Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 18691 tot 18695
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Dit goudmijnaandeel heeft een prachtig potentieel

Door de daling van de goudprijs zijn vrijwel alle goudmijnaandelen sterk gedaald. Voor de personen met vertrouwen in goud en de goudprijs liggen de koopjes nu voor het oprapen.

Begin dit jaar tipte Willem Middelkoop in een uitzending van Lynx: Lake Shore Gold Corp. Dit aandeel was toen gezakt van $4 dollar naar $0.37. Zijn tip bleek een “gouden tip” te zijn. Het aandeel steeg enorm en in augustus van dit jaar werd een top neergezet van $1.40, een stijging van 278%!

Door de recente daling van de goudprijs is de koers teruggezakt naar 80 dollarcent. Een positief gegeven is dat slechts 1.7 procent van de uitstaande aandelen “short” is verkocht. Ook de cijfers die het bedrijf presenteerde de afgelopen tijd waren zeer goed te noemen, mede daardoor is de koers zo hard gestegen.

Voor personen met vertrouwen in dit bedrijf en in een opwaartse beweging van de goudprijs kan de top van $1.40 in de toekomst wederom werkelijkheid worden. Misschien dat ooit de top van 4 dollar uit 2010/2011 gehaald zal gaan worden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

ECB bereidt extra maatregelen voor

De Europese Centrale Bank (ECB) bereidt extra maatregelen voor om de lage inflatie in het eurogebied aan te wakkeren, voor het geval de al aangekondigde stappen te weinig effect sorteren.

Dat zei president Mario Draghi donderdag in een toelichting op het rentebesluit van de centrale bank.

Daarmee spreekt Draghi zich wat stelliger uit dan voorheen. De afgelopen maanden zei hij steevast dat de ECB ''bereid is tot'' aanvullende stappen, mocht dat noodzakelijk blijken.

De president benadrukte dat het bestuur unaniem is in zijn belofte om ook naar ''onconventionele'' maatregelen te kijken, mits die binnen het mandaat van de ECB passen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Feestvreugde op beurs is van korte duur

Er zijn zes redenen die aantonen dat de vreugde van korte duur kan zijn:

Op Halloween waren vijf aandelen de voornaamste aanvoerders van de spectaculaire groei van de Dow Jones. De dag ervoor, echter, zou Visa verantwoordelijk zijn geweest voor groei van 123 punten op een totaal van 221, of net geen 56%:”Houd geen rekening met Visa en wat er overblijft is heel wat minder indrukwekkend.”

De piek van vrijdag was begonnen bij de centrale bank van Japan die nóg meer stimulusmaatregelen heeft aangekondigd. Sinds maart 2000 zou de Nikkei zijn gekrompen van 20 000 punten naar 16 000.

Wanneer de markt zich echt bullish gedraagt, zul je minstens vier of vijf  positieve ‘ticks’ zien van meer dan 1000 punten. Vrijdag was er niets te zien en dat wijst erop dat de beurs allesbehalve bullish was op die dag.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Gold Trail: Van valutareserve naar goud (Deel XXIII)

Waarom accepteren landen de valuta van één land als hun belangrijkste reserve? Wat als dat land haar verplichtingen niet nakomen en de reserves waardeloos worden? En waarom zou je de waarde van die munt blijven opdrijven, ten koste van de levensstandaard van je eigen bevolking? Ee pro-goud blok van Europese landen en landen in het Midden-Oosten wil liever goud gebruiken als internationale reserve.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

ECB laat rente op 0,05 procent

De Europese Centrale Bank laat het belangrijkste rentetarief waartegen banken geld kunnen lenen bij de Europese Centrale bank op 0,05. 

Dat maakte de ECB donderdagmiddag bekend na afloop van de maandelijkse vergadering over het monetaire beleid in de Europese Unie.