Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 18701 tot 18705
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

De laatste keer dat dit gebeurde, had de goudprijs een ULTIEME bodem gezet

Enkele zaken in de goudmarkt zijn in korte tijd enorm aan het veranderen. Het nieuws dat wij hebben vernomen doet ons vermoeden dat er zich verdere structurele veranderingen voordoen op de goudmarkt. Veranderingen die we in geen 15 jaar gezien hebben zelfs.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

De Chinezen kopiëren alles, zelfs Ben Bernanke

Na het schijnbare succes in de Staten van Amerika wil nu ook China haar aandelenmarkt en huizenmarkt de lucht in blazen. Hiervoor kopieren ze het gedrag van Ben Bernanke, te beginnen met het zeer toegangelijk maken van de markt en het verstrekken van leningen... Lees hoe een Chinese gigabubbel in de maak is...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Olieprijs op laagste niveau sinds 2012

Ruwe olie brak vandaag door de $80 grens. vanochtend daalde de prijs van ruwe olie tot minder dan 80 dollar per vat voor het eerst sinds medio 2012. Vrijwel alle energieprijzen gaan mee in deze trend en blijven dalen over de hele wereld.

De meest recente daling van de olie volgt op een verlaging van de verwachtingen van de olieprijs van Goldman Sachs in het weekend.

Goldman Sachs stelde de olie-prijs prognoses bij voor WTI Crude naar $75 per vat in het eerste kwartaal van 2015 en tot $70 per vat in het tweede kwartaal van volgend jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Wat gaat er met het Europese goud gebeuren?

Gold Switzerland maakt gewag van een nieuwe repatriëring van goud uit de Verenigde Staten naar Europa. Ze spreken over een geheime missie en over een betrouwbare bron. Een grote speler in de beveiligingssector spreekt over een hoger volume geheime transporten en bestemmingen.

Een mogelijkheid is dat een of enkele Europese centrale banken hun buik vol hebben van alle QE, LTRO, ZIRP, OMT, … en dat ze vrezen dat dit uiteindelijk zware gevolgen gaat hebben.

Op 30 november vindt er in Zwitserland een nationaal referendum plaats waarin beslist zal worden of Zwitserland moet stoppen met goud te verkopen, zijn goud moet repatriëren en 20% van de reserves moet aanhouden in fysiek goud.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Inflatie heeft zich al voltrokken in deze activa

Europa dreigt in een recessie verzeild te geraken. Het gevaar voor deflatie voedt globale angsten. De wereldeconomie is zo beschadigd dat een permanente QE nodig zal zijn. Dit zijn allemaal hoofdlijnen die in de pers verschenen zijn.

Aan de ene kant zijn er degene die blijven waarschuwen voor de desastreuze inflatie die er zal komen als gevolg van de opeenvolgende marktstimuli van zowat alle centrale banken wereldwijd. Deze analisten blijven erin geloven en zeggen dat dit tijd nodig heeft.

Maar nu de deflatie boeman meer en meer als het grootste gevaar aanzien wordt, lijkt er van inflatie in de verste verte geen spoor. Gooien de inflatie denkers de handdoek in de ring of blijven ze herhalen dat het tijd nodig heeft? Niets daarvan blijven ze zeggen: Timing speelt hier een rol. Het zal er komen!