Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 18721 tot 18725
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Een voorsmaakje wat betreft de bail ins

Het is nog slechts een kwestie van tijd alvorens de formule voor de bail ins in een definitieve vorm zal gegoten worden. Onder leiding van Mark Carney van de Bank of England wordt er gewerkt aan een alternatieve manier om banken in moeilijkheden te redden. Dat zal in de toekomst dus niet langer via de overheid gebeuren.

Alle stakeholders, inclusief de bezitters van aandelen en obligaties, zullen mee moeten opdraven voor de redding van banken in moeilijkheden. Maar daar zal het niet mee stoppen want ook de bezitters van spaargeld zullen aangesproken worden om hun steentje bij te dragen bij de redding van de banken.

Welke vorm de bail ins zullen aannemen ligt nog niet helemaal vast. Kijken we naar Cyprus, dat volledig terecht als een ‘template’ of voorbeeld mag beschouwd worden, dan zijn verschillende formules mogelijk. Bij de Cypriotische banken verschilden die formules bovendien van bank tot bank.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Opsplitsing HP gaat 5.000 extra banen kosten

Hewlett-Packard (HP) heeft vandaag aangekondigd de onderneming op te splitsen in twee bedrijven die op eigen kracht beter kunnen concurreren. Recent besloten eBay, EMC en het Nederlandse Philips ook tot een opsplitsing van hun activiteiten. De operatie zal bijkomend 5.000 banen kosten.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Goudprijs zakt naar dieptepunt dit jaar

Goud daalt naar het laagste punt in 2014. Afgelopen week daalde de prijs van goud 2,4% en kwam daarmee onder het niveau van $1200 te staan. Dit jaar begon goed voor beleggers in goud. De goudprijs steeg in de eerste 10 weken van dit jaar met 14,6% naar $1382,30 per troy ounce. Na deze top daalde goud naar het niveau van $1245 begin juni om vervolgens weer te stijgen naar de $1338 begin juli. Vanaf dat prijsniveau heeft goud de winst over 2014 volledig verloren en staat de prijs inmiddels onder de prijs waarop we vorig sloten ($1205,90).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Wie wordt het slachtoffer van de toekomstige bail ins?

Of we het willen of niet, in de toekomst zullen we moeten rekening houden met de bail ins. Dat betekent dat in geval van banken in moeilijkheden niet alleen de overheid een reddende hand zal moeten toesteken maar dat ook iedereen die betrokken is bij de banken in kwestie zal aangesproken worden om zijn of haar deeltje aan de redding bij te dragen.

Wie kan het slachtoffer worden van de toekomstige bail ins? Eigenlijk iedereen, het volstaat om daartoe te kijken naar wat er enkele weken geleden in Oostenrijk is gebeurd naar aanleiding van de operatie redding rond Hypo Alpe Adria bank (HAA), die daar onlangs werd opgezet. Hiermee was een bedrag van 900 miljoen euro gemoeid.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Column Kees de Kort | De week van het IMF

Olivier Blanchard, hoofdeconoom van het IMF, heeft een waarschuwing afgegeven: er is maar een kleine schok voor nodig om de wereldeconomie weer te doen ontsporen. Macro-econoom Kees de Kort: “Dit is de week van het IMF.”