Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 1871 tot 1875
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 23 april 2017

Verschuiving op obligatiemarkt kan slecht nieuws zijn voor de V.S.A.

Er zit een verschuiving op de obligatiemarkt aan te komen, meer bepaald voor staatsobligaties. Het is geen geheim dat de staatsobligaties van de Verenigde Staten van Amerika de afgelopen jaren aantrekkelijker zijn geworden door het strengere monetaire beleid van de Federal Reserve en de sterkere dollar, maar volgens economen komt er een ‘shift’ aan in staatsobligaties richting Europa en Japan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 23 april 2017

Amerikaanse schuld blijft gevaarlijk stijgen (IMF)

De Verenigde Staten zijn al decennia lang de belangrijkste economie ter wereld. Dit door tal van factoren waarbij de Amerikaanse munt, de dollar de wereldmunt bij uitstek was en is. Wat echter vaak over het hoofd gezien wordt is de enorme schuld opgebouwd door de Verenigde Staten welke enkel beheersbaar blijft door de kracht van de dollar. Het IMF waarschuwt nu echter expliciet voor het oplopen van deze schulden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 23 april 2017

Zuiderse Euro-landen kunnen schade laatste decennium nooit meer inhalen

Portugal, één van de Europese landen welke aan het Europese financiële infuus hangen, heeft nog een steeds een zogenaamde “junk” rating bij de grote ratingkantoren. Dit ondanks de talrijke inspanningen en de toegenomen economische vooruitzichten.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 21 april 2017
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 april 2017

Venezuela plots goede vriendjes met de VS? Doneert $500.000 voor Trump-inauguratie

Een bijzonder opmerkelijk feit kwam vandaag aan het licht: Venezuela doneerde een half miljoen dollar voor de inauguratie van president Trump! Hoe kwam deze deal tot stand en waarom?

Het land ziet de VS sinds jaar en dag als aartsvijand nummer één. Chavez noemde ex-president Bush de duivel, Hitler, een ezel… Obama was dan weer een clown.