Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 18676 tot 18680
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 8 november 2014

De 'Dollar Standaard' zadelt wereld met problemen op

We leven in een financieel systeem waar de dollar als wereldreservemunt fungeert. Sommigen gaan nog een stapje verder door te verklaren dat de Dollar Standaard van kracht is. Dat zou onder andere moeten blijken uit het feit dat de dollar als wereldreservemunt ook dienst doet om olie en alle mogelijke grondstoffen af te rekenen. Er zijn echter 3 problemen waar de Dollar Standaard ons mee heeft opgezadeld

Een eerste vervelend neveneffect van de Dollar Standard is dat landen die grote voorraden aan valutareserves als gevolg van overschotten op de lopende rekening of betalingsbalans met economische oververhitting geconfronteerd werden wat uiteindelijk resulteerde in een economische instorting.

Japan was daar al in de jaren 80 een voorbeeld van. Maar het beeld werd nog duidelijker toen de grote Aziatische crisis uitbrak in de jaren 90. In beide gevallen kwam er alleen redding doordat de betrokken landen zich uit de problemen leenden om hun bankroete banken te redden. Een grote schuldenberg bleef achter.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 8 november 2014

'Nederlandse gasvoorraad kan langer mee door nieuwe techniek'

Nederland kan langer toe met gas uit eigen bodem dan werd gedacht. Dat komt door nieuwe technieken. Die zijn zo succesvol dat Nederland nog zo'n vijftien jaar zelfvoorzienend kan zijn. 

Dat concludeert TNO na onderzoek, meldt de NOS zaterdag. Eerder werd uitgegaan van tien jaar.

Uit een gasveld kan normaal gesproken zo'n 80 tot 85 procent gas gewonnen worden. Door nieuwe technieken die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld lukt het nu ook om de rest eruit te krijgen.

Als een gasveld bijna leeg is, staat er water op de bodem van de put. Daardoor komt het laatste beetje gas niet naar boven. Een van de methoden om dat toch voor elkaar te krijgen is door er zeep bij te doen. Daardoor gaat het water schuimen en komt er toch nog gas mee naar boven.

Bron: hln.be
Geplaatst: zaterdag 8 november 2014

'Vrouw van 9 miljard' doet Wall Street op grondvesten daveren

Ze heeft acht jaar lang "echt geprobeerd om de boel te verzwijgen", maar ze kan het grote geheim niet langer voor zichzelf houden. Alayne Fleischmann, juriste op Wall Street doet een boekje open over de "enorme criminele fraudepraktijken" bij haar voormalig werkgever, de gerenommeerde Amerikaanse bank JP Morgan/Chase. De bank dient een miljardenvergoeding te betalen om strafrechtelijke vervolging door de Amerikaanse justitie te ontlopen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 8 november 2014

3.000 banen extra weg bij JPMorgan Chase

De Amerikaanse bank JPMorgan Chase gaat nog dieper snijden in het personeelsbestand dan het concern eerder had aangegeven. Volgens de bank zullen er dit jaar 3.000 extra banen verdwijnen, bovenop de 8.000 ontslagen die begin dit jaar werden aangekondigd. Dat werd vandaag bekendgemaakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

Boomerang voor FED op komst

De Amerikaanse centrale bank kan een gebrek aan lef niet verweten worden. Ze reageerde prompt toen de nood aan de man kwam tijdens de crisis van 2007. Eerst werden de banken van de ondergang gered, in een volgende fase werd een economische ondergang voorkomen door massale geldcreatie.

Voorlopig lijkt dit recept te hebben gewerkt maar het einde van de rit is nog niet in zicht. Er zijn grote hoeveelheden geld in het financieel systeem gepompt en dat geld doet daar nog steeds de ronde. Of de FED er ooit in zal slagen om dat geld terug te trekken is maar zeer de vraag. Het kind van de rekening kan de dollar worden.

De FED dreigt de grootste gok uit de geschiedenis als een boomerang terug in eigen gezicht te krijgen. Hier spelen de wetten van vraag en aanbod een rol. Er is een groot extra aanbod aan dollars op de markt gekomen en automatisch moet dan de waarde van de munt onder druk komen te staan. Voorlopig valt daar nog niet veel van te merken.