Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 18696 tot 18700
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Superrijken nog rijker geworden

In een jaar tijd is het aantal superrijken 6% gestegen. Bij elkaar opgeteld hebben zij een vermogen van in totaal $29,73 biljoen (dat is een 1 met 12 nullen) in handen. Dat is bijna twee keer zoveel als het bruto nationaal product van de VS, de grootste economie ter wereld.

Dat staat in een rapport van onderzoeksbureau Wealth-X in samenwerking met UBS. Tussen juni 2013 en juni dit jaar kwamen er ruim 12.000 superrijken, met een vermogen van $30 miljoen of meer, bij.

In totaal zijn er nu wereldwijd zo'n 211,275 'Ultra High Net Worth Individuals', 6% meer dan een jaar geleden. Hun totale vermogen groeide het afgelopen jaar met 7%. Hoewel zij maar 0,004% van de wereldbevolking vertegenwoordigen, hebben ze bijna 13% van de welvaart in handen.

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Dollar komt steeds verder onder druk te staan

Er is de afgelopen tijd veel gebeurd op het financiƫle en economische wereldtoneel en daarbij valt het op dat het vaak gaat over een specifiek onderwerp: De dollar als wereldreservemunt staat onder druk. Het is een scenario waar steeds vaker over gesproken en geschreven wordt: de val van de dollar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Noors olieveld Shell kan eerder uit productie

Shell overweegt het Noorse offshore-olieveld Draugen tien jaar eerder uit productie nemen dan gepland vanwege de oplopende kosten en de dalende olieprijs.

Dat heeft een hoge manager van het olie- en gasconcern in Noorwegen gezegd.

Shell denkt dat Draugen tot 2024 of 2027 in productie zal blijven, terwijl eerder op 2036 werd gemikt.

Het veld in de Noorse Zee levert steeds minder op, maar de productiekosten stijgen wel. Daar komt nog de lage olieprijs bovenop. Daardoor staat de winstgevendheid van Draugen onder druk. Shell is exploitant van Draugen en bezit 44,6 procent van het olieveld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

'Wolf of Wall Street' in Amsterdam: "Met 50 miljoen ben ik ook tevreden"

Jordan Belfort is vandaag in Nederland. De schrijver van de bestseller 'Wolf of Wall Street' is een groot voorstander van de bankierseed die de Nederlandse minister Dijsselbloem wil invoeren. Dat zegt de door Leonardo diCaprio beroemd gemaakte fraudeur tegen onze collega's van het Algemeen Dagblad.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Brengt Changetip Bitcoin naar de mainstream?

Liken, retweeten, +1 wie kent het niet, het zijn de standaard manieren om iemand een blijk van waardering te sturen. Maar stel je nou eens voor dat je iemand ipv een like nou eens een kleine fooi zou kunnen sturen, of dat je de verdiende likes zou kunnen uitgeven? De oplossing is er al:

Changetip maakt het namelijk mogelijk om mensen een (fractie van een) Bitcoin te sturen ipv bijvoorbeeld een like. Een simpel idee maar mogelijk met verstrekkende gevolgen.

Wordt tippen het nieuwe liken?