Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 18711 tot 18715
Bron: co.uk
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Hans-Werner Sinn: eurozone doomed to 'decade of crises'

The eurozone is doomed to a decade or more of economic stagnation and civil unrest that could destroy the single currency if countries such as France do not implement vital reforms, according to one of Europe’s most influential economists.

Hans-Werner Sinn, the president of Germany’s Ifo Institute for Economic Research think-tank, said policymakers would continue to misuse capital to finance the higher living standards unlocked by joining the euro, while dragging their heels on reform.

“My prediction is not that the euro will fall apart, but that it leads to a stagnation and animosity even more than we see today among the people of Europe,” he said. “You see this very strongly in southern Europe, where people face this mass unemployment, in France, where Marine le Pen in the polls has the strongest party and with Syriza in Greece which is presenting radical decisions and has the most support in the polls.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Wat is de link tussen Goud en QE?

Goud is meer dan verdubbeld in zowel dollars als euro’s en zilver zelfs drie keer hoger in een tijdspanne van 3 jaar. Het eerste waar je aan denkt als je QE of Quantetive Easing hoort is geldontwaarding en automatisch denk je aan hogere spotprijs voor goud. Dit was ook zo tijdens de eerste 2 rondes QE. Waarom is goud gezakt tijdens de laatste QE ronde?

QE3 had een tegenovergesteld effect. Aandelen bleven positief reageren maar obligaties en  grondstoffen daalden. Hier kan je uit besluiten dat geld drukken geen één op één relatie is met goud.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Wanneer de dollar te sterk wordt, is het ieder voor zichzelf!

Opmerkzame beleggers zullen hebben gezien dat er al een tijdje een optimistisch sfeertje hangt op de dollarmarkt. Op zijn blog

schrijft John Mauldin dat een sterkere dollar een dubbelsnijdend zwaard is:”Aan de ene kant worden grondstoffen goedkoper en dat is goed voor de consument. Aan de andere kant kan dat de Amerikaanse schalie-industrie bedreigen.” Hij meent dat de gevolgen van een sterke dollar ver buiten de binnenlandse en groeimarkten te zien zullen zijn.

Een van die resultaten is de groeiende schuld:”Op de achtergrond zijn centrale banken druk bezig met “alles te doen dat nodig is” om de rente laag te houden of de markten van dienst te zijn. Maar, de globale schuldgraad is sinds 2008 explosief blijven groeien.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Belasting op goud is verre van denkbeeldig

We leven in een wereld waarin stabiliteit ver zoek is. Zowat alles en nog wat wordt gemanipuleerd in zoverre dat het bijzonder moeilijk is geworden om nog de echte waarde van iets te bepalen. In de affaire van de manipulatie van de LIBOR rente werden al voor miljarden dollars aan boetes uitgedeeld aan de betrokken banken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Er gaat bloed vloeien door de Eropese straten

Willem Buiter, de hoofdeconoom van Citigroup spreekt. Zoals wel vaker bij bankiers te horen valt, roept ook hij op om meer inflatie te genereren via liquiditeit. De Duitsers zijn de schuldigen, door hun zogenaamd ridicule angst om hyperinflatie, aldus de Nederlandse econoom.

Even kaderen: Buiter was voordien adviseur bij Goldman Sachs en de Bank of England. Hij studeerde, zoals het de simpele zoon van een socialistisch politicus betaamt, aan exclusieve universiteiten als Yale en Cambridge. Ook werd hij later docent aan deze academische instellingen.