EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
30
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 18681 tot 18685
Geplaatst op: vrijdag 5 december 2014

Boom!! Goudprijs knalt naar beneden door uitstekend banenrapport

De Amerikaanse economie creëerde in november 321.000 nieuwe jobs, dit is de sterkste stijging sinds januari 2012. Ook de groei van de lonen versnelde. Dit is ongetwijfeld een van de sterkste banenrapporten sinds het einde van de Grote Recessie 5 jaar geleden.

De werkloosheidsgraad bleef onveranderd op 5,8 doordat er meer mensen in de arbeidsmarkt stapten. Het gemiddelde uurloon steeg 9 cent of 0,4 %. Het aantal gemiddelde werkuren in een week steeg naar 34,6 uren, het hoogste niveau sinds de Grote Recessie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 5 december 2014

Saudi-Arabië leert dat lage prijzen niet zonder gevolgen blijven

Gsiteren is het nieuws gebroken dat Saudi-Arabië zich voorbereidt op olieprijzen van 60 USD per vat of minder. Uiteraard heeft dat gevolgen voor de gehele markt aangezien dat land nog altijd de belangrijkste speler is wat olie betreft.

Gsiteren is het nieuws gebroken dat Saudi-Arabië zich voorbereidt op olieprijzen van 60 USD per vat of minder. Uiteraard heeft dat gevolgen voor de gehele markt aangezien dat land nog altijd de belangrijkste speler is wat olie betreft.

Volgens de laatst beschikbare cijfers noteren zowel WTI en Brent terug onder 70 USD per vat.

Dat het Midden-Oosters land zich schrap moet zetten, is duidelijk. De economie is voor 90% afhankelijk van de olie-inkomsten. En, al geruime tijd heerst er een overaanbod van en een significant lage vraag naar ruwe olie.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 5 december 2014

China passeert VS als grootste economie ter wereld

China is sinds dit jaar de grootste economie ter wereld, zo blijkt uit cijfers van het IMF. Gecorrigeerd voor koopkracht heeft China een aandeel van 16,5% in de wereldeconomie, tegenover 16,3% voor de Verenigde Staten. De afgelopen vijftien jaar is de Chinese economie sterk gegroeid, terwijl er in de VS juist sprake was van een neergang.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: vrijdag 5 december 2014

Volgt nu de ‘crash’ waar iedereen op zit te wachten?

De daling van de olieprijs doet de olie-industrie op zijn grondvesten daveren. Zorgt dit voor de aandelencrash waar vele beleggers op zitten te wachten? Zowel Rusland, de OPEC en de Verenigde Staten geven niet toe dat de daling van meer dan 30 % op enkele maanden ontzettend pijn doet. Vooral de schalie industrie in de Verenigde Staten lijkt op dit moment een tikkende tijdbom.

De schalie revolutie is een van de opmerkzaamste gebeurtenissen ooit op de energiemarkt. Een groot deel van deze opmars is te danken aan de ultra lage rentevoeten op de markt, de schalie industrie bulkt dan ook van de schulden om de expansie te financieren. Het bloedbad op het schuldpapier van de Amerikaanse oliebedrijven is dan ook vergelijkbaar met de situatie in 2008 – 2010 bij de huizenbouwers.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 5 december 2014

Column Kees de Kort | De ECB ziet het niet gebeuren

Iedereen dook gisteren op het verhaal over het al dan niet verder stimuleren van de Europese economie. “Het grote verhaal van gisteren werd volledig gemist”, zegt Kees de Kort.

Lees verder op BNR.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs