Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 18696 tot 18700
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

IMF-prognoses op een rij

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft dinsdag zijn verwachtingen voor de groei van de wereldeconomie verlaagd. 

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Russische goudmijnen verhogen productie

De Russische goudmijnen hebben vooralsnog geen planning de productie te verlagen. Ondanks de daling van de goudprijs blijven ze de productie in het oosten van Rusland opschalen. De afzetmarkt voor fysiek goud in de Aziatische regio is nog steeds robuust. Pas bij een prijs van $1.000 zullen er mijnen gesloten moeten worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Is goud het koopje van de eeuw?

Bij de lancering van de Shanghai International Gold Exchange op 19 september zei de gouverneur van de Chinese centrale bank, de heer Zhou Xiaochuan, dat goud een belangrijk en integraal onderdeel is van de Chinese financiële markt. China is momenteel de grootste producent, importeur en consument van goud ter wereld. De Chinese centrale bank zal deze trend mee ondersteunen op de Chinese goudmarkt.

Koos Jansen zei onlangs hier nog op dat dit ongezien is. Kan je voorstellen dat Mario Draghi of Janet Yellen komt vertellen dat goud een belangrijk en integraal onderdeel is van hun financiële markt? China is een slapende reus op de goudmarkt. Het heeft bijna $4 biljoen buitenlandse valuta op de rekening staan. Het is onwaarschijnlijk wat het hier mee kan doen:

Dit zijn cijfers om van te duizelen en ze lijken ongeloofwaardig. Maar deze onbalans kan niet blijven duren en wijst eerder in de richting van een onderwaardering van de goudprijs. De onbalans zal niet aangepast kunnen worden door meer goud te mijnen of door reserves te verplaatsen. Er is dus maar een manier om dit op te lossen en dat is een herwaardering van de goudprijs. Voor China is de malaise op de papieren goudmarkt dan ook het koopje van de eeuw.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Is Zilver het nieuwe Goud

Zilver het nieuwe goud? De zilverprijs is sterk gedaald ten opzichte van goud. De Goud/Zilver ratio is gestegen naar het hoogste punt in vijf jaar tijd. De ratio geeft aan met hoeveel ounces zilver je 1 ounce goud kunt kopen. Momenteel staat de Goud/Zilver ratio op 1/70, dus met 70 ounce zilver koop je 1 ounce goud. De ratio goud/zilver komt met een verhouding van 1/11 uit de grond. Een hoge ratio geeft in feite aan dat zilver is ondergewaardeerd ten opzichte van goud.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Komst van crisis is zeker. De vraag is alleen wanneer

Volgens Mauldin Economics mogen alleen de Verenigde Staten (VS) en het Verenigd Koninkrijk (VK) genieten van een economisch herstel. Elders in de wereld vertoont de economie een negatieve groei. “De grote schuldige voor de wereldwijde krimp is de groeiende schuldenberg”, zegt Mauldin op zijn website.

Dat kan volgens hem leiden naar een nieuwe financiële crisis, een lagere levenstandaard en een default op een nooit eerder geziene schaal. Die conclusie baseert hij op het laatste rapport uit Genève. Op de conferentie hebben economische en politieke experts gedachten hebben uitgewisseld over de wereldeconomie:”In plaats van de schulden terug te betalen, heeft de wereld in haar geheel een hogere versnelling ingeschakeld.”

Uit dat verslag moet blijken dat de globale schuld  alsmaar sneller toeneemt. Op het hoogtepunt van de laatste crisis was de toename even gestopt. Daarna heeft niemand rekening gehouden met China die niet alleen de wereldeconomie heeft moeten redden maar ook zelf steeds meer schulden heeft moeten aangaan – om de binnenlandse economie staande te houden.