Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 18716 tot 18720
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

5 uitspraken die tonen dat de nieuwe financiële crisis voor de deur staat

Het regent weer straffe uitspraken dezer dagen. En contraire beleggers smullen van de krantenkoppen. Risico’s worden ontkend, de economische cijfers worden verbloemd en politiekers doen uitspraken die ze twee minuten later al terug tegenspreken. De belegger met ervaring weet dat het dan opletten geblazen is. Het zijn tekenen dat net dat gaat gebeuren wat niemand verwacht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Geeft Frankrijk startschot voor fors hoger Goud?

Hyperinflatie en schuld zijn meestal de hoofdredenen die je hoort als de goudkevers het hebben over hogere goudprijzen.  Geschiedkundig klopt dit alvast niet.

De recente daling heeft alles te maken met een sterke dollar en goud leent zich als zeer liquide markt, het is makkelijk om in en uit te stappen. Voor de langere termijn is er geen enkele reden te bedenken waarom deze lage prijs zal aanhouden.  De fundamenten voor een hogere prijs zijn er nog altijd.

Historisch gezien zijn Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Zimbabwe, koloniaal Amerika en het Romeinse rijk landen die als voorbeeld kunnen dienen om te bewijzen dat het niet altijd de schuld is die gezorgd heeft voor fors hogere goudprijzen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Wees op de hoede voor de megacrash van 2016

Paul B. Farrell, de bekende columnist van MarketWatch, is de zoveelste die waarschuwt voor het imploderen van bubbles rondom ons heen. Het bijzondere aan de waarschuwing van Farrell is echter dat hij een datum geeft voor die implosie. Het zou namelijk allemaal in 2016 moeten gebeuren.

Volgens Farrell zal Fed Chairwoman Janet Yellen na de Great Crash van 2016 voor het Congress moeten gaan getuigen over de voorbije gebeurtenissen, precies zoals Alan Greenspan dat heeft moeten doen in 2008. Yellen zal moeten uitleggen waarom Wall Street in de 21e eeuw al 3 megacrashes heeft beleefd.

Die zouden alle 3 stuk voor stuk verantwoordelijk zijn voor het consumeren van ongeveer 10,000 miljard dollar aan verloren beurskapitalisatie. De investeerders zouden dat geld dus zijn kwijtgespeeld als gevolg van de intensiteit van de daling van de beurskoersen. Die daling zou dan weer veroorzaakt zijn door het gedrag van de centrale banken.

Telkens zou er sprake zijn van het falen van de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank. Het ergste volgens Farrell is dat de Great Crash van 2016 een kloon zou zijn van de bank credit crash van 2008 en van de overdrijvingen die in 2000 de beurskoersen van hun voetstuk deden tuimelen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Top 100 meest waardevolle bedrijven ter wereld

Apple is het waardevolste merk ter wereld, gevolgd door Google en Coca-Cola. Dat zegt het Oostenrijkse consultancykantoor Eurobrand. De enige Belgische naam in de door Amerikaanse merken gedomineerde top 100 is die van bierbrouwer AB InBev op plaats 19.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Een voorsmaakje wat betreft de bail ins

Het is nog slechts een kwestie van tijd alvorens de formule voor de bail ins in een definitieve vorm zal gegoten worden. Onder leiding van Mark Carney van de Bank of England wordt er gewerkt aan een alternatieve manier om banken in moeilijkheden te redden. Dat zal in de toekomst dus niet langer via de overheid gebeuren.

Alle stakeholders, inclusief de bezitters van aandelen en obligaties, zullen mee moeten opdraven voor de redding van banken in moeilijkheden. Maar daar zal het niet mee stoppen want ook de bezitters van spaargeld zullen aangesproken worden om hun steentje bij te dragen bij de redding van de banken.

Welke vorm de bail ins zullen aannemen ligt nog niet helemaal vast. Kijken we naar Cyprus, dat volledig terecht als een ‘template’ of voorbeeld mag beschouwd worden, dan zijn verschillende formules mogelijk. Bij de Cypriotische banken verschilden die formules bovendien van bank tot bank.