Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 18681 tot 18685
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Waanzin: Alibaba is veel groter dan 10 grootste Goud en Zilvermijnen samen

Het is schokkend om aandelen te vergelijken uit de bredere sector met de grondstofsector, vooral met de goud en zilvermijnen. Alibaba heeft een marktkapitalisatie van $220 miljard dollar. Het bedrijf heeft een verkoopcijfer van minder dan $10 miljard dollar. Zijn marktkapitalisatie is veel groter dan de 10 grootste bedrijven uit de goud en zilversector samen. Dit is hallucinant.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Krijgt Putin een anti-dollar coalitie op de been?

Angela Merkel kon er enkele maanden geleden absoluut niet om lachen dat de Amerikaanse inlichtingendiensten haar telefoon aftapten. Bovendien zijn er nog een aantal andere spionagezaken aan het licht gekomen die aangeven dat de Amerikanen hun westerse bondgenoten meer in de gaten houden dan deze zelf ooit hadden durven vermoeden.

De Amerikaanse inlichtingendiensten waren ook geïnfiltreerd in de opperste echelons van het Duitse leger. Maar er zijn wel meer zaken die Merkel op de lever heeft met betrekking tot het gedrag van de Amerikanen. De houding t.o.v. Rusland is er daar eentje van. Obama wil naar de mening van de Duitsers te veel de politieagent spelen.

De Amerikanen kunnen goed sancties aankondigen tegen de Russen als ze weten dat ze toch niet zo veel hinder ondervinden van de tegenmaatregelen. Dat ligt echter wel iets anders voor de Europeanen die in de zomer de aangekondigde sancties als een boomerang terug in het gezicht kregen.

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Nederland terug naar de gouden standaard | RTL Nieuws

Het voor 30 november aanstaande in Zwitserland aangekondigde burger referendum met als motto ‘red ons goud’, kan heel gemakkelijk het spectaculaire begin vormen van het zo begeerde herstel van vertrouwen van gewone mensen in hun economie.

Het voor 30 november aanstaande in Zwitserland aangekondigde burger referendum met als motto ‘red ons goud’, kan heel gemakkelijk het spectaculaire begin vormen van het zo begeerde herstel van vertrouwen van gewone mensen in hun economie. Zelfs de wereldeconomie kan er weer vaste grond onder de voeten door krijgen.

Als de Zwitsers voor het motto stemmen dan mag de Zwitserse Nationale Bank niet langer fysiek goud verkopen en moet het zelfs zoveel goud kopen dat er weer een geloofwaardige relatie ontstaat tussen de hoeveelheid goud die het land in bezit heeft en de kracht van de eigen munt. Al het goud dat Zwitserland bezit (zo’n 1040 ton, Amerika zo’n 8100 ton) en koopt, moet op eigen bodem opgeslagen worden. Belenen aan het buitenland wordt strikt verboden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Misbruik van goudstandaard door de VS heeft tot de afschaffing ervan geleid

In Europa, over Zuid-Amerika, tot in Azië en de verste uithoeken van de wereld wordt de Amerikaanse dollar gebruikt als reservevaluta. “Dat is historisch zo gegroeid”,

meent Patrick Barron op SchiffGold,”en dat heeft van de Verenigde Staten (VS) een monetaire imperialist gemaakt.”

Volgens de blog is Barron een consultant in de bankenindustrie en ziet hij hoe het land misbruik maakt van zijn bevoorrechte positie:”De beweging is ingezet om de dollar helemaal achterwege te laten.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Super spike in de olieprijs zou op komst zijn

Op de oliemarkten lijkt op  het eerste gezicht niets ernstigs aan de hand te zijn. De olieprijzen zijn in de loop van de afgelopen maanden fors gedaald, iets waar eigenlijk niemand op de markt gerekend had. Maar toch viel de olieprijs terug tot het laagste niveau sinds jaren en dat is geen slecht nieuws voor de wereldeconomie.

De reden voor de reductie van de olieprijs is echter niet helemaal duidelijk. Er was sprake van een overaanbod aan ruwe olie op de markt maar dat is een uitleg die alles en toch ook weer niets zegt. Het is namelijk geen nieuw gegeven dat er eigenlijk voldoende aanbod van ruwe olie op de markt is.

Anderzijds kreeg men in de gaten dat de geopolitieke spanningen in de wereld tot dusver niet hadden geleid tot een afname van het aanbod aan ruwe olie. In het Midden-Oosten mag dan op vele plaatsen gevochten worden maar dat heeft niet geleid tot een terugval van de export van olie uit de regio.