EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
54
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
31
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
20
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 18736 tot 18740 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 14 januari 2015

Ook Zwitsers bankgeheim gaat sneuvelen onder internationale druk

De Zwitserse regering heeft woensdag twee wetsvoorstellen ingediend die een einde kunnen maken aan het bankgeheim in Zwitserland.

De regering wil de privacy voor buitenlandse rekeninghouders opheffen en de uitwisseling van bankgegevens met buitenlandse overheden mogelijk maken.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 14 januari 2015

“Zeg Aristoteles, er is nog een zesde eigenschap waaraan geld zou moeten voldoen”

Aristoteles, een Grieks filosoof die met Socrates en Plato worden beschouwd als een van de meest invloedrijke filosofen in de westerse traditie, noemde 5 eigenschappen op waaraan geld moest voldoen: “duurzaam, deelbaar, transporteerbaar, consistent en het moest een intrinsieke waarde hebben”.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 14 januari 2015

Analisten zien koopmoment voor de euro

Voor de eerste keer ooit, zal de Europese Centrale Bank zeer waarschijnlijk een opkoopprogramma van staatsobligaties aankondigen op een grote schaal. Het doel is om Europa tegen de dreiging van de deflatiespiraal te weren. 3 dagen nadat het opkoopprogramma naar verwachting wordt aangekondigd, houden de Grieken op 25 januari hun verkiezingen, wat de kans op een bailout van de Grieken uit hun overeenkomst met Europa en de euro groter maakt. Je lijkt dan ook wel gek om nu de euro te kopen. Dus waarom zien sommige beleggers de munt nu dan toch als aantrekkelijk?

Ten eerste stellen sommige experts dat het stimuleringsprogramma van de ECB al is ingeprijsd. Geen vreemd idee: de euro bereikte recent zijn laagste niveau tegenover de dollar in 9 jaar. De munt daalde afgelopen week richting de 1,17 dollar. Het sentiment omtrent de dollar en de euro bereikt ondertussen erg extreme niveaus. Dit maakt de munten rijp voor een ‘tradeable reversal’, meldt Matt Maley, aandelenstrateeg bij Miller Tabak. Toch denkt hij niet dat een rebound voor de euro slechts gedreven zal worden door Europese factoren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 14 januari 2015

Is het uitpersen van de grote en in feite ook de middelgrote inkomens wel zo een goede zaak?

Meer rechtvaardige belastingen worden door de vakbonden geëist. Met meer rechtvaardig bedoelen ze de armen minder of geen belastingen en de rijken meer belastingen en/of door het belasten van de vermogens en/of de winst op de vermogens. Maar wie betaalt nu wat?

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 14 januari 2015

Lage olieprijs door Amerikaanse schalieboeren? Zo simpel ligt het niet

Econoom Kilian denkt dat andere factoren dan schalieolie een veel grotere rol spelen bij de val van olieprijzen. Bijvoorbeeld de economische vertraging in Europa en China, die voor minder vraag naar energie en grondstoffen zorgt. Kilian wijst er in dit verband op dat niet alleen olie hard in prijs is gedaald, maar ook andere grondstoffen, wat zou wijzen op een bredere marktbeweging, los van de schalierevolutie.

Wat hierbij op de oliemarkt waarschijnlijk wel heeft meegespeeld, is de weigering van Saudi-Arabië om productiebeperkingen door te voeren. Zie ook dit artikel:

Lees verder op z24.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs