Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 18696 tot 18700
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Belasting op goud is verre van denkbeeldig

We leven in een wereld waarin stabiliteit ver zoek is. Zowat alles en nog wat wordt gemanipuleerd in zoverre dat het bijzonder moeilijk is geworden om nog de echte waarde van iets te bepalen. In de affaire van de manipulatie van de LIBOR rente werden al voor miljarden dollars aan boetes uitgedeeld aan de betrokken banken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Er gaat bloed vloeien door de Eropese straten

Willem Buiter, de hoofdeconoom van Citigroup spreekt. Zoals wel vaker bij bankiers te horen valt, roept ook hij op om meer inflatie te genereren via liquiditeit. De Duitsers zijn de schuldigen, door hun zogenaamd ridicule angst om hyperinflatie, aldus de Nederlandse econoom.

Even kaderen: Buiter was voordien adviseur bij Goldman Sachs en de Bank of England. Hij studeerde, zoals het de simpele zoon van een socialistisch politicus betaamt, aan exclusieve universiteiten als Yale en Cambridge. Ook werd hij later docent aan deze academische instellingen.

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

KLM in zwaar weer: 'duizenden banen staan op de tocht'

Werknemers en vakbonden zijn bang voor massaontslagen, vooral in Frankrijk, maar volgens De Telegraaf staan er ook in Nederland banen op de tocht. Het zou in totaal gaan om duizenden banen.

De kosten moeten met zeker 20 procent omlaag om de grote concurrentie van budgetmaatschappijen als Ryanair en Easyjet het hoofd te kunnen bieden en de zaken financieel op orde te brengen. Ook

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Brussel: naheffing klopt, Nederland en VK moeten gewoon betalen

De naheffing voor bijdragen aan de Europese Unie die onder meer Nederland en het Verenigd Koninkrijk moeten betalen is goed onderbouwd, aldus eurocommissiaris Dominik.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Dividend steeds belangrijker voor het rendement

Uit onderzoek van ING Investment Management onder institutionele beleggers blijkt dat er steeds meer naar het dividendrendement op aandelen gekeken wordt. Dat is niet verwonderlijk, want door de lage rente worden obligaties steeds minder lucratief.