Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 18721 tot 18725
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 23 oktober 2014

Vraag naar zilver zal de komende jaren verder toenemen

Volgens Jeffrey Christian van de CPM Group zullen beleggers de komende jaren waarschijnlijk nog meer zilver kopen. Hij verwacht dat er in de komende tien jaar een miljard troy ounce zilver gekocht zal worden door beleggers. Zelfs de daling van de zilverprijs heeft maar weinig impact gehad op de vraag naar het grijze edelmetaal.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 23 oktober 2014

Column Kees de Kort | Chinese cijfers zijn niet te rijmen

Op geheel eigen wijze gaat BNR’s economiecommentator Kees de Kort vandaag in op de Chinese en de Europese inkoopmanagerscijfers. "Er zit geen verbetering in, en toch blijven we allemaal maar geloven wat de Chinezen ons vertellen."

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 23 oktober 2014

Staatsschuld eurolanden groeit voort

De staatsschuld van de eurolanden is in het tweede kwartaal gestegen naar gemiddeld 92,7 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat vandaag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 oktober 2014

Koop koper!

Op de Londense beurs is er een metaal die het bijzonder goed doet – en we praten hier niet over goud. Volgens een bericht van Bloomberg blijkt dat koper een hoge vlucht heeft genomen:”De grootste verbruiker van industriële metalen heeft een positief effect op de vraag ervan.”

Dat kan moeilijk anders: het Aziatisch land is goed voor 45% van de kopermarkt. Markit meldt bovendien dat de industrie op zich meer nood heeft aan het metaal: volgens de laatste peiling staat de PMI-index op 50,4, of een verhoging van 0,2.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 oktober 2014

De leden van de Fed zeggen allemaal hetzelfde

Het belang van de Amerikaanse centrale bank in de Bull Market op de aandelenmarkten is bijzonder groot, dat weet iedereen. Door middel van de geldkraan open te draaien heeft de Fed er voor gezorgd dat de dollars in groten getale naar de beurzen toevloeiden. Uiteraard tot blijdschap van de grote banken, die gebaat zijn bij stijgende beurskoersen.

Het feestje op de aandelenmarkten lijkt echter nu wel over te zijn. Het afgelopen jaar was de euforie nog zeer hoog, maar op dit moment wordt er een toontje lager gezongen. Het is duidelijk dat de beleggers van de roze wolk zijn afgetrokken en dat ze eindelijk de realiteit onder ogen durven te zien.