Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 18711 tot 18715
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Steve Keen: "Economisch herstel zal mislukken"

Volgens econoom Steve Keen zal het economische herstel weinig kans van slagen hebben. De private schulden zijn nog steeds bijzonder hoog, waardoor het besteedbare inkomen van huishoudens onder druk blijft staan. Een stijging van de rente kan de economie opnieuw in een recessie storten, zo meent Keen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Sterkste stijging woningverkopen ooit

De notarissen hebben afgelopen maand dertien procent meer vastgoedaktes verleden dan in dezelfde periode vorig jaar. "Een record", berichten Metro en De Standaard.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Eigenaar nieuwszender CNN gaat 1.400 jobs schrappen

Het Amerikaanse mediabedrijf Turner Broadcasting, dat onder andere eigenaar is van de nieuwszender CNN, gaat ongeveer 10 procent van zijn personeelsbestand schrappen. Zo'n 1.475 van de 14.000 banen wereldwijd sneuvelen, meldt CNN.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Spanjaarden emigreren massaal: ‘Dat je uit Europa komt, is hier een gigantisch voordeel’

Dat Europa niet meer de economische grootmacht is van weleer, blijkt wel uit de exodus van Spanjaarden naar (voormalige) derde wereldlanden als Chili en Brazilië. Ze worden er met open armen ontvangen, schrijft de BBC. Hun Europese opleidingen dwingen nog altijd respect af.

Met een werkloosheidspercentage van bijna 25 procent en een nog altijd kwakkelende economie is het voor een aanzienlijke groep Spanjaarden bijna onmogelijk om de kost te verdienen in hun eigen land, laat staan een carrière op te bouwen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Russische automarkt stort in

De vorige dagen was Parijs het epicentrum voor autoliefhebbers. In Parijs vond immers het autosalon plaats. Managers van verschillende automerken hebben met de handen in het haar kennis genomen van de toestand op de Russische markt.

De Russische automarkt is aan een implosie toe. Volgens recente cijfers daalde in augustus de verkoop van wagens met zo’n 25 procent. De productie is er nog erger aan toe: -38 procent.

Volkswagen besliste prompt om de productie in haar Russische fabrieken stil te leggen. Ook Opel onderneemt drastische maatregelen en schroeft de Russische productie aanzienlijk terug.