Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 18671 tot 18675
Bron: wordpress.com
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Is er te weinig vraag naar moeilijk winbare, dure aardolie?

De prijs voor een vat aardolie is gedaald naar ongeveer 85 dollar. Deskundigen wijten de prijsdaling aan een afgenomen vraag naar aardolie, terwijl de wereldwijde olieproduktie min of meer gelijk gebleven is.

De deskundigen van het International Energy Agency (IEA) in Parijs en het Energy Information Agency (EIA) in de VS denken dat de vraag naar aardolie nog jarenlang gelijk zal blijven of zelfs verder zal stijgen.

Een tabel uit het Medium Term Oil Market Report 2013 van het IEA:

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Goudmijnen naar laagste waardering in dertig jaar

Aandelen van goudmijnen zijn in dertig jaar tijd niet meer zo laag gewaardeerd geweest als nu, zo blijkt uit een analyse van Bloomberg. Door de daling van de goudprijs zijn veel mijnen niet meer rendabel. Daardoor is veel aandeelhouderswaarde al verdampt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Conventioneel marktmechanisme is niet aan goud besteed

heeft Bloomberg uitgepakt met het nieuws dat de Chinese goudinvoer vanuit Hong Kong op het hoogste niveau staat in vijf maanden. “Toch is dat niet het hele verhaal”, zegt MineWeb,”dat bericht gaat enkel over de import naar het continentale China.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Nieuws dat beleggers blij maakt: Lloyds ontslaat 9000 mensen

De Britse bankenreus Lloyds heeft net vanmorgen haar resultaten bekendgemaakt: voor het derde kwartaal zijn de opbrengsten gestegen met 41%. Tegelijk sluit het bedrijf 150 filialen en stuurt het 9 000 mensen de laan uit.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Column Kees de Kort | Kredietverlening onder druk

Komt de kredietverlening in Europa op gang of niet? Dat is de vraag waarover macro-econoom Kees de Kort zich vandaag buigt. “We leven in een kredietmaatschappij en het is heel simpel: als de kredietverlening niet toeneemt, gaat er geen economisch herstel optreden.”