering via obligaties en leningen van andere banken (wholesale) of van eigen handel en beleggingen (investment banks).

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zondag 7 december 2014

Dit is wat gebeurde toen een website besloot één dag lang enkel goed nieuws te publiceren

Toen de Russische website City Reporter in het kader van een experiment besloot om één dag lang enkel goed nieuws te publiceren, verloor het tweederde van zijn lezers. Dat zelfs slecht nieuws als goed nieuws werd verpakt, veranderde weinig of niets aan de leesbereidheid van de bezoekers, schrijft Adam Epstein in het webmagazine Quartz.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zondag 7 december 2014

Dollar en olie risico voor kwetsbare markt

De aansterkende dollar en de dalende olieprijs kunnen de komende tijd zorgen voor problemen op de financiële markten. De afgelopen maanden hebben aangetoond dat die nog altijd zeer kwetsbaar zijn en vooral worden gesteund door de acties van centrale banken. Dat stelt de Bank voor Internationale Betrekkingen (BIS) in zijn zondag gepubliceerde kwartaalrapport.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zondag 7 december 2014

China zweert bij voorzichtige economische groeipolitiek

De Chinese overheid zal zijn huidig gematigd monetair beleid handhaven en volgend jaar een voorzichtige economische groeipolitiek volgen. Dat heeft de Chinese regering gemeld, nadat ook president Xi Jinping zich eerder al in dezelfde richting had uitgelaten. Een aantal economen had nochtans gehoopt op bijkomende stimuleringsmaatregelen om te vermijden dat de Chinese economie te snel zou afkoelen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zondag 7 december 2014

Goud zal zich nu moeten bewijzen

Is het einde van de supercyclus bij de grondstoffen in zicht? Het lijkt ons hoogst voorbarig om met dergelijke conclusies uit te pakken, hoewel het de afgelopen dagen aardig leken te stuiven op een aantal markten. Olie en goud kregen de meeste aandacht, maar vele beleggers zagen over het hoofd dat de koperprijs terugviel onder 3 dollar.

Opvallend was dus inderdaad dat goud een mooie vuist wist te maken en hoger ging, waarbij de goudprijs zich bijzonder volatiel gedroeg. Dit na toch geen al te best nieuws uit Zwitserland, waar beslist werd om de reserves van de Centrale Bank dan toch maar niet in goud om te zetten. Iets wat stijgt op slecht nieuws verdient volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas altijd aandacht. Maar het is nog te vroeg om te besluiten dat goud uitzijn neerwaartse trend is gebroken.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs